Manuscrisul lui Voynich este considerat „cel mai misterios manuscris din lume”

Distribuie!

“Manuscrisul lui Voynich este considerat „Cel mai misterios manuscris din lume”. Pana in ziua de azi, acest artefact medieval nu a putut fi descifrat, fiind scris intr-o limba absolut necunoscuta. Asupra unui singur lucru s-au inteles oamenii de stiinta: manualul nu este un fals pentru ca este mult prea elaborat si a fost cu siguranta costisitor si dificil de realizat.

Denumita dupa un vanzator de antichitati de origine poloneza-americana, Wilfrid M. Voynich, care a achizitionat manuscrisul in 1912, cartea are aproape 240 de pagini codate, scrise intr-o limba care nu a putut fi descifrata.


Paginile sale contin si desene colorate reprezentand diagrame care infatiseaza evenimente stranii, plante care nu exista pe Pamant, ceea ce face manuscrisul si mai dificil de inteles.

Autorul original al manuscrisului nu este cunoscut, dar datarea cu carbon a scos la iveala faptul ca paginile cartii au fost produse intre 1404 si 1438.


Exista o multime de teorii despre originea manuscrisului. Unii cred ca era o farmacopee medievala sau de la inceputurile medicinii moderne. Multe dintre imaginile cu ierburi si plante indica faptul ca ar putea fi manualul unui alchimist. Faptul ca multe dintre diagrame par sa aiba origine astrologica, impreuna cu desenele de biologie care nu pot fi identificate, i-a facut pe multi sa creada ca manuscrisul ar putea avea origine extraterestra.

In functie de subiectul desenelor, continutul manuscrisului poate fi impartit in sase sectiuni:

1. desene de botanica a 113 specii neidentificate de plante

2. desene astronomice si astrologice, inclusiv calendare astrale, semne zodiacale ca Pestele, Taurul si Sagetatorul, femei goale care ies din tevi sau cilindri

3. o sectiune care tine de biologie cu nuduri de femei, majoritatea cu abdomene umflate, scufundate in lichid si interactionand cu tuburi si capsule

4. o succesiune de noua medalioane cosmologice elaborate, care reprezinta probabil forme geografice

5. desene farmaceutice cu peste 100 de specii de plante medicinale si radacini in recipiente de sticla

6. pagini intregi de text, probabil retete, cu flori desenate pe marginea paginilor

Cartea nu are corecturi, greseli sau cuvinte taiate.

Limba in care este scrisa cartea are un alfabet cu 19 pana la 28 de litere, niciuna dintre ele avand vreo legatura cu limba engleza sau cu limbile europene. Cartea ar putea avea mai multi autori.”

Sursa: https://www.bzi.ro/din-categoria-mistere-manuscrisul-lui-voynich-285663

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...