Mantra-ele, „vehicule ale spiritului”, sunt un mijloc de a aduce la nivel conştient şi de a purifica imagini şi influenţe active, pozitive sau negative, existente în subconştient

Distribuie!

“Purifică şi rafinează subconştientul

Aşadar o mantra este un „vehicul verbal” pe calea Iluminării. În tradiţia spirituală întâlnim două categorii principale de mantra-e: aşa-zisele mantra-e lungi (versete din texte sacre, imnuri religioase, invocaţii în care uneori apare numele divinităţii sau forţei subtile invocate) şi mantra-ele scurte sau sunetele sămânţă.


Din punct de vedere ezoteric, numai cele din a doua categorie sunt propriu-zis mantra-e. Această a doua categorie, a sunetelor arhetipale sau a „cuvintelor”-simbol (fără semnificaţie lingvistică), are o deosebită importanţă în tehnicile de meditaţie. Aceste mantra-e scurte, prezente în tradiţiile spirituale autentice, îşi au originea în arhetipurile fundamentale ale manifestării.

Savantul elveţian C.G.Jung a descoperit existenţa unor imagini arhetipale care reprezintă conţinutul de bază al subconştientului colectiv, observând o anumită uniformitate în modul pe care îl au oamenii de a le reprezenta.


Pătratul, cercul, triunghiul, crucea, dar şi imagini mai puţin abstracte, cum ar fi matricea creatoare, arborele vieţii, bătrânul înţelept fac parte, printre altele, din arhetipurile primordiale. Aceste imagini primordiale apar spontan, din subconştient, la nivelul planului conştiinţei în vise, viziuni, în meditaţii sau în stări emoţionale de intensitate maximă.

Mantra-ele, „vehicule ale spiritului”, sunt un mijloc de a aduce la nivel conştient şi de a purifica imagini şi influenţe active, pozitive sau negative, existente în subconştient. Astfel, prin rafinare şi purificare, aspirantul devine cu adevărat propriul său stăpân.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4673
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...