La nivelul lobulului temporal drept al creierului uman se află receptorul şi totodată decodorul capacităţilor paranormale

Distribuie!

“de Violeta Bucur

„Miracolul sau ceea ce numim magie nu se află în afara legilor naturale şi nici nu este un fenomen străin acestor legi. Ci însăşi legile, prin faptul că rămân încă neînţelese, sunt în realitate miraculoase.”


În 1997, neurologii de la Universitatea San Diego din California au făcut cunoscut faptul că la nivelul lobulului temporal drept al creierului uman a fost descoperită o zonă care face posibilă comunicarea cu Divinul. Oamenii de ştiinţă au vorbit despre el ca despre „un modul divin, special conceput pentru a face posibilă ascultarea vocii Cerului”.

De fapt, încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea, anatomiştii au demonstrat faptul că emisfera dreaptă a creierului uman este capabilă de percepţii extrasenzoriale şi mistice, cum ar fi cele din timpul experienţelor de ieşire din trup.


Cu 40 de ani în urmă doctorul Wilder Penfield, neurochirurg, a descoperit că stimularea electrică a unei anumite zone de pe lobul temporal drept declanşează senzaţii de tipul experienţelor la graniţele dintre viaţă şi moarte (în limba engleză Near Death Experience, NDE).

Aceeaşi concluzie a avut-o şi doctorul Michael Persinger care a declarat că posibilitatea de a trăi această experienţă este o consecinţă a modului în care este construit creierul uman. Acesta mai susţine şi că majoritatea oamenilor sunt capabili să înveţe să trăiască astfel de experienţe de percepere a Divinului şi să le reproducă la voinţă.

 

Filozoful şi neurologul Arthur Mandell afirmă: „Regatul cerurilor poate fi găsit în lobul temporal drept al creierului uman”. La nivelul lobulului temporal drept al creierului uman, sub ureche se află receptorul şi totodată decodorul capacităţilor paranormale. Această zonă este activată în momentul unei experienţe la graniţele dintre viaţă şi moarte.

„Modulul divin” ne transmite permanent informaţii. Pentru a-l auzi însă este necesar să ne eliberăm de vacarmul gândurilor şi emoţiilor care fac dificilă ascultarea acestei voci interioare.

 

În continuare se fac cercetări pentru a pune în evidenţă rolul pe care această zonă o joacă în cazurile de vindecare spontană a diferitelor boli. Cert este că toţi cei care au trăit astfel de experienţe au revenit cu un sentiment vădit de dragoste pentru viaţă şi cu certitudinea că există şi alte realităţi.”[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=5492
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...