Inversarea polilor magnetici ai Soarelui – un eveniment cosmic exceptional

Distribuie!

“La sfârşitul unui ciclu de 11 ani (cu aproximaţie), Soarele nostru trece printr-un proces remarcabil de inversare a polilor săi magnetici: polul care până atunci a reprezentat câmpul electric al stelei devine polul negativ, iar polul care a fost negativ devine polul pozitiv.

Această inversare de câmp magnetic, care este excepţională în contextul vieţii cosmice a „familiei Soarelui” din care fac parte toate planetele, sateliţii naturali, cometele, asteroizii şi meteoriţii din această zonă cosmică a galaxiei noastre, are loc în timpul activităţii cosmice pe care oamenii de ştiinţă o numesc „maximul solar”. În această relativ scurtă perioadă de timp, exploziile solare se amplifică foarte mult atât ca intensitate, cât şi ca număr.


Actualmente traversăm tocmai o astfel de perioada de maxim solar. Deşi numărul exploziilor solare nu întrunește încă aşteptările astrofizicienilor, totuşi se pare că ceea ce este mai important abia de acum înainte pare să sosească. Astronomii şi experţii în fizica astrelor estimează că evenimentul mult aşteptat, al inversării polilor magnetici ai Soarelui, va avea loc în următoarele 3-4 luni.

Un articol publicat de NASA în anul 2003 (după ultimul maxim solar ce a avut loc în 2002) explică felul în care are loc acest proces la nivelul stelei:


„Exploziile solare aruncă în spaţiul cosmic miliarde de tone de gaz cu particule încărcate electric, ce poartă „semnătura” vechiului câmp magnetic al Soarelui, permiţând astfel instalarea unui nou câmp magnetic, care este inversat.

S-ar putea spune că aceste explozii solare violente sunt precum un fel de „curăţenie” pe care Soarele din sistemul nostru solar o face o dată la 11 ani. El continuă să ejecteze în spaţiu cantităţi imense de „câmp magnetic” prin intermediul activităţii intense a petelor solare şi a altor contosiuni spaţio-temporale create în atmosfera lui agitată.

Maximul are loc după ce mare parte dintre petele solare au fost „curăţate”, numărul acestora devenim foarte mic. Această activitate dă naştere la un câmp magnetic inversat al Soarelui, pentru că polul nord şi sud magnetic îşi inversează poziţia.”

Ce înseamnă însă acest eveniment pentru noi, oamenii ce trăim pe Pământ? Strict vorbind, ne putem aştepta la o interacţiune mult mai puternică a câmpurilor energetice solare cu planeta noastră, care se va face simţită mai ales prin intermediul aurorelor boreale mult accentuate şi a fluctuaţiilor câmpului magnetic al Pământului. Totuşi, dincolo de influenţele de natură fizică, există influenţele de natură subtilă, care sunt mult mai importante.

În primul rând, ceea ce trebuie să înţelegem este că inversarea polilor magnetici ai Soarelui nu se produce instantaneu, ci ea reprezintă un proces care poate să se întindă pe mai multe luni sau chiar ani.

De pildă, ultima inversare a durat din din anul 2000 până în anul 2002; polul nord magnetic al Soarelui şi-a încheiat mişcarea în noiembrie 2000, dar polul sud a încheiat acelaşi proces abia în luna mai 2002.

Prin urmare, intocmai ca majoritatea transformărilor pe care fiinţa umană le trăieşte în viaţă, inversarea polilor magnetici ai Soarelui pare să aibă mai degrabă caracteristicile unui proces, decât ale unui eveniment ce se petrece brusc.

Interesant este că, odată cu începerea unui nou ciclu solar în 2000-2002, atât planeta noastră cât şi noi înşine, ca fiinţe umane, am început de asemenea un ciclu nou al existenţei. Tocmai de aceea, se pare că suntem foarte aproape de începutul unui nou ciclu; cu alte cuvinte, ne aflăm chiar la începutul iniţierii unei noi faze a existenţei noastre.

Cu toţii ştim despre evenimentele dramatice din anul 2001, care efectiv au produs schimbări majore în viaţa oamenilor pe Pământ: multiple îngrădiri ale drepturilor şi libertăţilor pe care ar fi trebuit să le avem, precum şi instituirea unui control guvernamental fără precedent, care a condus în momentul de faţă la o situaţie critică în multe zone ale globului. La acea vreme, însă, totul părea rezonabil, datorită faptului că FRICA acaparase minţile şi judecata unei mari majorităţi a oamenilor.

Acum situaţia pare să se inverseze, deoarece multe dintre aşa-zisele „drepturi” guvernamentale de a acţiona „în numele securităţii naţionale şi pentru binele cetăţeanului” sunt serios puse sub semnul întrebării, analizate şi chiar recuzate de către tot mai mulţi oameni. Se pare că omenirea a reuşit să treacă de „hopul” fricii şi se îndreaptă spre o etapă nouă, a exprimării libere şi a căutării adevărului.”[1]

SURSE

  1. http://www.edituradaksha.ro/articles/view/inversarea-polilor-magnetici-ai-soarelui-un-eveniment-cosmic-exceptional-a172
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner