Intuiția și glanda pineală
„Cele cinci simţuri – văzul, auzul, gustul, pipăitul şi mirosul – ne ajută să explorăm lumea noastră fizică. Există, de asemenea, un al şaselea simţ, o putere interioară a percepţiei, cunoscută sub numele de intuiţie. Cuvântul intuiţie provine din latinescul intueri care înseamnă „a privi în interiorˮ. Intuiţia este abilitatea de a cunoaşte şi a înţelege fără a folosi raţionamentul logic sau analiza şi este comună tuturor oamenilor, indiferent de gradul lor de inteligenţă.
Intuiţia este numită popular „bănuialăˮ sau „instinctˮ – o cunoaştere interioară despre ceva fără a avea cunoştinţe anterioare. Conform unui studiu ştiinţific, 62% dintre directorii executivi ai companiilor sunt mai predispuşi să ia decizii de afaceri bazate pe intuiţie decât pe analiza datelor.
Filosoful chinez antic Lao Tse spunea că „puterea înţelegerii intuitive te va proteja de rău până la sfârşitul zilelor taleˮ. Albert Einstein afirma, de asemenea, că „singurul lucru cu adevărat valoros este intuiţiaˮ.
Dar, de unde provine intuiţia? Studiile asupra creierului uman indică spre glanda pineală ca un posibil răspuns la acest mister. Rene Descartes (1596-1650), părintele filozofiei moderne, a numit glanda pineală „sediul sufletuluiˮ. În Orientului antic se considera că intuiţia se află în regiunea glandei pineale şi ea poate primi iluminarea de la suflet, sub forma unor cunoaşteri şi idei.”[1]
SURSE
- http://epochtimes-romania.com/news/zece-fenomene-pe-care-comunitatea-stiintifica-nu-le-poate-explica–135884
- Foto: Internet
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.