Emoţiile nefaste şi impactul lor asupra sănătăţii

Distribuie!

“Emoţiile sunt prezente aproape zilnic în viaţa noastră. Şi nu pentru că ni le-am dori neapărat, ci pentru că pur şi simplu sunt specifice condiţiei umane. Însă ele pot fi constructive, ajutându-ne să ne călim și să evoluăm sau, dimpotrivă, distructive, afectându-ne atât pe plan psihic, cât și fizic.

Emoțiile sunt resimțite diferit în funcție de trecutul, povestea de viaţă, capacitatea intelectuală ale fiecăruia dintre noi. Însă atunci când ne lăsăm copleşiţi de emoţiile nefaste, când acestea persistă timp îndelungat, sănătatea noastră este periclitată.


În cele ce urmează vă prezentăm care sunt cele şase emoţii nefaste care ne îmbolnăvesc şi care sunt principalele organe afectate de acestea.

Emoţiile nefaste şi impactul lor asupra sănătăţii


Legătura dintre conştiinţă și trup este mult mai puternică decât ne-o imaginăm noi. Gândurile și emoțiile noastre pot stimula producerea anumitor substanțe care ne pot influența sănătatea fizică.

Tristeţea, frica, mânia, dezgustul, dar și bucuria sau surpriza sunt tot atâtea emoții care au un impact direct asupra noastră. Dacă e să ne oprim doar asupra emoțiilor nefaste, negestionate corect acestea pot determina apariția a multiple probleme de sănătate.

Este, deci, necesar să învățăm să recunoaștem acest tip de emoții pentru a le putea controla și a nu le permite să ne afecteze la nivel fizic. În plus, emoțiile nefaste care ne copleșesc la un moment dat au consecințe și asupra comportamentului nostru și relațiilor cu cei din jur.

Cum îți afectează organele interne cele şase emoții care te îmbolnăvesc

– Mânia slăbește ficatul în mod semnificativ. Iar bolile hepatice pot fi letale.

– Traumele interioare, dezamăgirile afectează rinichii și inima. Bolile cardiovasculare care se dezvoltă în acest fel pot fi, de asemenea, fatale.

– Frica, asemenea traumei interioare, slăbește rinichii.

– Anxietatea are un impact major asupra stomacului, generând dureri severe, dar afectează, totodată, și splina.

– Tristețea, durerea sufletească afectează plămânii, antrenând dificultăți de respirație. Atunci când suntem triști, organismul obosește mult mai ușor. Tot tristețea se face vinovată și de instalarea depresiei.

– Stresul slăbește creierul și inima. În zilele noastre, evitarea stresului pare o misiune imposibilă. Totuși, chiar nu este cazul să ne stresăm pentru fiecare aspect nesemnificativ. Stresul cronic afectează, la modul general, buna funcționare a organismului.

Cum ne descurcăm cu emoțiile nefaste

Vrem, nu vrem, emoțiile ne influențează pe toți. De aceea, identificarea emoțiilor nefaste permite un mai bun control al lor. Iar acesta este esențial pentru a le împiedica să aibă un impact nefavorabil asupra sănătății noastre.

Este în puterile noastre să vedem părțile bune sau, dimpotrivă, pe cele rele ale vieţii. Alegerea ne aparține. Ceea ce simțim este determinat de ceea ce alegem să vedem – jumătatea plină sau jumătatea goală a paharului. În consecință, nu greșim prea mult dacă spunem că este în puterea noastră să împiedicăm instalarea bolilor în organismul nostru.”[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=23357
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner