Dosarele declasificate ale CIA arată că, în anii ’50, SUA au folosit arme biologice în timpul războiului din Coreea

Distribuie!

“Dosarele CIA recent declasificate arată că Statele Unite au folosit arme biologice în timpul războiului coreean, iar amprentele unității 731 sunt „peste tot”, spune istoricul american Jeffrey Kaye.

Kaye, fost psiholog clinician din San Francisco, a expus utilizarea torturii la Guantanamo într-o carte publicată în 2017. Ulterior și-a îndreptat atenția asupra programului de război biologic american din timpul conflictului coreean, ale cărui înregistrări au fost cenzurate și distruse în mod sistematic în timpul „vânătorii de vrăjitoarele”, o acțiune inițiate de senatorul McCarthy.


Cu toate acestea, Kaye a obținut dovezi abundente, inclusiv Raportul Comisiei științifice internaționale (ISC) pentru investigarea faptelor războiului bacteriologic din Coreea și China, precum și mărturisirile a 25 de piloți americani. Anul trecut a primit „ultima piesă a puzzle-ului”.

„CIA a declasificat sute de documente clasificate anterior”, a spus Kaye. „Am găsit aproximativ 20 care se referă la războiul biologic.”


Documentele, bazate pe lucrările Agenției de Securitate a Forțelor Armate ale Statelor Unite, care au descifrat, tradus și analizat comunicările interne din China și Coreea de Nord, arată că personalul militar din ambele țări, fără legătură cu spionajul, a raportat atacuri bacteriologice, boli și decese.

„Amprenta Unității 731, pe care o acopereau atât Statele Unite, cât și Japonia, era peste tot”, a spus Kaye, adăugând: „Aceleași persoane [din Serviciul de Război Chimic al Statelor Unite] care au susținut și au făcut lobby pentru amnistie și colaborarea cu [liderul Unității 731] Shiro Ishii și trupele sale, au ajuns să apere războiul biologic mai târziu și au fost plasați în funcții de responsabilitate în perioada 1950-51. „

Observând că concluzia sa se bazează pe documente disponibile publicului, inclusiv pe cele declasificate de către Departamentul Apărării al Statelor Unite în ultimele decenii, Kaye a spus că a fost surprins că aceste documente au trecut neobservate de-a lungul anilor.

El a remarcat, de asemenea, că membrii Unității 731 au fost amnistiați după al doilea război mondial de către comandantul suprem aliat Douglas Douglas MacArthur și că MacArthur a semnalat cu interes potențialul războiului biologic al lui Ishii „în climă rece”, precum nord-estul Chinei, Coreea de Nord și Uniunea Sovietică.

„Desigur, Fort Detrick a fost și continuă să fie centrul cercetării războiului biologic din Statele Unite. În anii 1950, Fort Detrick a colaborat îndeaproape cu CIA și a creat o divizie numită Operațiuni Speciale care producea arme biologice ”, a spus Kaye.

Mai mulți membri ai personalului de la Fort Detrick care lucrau cu arme biologice au murit în succesiune rapidă în urma atacurilor biologice americane în timpul războiului coreean, fără ca investigațiile militare să fie făcute publice, a adăugat Kaye.

Războiul biologic american a fost secret. „De fapt, în mărturisirile lor, piloții de rang înalt … au menționat importanța extremă a secretului [în războiul biologic] cu riscul unei curți marțiale și că nici măcar unii dintre piloți nu știau ce transportau”, subliniază Kaye.

Pentru a acoperi războiul biologic, Statele Unite au cenzurat în mod sistematic informațiile, au efectuat persecuții și au distrus probe, spune Kaye: „Oricine a reușit să obțină aceste informații a fost persecutat în timpul erei McCarthy, la fel și jurnaliștii”.

Fișierele CIA declasificate sunt în concordanță cu dovezile furnizate de raportul ISC și de confesiunile piloților. „Spun că acum avem majoritatea dovezilor că Statele Unite sunt implicate într-o campanie de război biologic”, pentru care a solicitat o comisie internațională de anchetă.

„Singura modalitate de a construi încredere și de a restabili diplomația și de a evita tensiunile agresive ar fi să faci dreptate crimelor din trecut”, a conchis el.”

Sursa: Ciprian Pop – https://www.amosnews.ro/dosarele-declasicate-ale-cia-despre-razboiul-din-coreea-in-anii-50-arata-ca-sua-au-folosit-arme-biologice-in-conflict/

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...