Documente secrete declasificate arată cum a devenit Israelul putere nucleară cu acordul SUA

Distribuie!

“Documente secrete recent declasificate de catre administratia Obama dezvaluie informatii despre initierea programului nuclear al Israelului, din anii ’60. Statele Unite au fost de acord ca Israelul sa devina un stat nuclear.

Arhivele arata si preocuparea SUA privind consecintele introducerii armelor atomice in Orientul Mijlociu, potrivit i24news.


Desi niciodata Israelul nu a confirmat public existenta programului sau nuclear, adoptand o politica oficiala de “ambiguitate nucleara”, este unanim cunoscut faptul ca Centrul nuclear de cercetare din orasul Dimona gazduieste arsenalul nuclear, care este estimat la aproximativ 300 de focoase.

Materialele declasificate cuprind o serie de memorandumuri intre oficialii de securitate ai SUA, inclusiv Henry Kissinger (atunci consilier de securitate), din anii 1968-1969.


Un aspect care a devenit evident din arhive este faptul ca americanii au avut o cunoastere mult mai ampla si detaliata a modului de functionare a aparatului de securitate israelian, mai mult decat a estimat Israelul la acea vreme. Documentele arata ca oficialii americani au fost de acord ca Israelul sa devina stat nuclear.

In anul 1969, ambele tari si-au ales noi lideri – presedintele SUA Richard Nixon si prim-ministrul Israelului Golda Meir, care si-au asumat si au supravegheat upgrade-ul Israelului la capacitatea nucleara completa.

“Israelul a vrut sa dezvolte arme nucleare, din doua motive: in primul rand, pentru a-i descuraja pe arabi sa atace Israelul; si in al doilea rand, in cazul in care descurajarea esueaza, pentru a-i distruge pe arabi intr-un Armageddon nuclear”, dezvaluie documentele declasficate, conform World Bulletin.

Israelul a refuzat sa semneze Tratatul privind neproliferarea armelor nucleare, in ciuda presiunilor internationale. De asemenea, Israelul nu s-a declarat ca fiind stat nuclear si in acest mod s-a putut baza pe sprijinul SUA si nu a fost inclus pe lista tarilor nucleare, care au primit sanctiuni din partea Washingtonului.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/international/israel/documente-secrete-dezvaluite-cum-a-devenit-israelul-putere-nucleara-cu-acordul-sua-1319368
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

David Wilcock: Cultul cargourilor şi Programul Spaţial Secret
Manipulare meteorologică realizată de Armata SUA: Programul HAARP
David Rockefeller despre Noua Ordine Mondială: "Mă declar vinovat și sunt mândru de asta"
Noua Ordine Mondială înseamnă planuri masive de reducere a populaţiei, sfârşitul democraţiei şi distrugerea suveranităţii naţiunilor
Liniile genealogice regale și ale celor care ne conduc astăzi în plan politic și economic sunt aceleași cu ale regilor și reginelor din timpurile străvechi
Ordinul Rozicrucian și rozicrucienii
Lenin slujea interesele Lojii Marele Orient al Franţei
Războiul meteorologic: SUA au început să exploreze acest domeniu după Al Doilea Război Mondial şi au finanţat cercetări în acest sens. Începând din 1967, în timpul războiului din Vietnam, proiectul numit "Popeye Project" a avut drept obiectiv prelungirea sezonului musonului, spre a se ajunge la împotmolirea mişcărilor de trupe şi a logisticii vietnameze în jungla mlăştinoasă
Bertrand Russell în "Impactul științei în societate", 1953: "Vom arăta că familia împiedică dezvoltarea individului. O societate științifică nu poate fi stabilă decât sub conducerea unui guvern mondial"
Edward Bernays și Războiul Psihologic
SUA sunt percepute ca cea mai mare amenințare pentru pacea lumii
Rețeaua SIGINT: National Security Agency Signals Intelligence (SIGINT) monitorizează undele cerebrale prin satelit, decodează potențialele cerebrale de 5mW la 3,5Hz, apoi le transmite unui monitor cu circuit integrat de foarte mare viteză (VHSIC – very high speed integrated circuit) pentru „conversații forțate”

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...