Conştiinţa poate produce efecte directe asupra structurilor şi funcţiilor organismului

Distribuie!

“Mentalitatea în tratarea afecţiunilor este de obicei “noi contra lor”. Aflăm simptomele, urmează tratamentul şi apoi reacţia corpului la acest tratament. Afecţiunea abordată prin tratarea ei duce la a i se recunoaşte existenţa. Afecţiunile nu trebuie să devină conştiente de sine.

Scopul metodei de tratare este de a oferi pacienţilor o experienţă ce nu poate fi cuantificată de ei prin perspectiva vechiului mod de gândire. Tratamentul nu se face pe un corp fizic, ci pe unul energetic. Richard Bartlett pleacă de la premisa corpului alcătuit din fotoni, abordând cuantic terapia ce permite accesul la mai multe pârghii spre echilibrare, schimbând viaţa.


Conştiinţa poate produce efecte directe asupra structurilor şi funcţiilor organismului. Acest fapt a fost testat şi de fizica cuantică, devenind un principiu fundamental al acesteia. La nivelul fotonilor, intenţia focalizată intenţionat poate schimba comportamentul particulelor elementare ale materiei.

Biologul Rupert Sheldrake afirmă că fiecărei specii îi corespunde un câmp energetic colectiv creat şi susţinut de conştiinţa de grup a membrilor ei. A numit acest câmp energetic morfogenetic. Când indivizii adaugă noi informaţii la baza de date a unui anumit câmp morfic, într-un anumit punct al evoluţiei speciei se acumulează o masă critică, efectul fiind acela că întrega specie devine simultan conştientă de noile tipare informaţionale şi comportamentale. Acest sistem de feedback este cunoscut sub numele de rezonanţă morfică.


Un experiment, ce demonstrează existenţa rezonanţei morfice, este următorul, cunoscut sub numele de “Efectul celei de-a o suta maimuţă”. Cercetătorii au observat că atunci când maimuţele, care trăiau pe o insulă izolată, au învăţat un comportament nou (spălarea nisipului de pe cartofi înainte de a-i mânca), după producerea masei critice (atunci când un număr mare de maimuţe din acel loc au învăţat să facă acest lucru), toate maimuţele din aceeaşi specie au început simultan să îşi spele cartofii, oriunde s-ar fi aflat ele.

Iată cum se face rezonanţa morfică pentru specii. ADN-ul acţionează ca o antenă ce primeşte informaţiile de tipologie şi comportament, ale entităţii biologice respective, de la un câmp energetic morfogenetic. Orice organism este înconjurat de un câmp electromagnetic slab, fapt valabil şi pentru componentele acestuia, mergând până la cea mai mică structură atomică. Câmpul informează hardware-ul ADN-ului, care ulterior acţionează ca atare.

Câmpul morfogenetic este tiparul general al speciei, spune Harold Saxton Burr în cartea sa “Câmpurile vieţii: punţile noastre de legătură cu Universul” şi dezvoltă această idee. La fel şi Rupert Sheldrake, în articolul “Minte, memorie, arhetip: rezonţa morfică şi subconştientul colectiv”, publicat în revista “Psychological Perspectives”, susţine acest principiu.

La un televizor, imaginea formată pe ecran nu este generată de componentele acestuia. O antenă captează canalul de televiziune respectiv. Un televizor stricat nu primeşte informaţii şi ecranul acestuia este închis. Pe de altă parte, dacă divizezi un magnet, ceea ce obţii sunt mai mulţi magneţi mici, care emit propriile lor câmpuri magnetice.

Toate câmpurile sunt asociate cu proprietăţile vieţii. Orice organ, orice ţesut, orice celulă şi orice structură vie are propriul său câmp electromagnetic asociat. Sheldrake consideră că acest câmp este cel care determină forma organului (ţesutului, etc.), precum şi calităţile şi caracteristicile pe care le manifestă acesta.

Caracteristicile individuale ale organismului nostru sunt preluate de la părinţi, dar nu pe cale genetică, ci din câmpurile morfice ale acestora(cel puţin parţial). Carl Jung afirma că “Dacă există un stejar, există cu siguranţă şi un tipar arhetipal al stejarului”. “Acelaşi principiu operează în întregul Univers, nu doar în fiinţa umană”, notează Sheldrake.

Natura este adaptabilă şi capabilă de mutaţii. Orice tipar nou creat şi impus de un individ poate avea efect cauzal asupra naturii. Orice sistem de vindecare şi orice sistem scolastic de gândire are în centrul său energetic un câmp morfic ce îi este caracteristic. Toţi cei care rezonează cu conştiinţa acestui nucleu central sau cu această energie, vor avea un acces deplin la informaţiile şi la puterea sistemului respectiv.”

Sursa: Romulus Popescu – https://jurnalul.ro/paranormal/medicina-energetica-explicata-stiintific-devine-medicina-viitorului-630356.html

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...