Centrul Spiritual din Carpați: Vitejii inițiați geto-daci

Distribuie!

Cornel Barsan in excelenta sa lucrare “Revansa Daciei” expune istoria oculta a vitejilor geto-daci, locuitori ai Centrului Spiritual din Carpati.

“(…) Observand dispozitia lor (a dacilor – n.a.) de a-l asculta in toate si ca ei sunt din fire inteligenti, i-a instruit in aproape toate ramurile filosofiei, caci el (Deceneu – n.a.) era in aceasta un maestru priceput.


El i-a invatat morala, dezbracandu-i de moravurile lor cele barbare; i-a instruit in stiintele fizicii, facandu-i sa traiasca potrivit legilor naturii (…), i-a invatat logica, facandu-i cu mintea superioara celorlalte popoare, aratandu-le practica, i-a indemnat sa petreaca in fapte bune, demonstrandu-le teoria celor 12 semne ale zodiacului; le-a aratat mersul planetelor si toate secretele astronomice si cum creste si scade orbita Lunii si cum globul de foc al Soarelui intrece globul pamantesc; si le-a expus sub ce nume si sub ce semne, cele 346 de stele trec in drumul lor cel repede de la rasarit si pana la apus, spre a se aproapia sau indeparta de polul ceresc.

Vezi cu mare placere ca niste oameni prea viteji sa se indeletniceasca cu doctrinele filosofice, cand mai aveau putin ragaz de razboaie.” (Iordanes – “Getica”).


Multi autori nu au luat in seama aceste afirmatii ale lui Iordanes, considerandu-le niste exagerari. Studiile mai recente, insa, confirma realitatea celor afirmate in text de catre Iordanes. Si, chiar mai mult, incepand cu Nicolae Densusianu, H. Daicoviciu, M. Opperman, Paul Mac Kendrick, se fac simtite rezultatele studiilor elgate de cunostitele stiintifice ale dacilor.

Facand un sumum din toate aceste studii, Ioan Ro-dean isi asuma o sarcina grea, investigarea tuturor dovezilor privind cunostintele dacilor, reusind sa intocmeasca un studiu foarte amanuntit si interesant, publicat sub titlul “Enigmele pietrelor de la Sarmizegetusa”.

Iata de ce, cu permisiunea autorului, ne vom folosi de o serie de concluzii din cartea lui, precum si de alte studii mai noi. Referitor la textul lui Iordanes, vom adauga, pentru o mai buna intelegere a informatiei, ca Deceneu a fost marele preot al dacilor si Sfetnic de Taina al Regelui Burebista.

Personaj enigmatic, el apare in gloria dacilor dupa o “ratacire” in Egipt, unde invatase sa talmaceasca “vointa zeilor”, fiind apoi considerat si el “zeu, asa cum am aratat cand am vorbit despre Zamolxis” (Strabon).

SURSE

  1. Cornel Barsan – “Revansa Daciei”

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner