Călătoria în timp – cercetări ştiinţifice
“Probabil cea mai bine cunoscută poveste a unei călătorii accidentale prin timp este experimentul Philadelphia, care s-ar fi petrecut în 1943 cu scopul de a ascunde nava şi de o face invizibilă pentru radarele inamice.
Totuşi, se spune că experimentul a luat o turnură total greşită – iar vasul nu numai că a dispărut complet din Philadelphia dar a fost teleportat în Norfolk şi s-a întors în timp 10 secunde. Când vaporul a apărut din nou, unii din membrii echipajului erau fuzionaţi fizic de pereţi, alţii au dezvoltat boli mentale, câţiva au dispărut complet, iar alţii au relatat că au călătorit în viitor şi înapoi.
S-a mai spus că Nikola Tesla, care era directorul departamentului de Inginerie şi Cercetare al Companiei Radio America la momentul organizării experimentului, s-a implicat în experiment, a executat toate calculele şi desenele necesare şi a oferit generatoarele ( n.r. – totuşi, el nu mai era în viaţă când a avut loc experiment, murind în condiţii suspecte la numai câteva luni înainte ca experimentul să se desfăşoare).
În 1960, avem o altă relatare interesantă a omului de ştiinţă Pellegrino Ernetti, care a susţinut că a dezvoltat o maşinărie care ar permite cuiva să vadă în trecut, Cronovizorul. Teoria sa spune că orice se întâmplă lasă o urmă energetică, iar aceasta nu poate fi distrusă niciodată (ceva asemănător misticei Librării Akashice). Aşa că el ar fi dezvoltat această maşinărie despre care susţinea că putea detecta, mări şi converti această energie într-o imagine – precum un show de TV desfăşurat în trecut.
În anii 1980, există relatări despre un alt experiment controversat, proiectul Montauk, în care s-ar fi experimentat, printre alte lucruri, călătoria în timp. Existenţa experimentelor Philadelphia şi Mountauk rămâne încă un subiect de dezbatere. Totuşi, bunul simţ ne face să presupunem că armata ar putea fi în mod definitiv interesată de posibilitatea călătoriei prin timp şi s-ar implica în cercetători extensive în acest domeniu.
Mergând mai departe, în 2004, Marlin Pohlman a aplicat pentru un brevet al unei metode de distorsiune gravitaţională şi deplasare în timp. Marlin Pohlman este om de ştiinţă, inginer, şi membru al grupului Mensa cu licenţă şi doctorat. Iar anul trecut, Wasfi Alshdaifat a completat o cerere pentru un brevet a unei maşinării de compresie a spaţiului şi de dilatare a timpului, care ar putea fi folosită pentru călătoria în timp.
Profesorul fizician Ronald Lawrence Mallet din cadrul Universităţii Connecticut lucrează asupra conceptului de călătorie prin timp, în baza teoriei relativităţii a lui Einstein, şi este absolut convins că aceasta este fezabilă. Acesta prevede că aşa-numita călătorie în timp va fi posibilă în secolul nostru.
Apoi avem povestea misterioasă a lui Alí Razeqi, directorul Centrului Iranian pentru Invenţii Strategice, care susţine că a dezvoltat un aparat care poate vedea într-o perioadă de 3 până la 5 ani în viitor. Povestea sa iniţială a dispărut de pe internet la numai câteva ore după ce a fost publicată.”
Sursa: EpochTimes Romania
Foto: Internet
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.