Arhivele secrete ale Vaticanului

Distribuie!

“Milioane de oameni vizitează Vaticanul din Roma în fiecare an, dar există cel puţin o zonă în micul stat suveran care este strict interzisă. Înfiinţată în 1612, Arhiva Apostolică a Vaticanului (anterior Arhivele secrete ale Vaticanului) conţine documentele personale ale tuturor papilor. Arhivele au fost complet clasificate până în 1881, când Papa Leon al XIII-lea a oferit cărturarilor catolici acces special la materiale.

 

Astăzi, colecţia rămâne închisă tuturor, cu excepţia anumitor savanţi acreditaţi. Cercetătorii cărora li se permite accesul în interior pot solicita până la cinci fişiere pe zi, dar trebuie să ştie exact ce vor, deoarece navigarea este interzisă.”


Sursa: https://adevarul.ro/locale/targoviste/locuri-interzise-terra-nu-putem-inca-vizita-printtre-ele-arhivele-secrete-vaticanului-1_6173a22b5163ec4271b1a7e0/index.html

Foto: Internet


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...