Misterul sferelor Klerksdorp, vechi de 3 milioane de ani, descoperite in Africa de Sud in anii ’80

Distribuie!

Unul dintre cele mai mari mistere ale civilizațiilor antice poartă numele de sferele Klerksdorp. Acestea au fost descoperite în anii ’80 într-o mină din Africa de Sud și au o vechime incredibilă de peste 3 milioane de ani.

Sferele Klerksdorp, denumite aşa după locul în care au fost găsite, au fost extrase din mina de argint Wonderstone, din Africa de Sud. După ce au fost descoperite au fost trimise la un laborator specializat spre a fi analizate.


Dimensiunea lor variază de la 0,5 cm la 10 cm în diametru, iar culoare lor diferă de la maro închis până la roşu aprins. Cele mai multe dintre sferele Klerksdorp au o coajă subţire, de aproximativ 1-2 cm grosime, şi sunt umplute cu un material spongios care se dizolvă în contact cu aerul. Nu s-a putut stabili cu exactitate materialul din interiorul lor, dar cu siguranţă că este străin omului.

Sferele Klerksdorp

Încă, cel mai important detaliu este vârsta lor. Acestea au o vechime de peste 3 milioane de ani și acesta este motivul pentru care specialiștii nu le-au putut defini originea. Există două posibilități. Fie sunt de origine extraterestră, dar atunci devine extrem de greu de explicat ce căutau la o adâncime extrem de mare în sol, sau au aparținut unei civilizații misterioase, care a trăit pe Terra.


Această din urmă teorie devine imposibilă în opinia istoricilor, care consideră că în acea perioadă nu existau oameni pe Terra. Așadar, în aceste condiții istoria trebuie revizuită din temelii sau aceste artefacte misterioase trebuie ignorate cu desăvârșire.

Un alt fapt curios este oferit de şanţurile paralele de pe mijlocul sferelor. Nu se poate preciza la ce erau folosite aceste bile, dar uimirea a fost şi mai mare când specialiştii au observat că unele dintre ele se rotesc în jurul axelor lor, fără ca o forţa să intervină în generarea acestui proces.

Sferele Klerksdorp, chiar dacă au fost descoperite în urmă cu peste 30 de ani, rămân și în ziua de astăzi un mister, care probabil nu va fi elucidat decât în momentul în care omul va accepta faptul că această planetă are o istorie stufoasă.

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/istorie-interzisa-misterul-sferelor-vechi-de-3-milioane-de-ani
  2. http://www.ancient-origins.net/unexplained-phenomena/28-billion-year-old-spheres-found-south-africa-how-were-they-made-002018

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner