Antarctica controversată: Piramide, hărți bizare, OZN-uri și presupuse baze secrete

Distribuie!

“Antarctica Controversată: Piramide, Hărți Bizare, OZN-Uri Și Presupuse Baze Secrete

Antarctica este un continent misterios, în jurul căruia s-au născut numeroase controverse. Enigmele se conturează în jurul hărților, care arată continentul fără gheață, piramidelor ascunse, prezența OZN-urilor, dar și presupuselor baze naziste.


Ce se întâmplă în Antarctica?

Oamenii de știință caracterizează continentul înghețat ca fiind o adevărată capsulă a timpului. Sun stratul gros de gheață se ascund numeroase secrete ale Terrei.

De-a lungul timpului, numeroase teorii, care mai de care mai controversate, care încercau să explice anomaliile din Antarctica. Ce se află sub stratul gros de gheață și de unde cunoșteau oamenii trecutului faptul că Antarctica a fost cândva verde? Aceste două întrebări sunt, poate, cheia, unui continent încă neînțeles pe deplin.


Piramidele din Antarctica

Există cu adevărat piramide în Antarctica? În ultimii ani, au apărut numeroase imagini, care sugerează că există numeroase piramide, de dimensiuni considerabile, în Antarctica. Aceste piramide sunt ascunse sub stratul de gheață și odată cu încălzirea globală, au ieșit la iveală anumite detalii ale acestora.

Această teorie este infirmată de oamenii de știință, care susțin că aceste presupuse piramide nu există cu adevărat. Adevărul, cu privire la acest subiect, este controversat și nimeni nu știe cu adevărat care este.

Hărți ciudate

Una dintre cele mai sugestive hărți este cea a lui Piri Reis. Harta a fost realizată în anul 1513 pe piele de gazelă, de către un amiral turc, fost pirat, numit Piri Reis. Urmele hărții s-au pierdut timp de 400 de ani, descoperirea ei făcând senzație în acea vreme. Istorici și cartografi deopotrivă s-au interesat mai întâi de inscripția care arăta că fusese desenată după schițele lui Cristofor Columb.

Cum a fost posibil acest lucru? Este posibil ca amiralul turc s-o fi copiat după o hartă mai veche găsită undeva prin călătoriile sale. Interesant este faptul că harta în cauză are trasate graniţele Antarcticii fără gheaţă. Harta a fost proiectată cu o metodă specializată, care proiectează Pământul rotund sub formă plată. Mai apare întreaga Americă de Sud şi Atlanticul şi coasta Pacificului.

Aceste lucruri i-au intrigat pe cei mai mulţi dintre specialişti şi în 1960, profesorul Charles H. Hapgood s-a adresat aviaţiei americane pentru a vedea dacă aşa ceva era posibil.

Rezultatele cercetării au fost unele spectaculoase, pentru ca s-a ajuns la concluzia că harta după care Piri Reis a copiat-o pe a lui a fost realizată înainte de îngheţul Antarcticii. Acest eveniment se estimează că a avut loc cu circa 6000-7000 în urmă, când graniţele continentului erau vizibile.

Evenimente inexplicabile

Puține informații ne parvin din această zonă. De curând, a fost publicată cartea cercetătorului argentinian Ruben Morales, OZN-uri în Antarctica. Cartea prezintă documente declasificate privind evenimentele extraterestre din Antarctica. Documentele au fost întocmite în perioada 1947-1973.

Cartea prezintă operațiunea Highjump desfășurată în anii 1946-1947. A fost o operațiune americană condusă de amiralul Richard Byrd. La ea au participat peste 5000 de militari, 13 nave și 26 de avioane. Oficialitățile americane nu au dat niciodată explicații despre obiectivul acestei misiuni. Operațiunea a fost un eșec, soldată cu pierderi umane și materiale.

Cu cine s-au luptat americanii în Antarctica, în condițiile în care războiul se încheiase? Ce forțe inamice se aflau în Antarctica, pentru care americanii au trimis 5000 de oameni?

Morales susține ipoteza extraterestră. Americanii au fost efectiv zdrobiți de aceste forțe. Au intrat pe un teritoriu interzis și consecințele au fost pe măsură.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/antarctica-controversata-piramide-harti-bizare-ozn-uri-si-presupuse-baze-secrete
  2. Foto: efemeride.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...