ADN-ul din celulele noastre este asemănător cu un program de calculator

Distribuie!

ADN-ul din celulele noastre este asemănător cu un program de calculator. În fotografia de mai jos se observă că un program de calculator este alcătuit dintr-o serie de 1 și 0 (serie denumită cod binar). Succesiunea și distribuirea acestor cifre de 1 și 0 este ceea ce face ca un program să funcționeze corect.

În același mod, ADN-ul este alcătuit din patru substanțe chimice, reprezentate pe scurt cu literele A, T, G și C. Foarte asemănător cu seria de 1 și 0, aceste litere sunt aranjate în ADN cam aşa: CGTGTGACTCGCTCCTGAT, iar şirul continuă astfel. Ordinea în care sunt aranjate aceste litere oferă instrucțiuni despre cum funcționează celula. Uimitor este faptul că în spațiul minuscul din fiecare celulă a trupului tău, aceste cod are o lungime de trei miliarde de „litere”!!


Pentru a avea o idee despre imensitatea informației cuprinse în codul ADN dintr-o singură celulă, imaginează-ți că cineva ar citi în timp real acest cod cu o viteză de 3 litere pe secundă și ar avea nevoie de 31 de ani pentru a-l citi în întregime, fără să se oprească nici ziua, nici noaptea.

Dar asta nu e tot!


S-a dovedit că 99,9% din ADN-ul tău este similar cu materialul genetic al tuturor celorlalți oameni. Ceea ce te face unic pe tine provine din diferența de 0,1% în care cele trei miliarde de litere sunt ordonate în celulele tale.

 

Și totuși, în interiorul fiecărei celule a trupului tău există o structură ADN de trei miliarde de litere care îți aparține doar ție. Aceste cod îți definește unicitatea și continuă să comande acțiunile celulelor tale.

Sursa: https://yogaesoteric.net/stiinta-ne-ofera-motive-covarsitoare-pentru-a-crede-in-dumnezeu

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...