Vortexul Energetic şi Ceaţa Albastră din Munţii Buzăului

Distribuie!

“Ţara Luanei, denumirea metaforică a ţinutului muntos al Buzăului, ascunde misterioasele aşezări rupestre, care atrag ca un magnet turişti pasionaţi de legende.

Ţara Luanei din Munţii Buzăului este o zonă cunoscută pentru fenomenele ciudate petrecute chiar sub ochii turiştilor, un loc în care oamenii dispar subit, în care teleportările stranii nu le sunt străine localnicilor şi în care oamenii sunt alungaţi de forţe necunoscute în alte locuri.


Legenda Ţării Luanei

Pe raza localităţilor Colţi, Bozioru şi Brăeşti pot fi admirate aşezări rupestre , locuite încă din perioada neolitică. De-a lungul timpului, în această zonă,s-au ţesut numeroase legende legate de fenomene paranormale şi dispariţii umane.


Legendele povestite de bătrâni spun că odinioară, în Munţii Buzăului, domnea un rege bătrân şi înţelept, care stăpânea cetăţi ce atingeau cerul. Viteji, apărătorii cetăţii luptau doar pentru dreptate, iar regele îşi arăta recunoştinţa vindecându-i cu apele fermecate din Valea Izvoarelor.

Nemulţumiţi, vrăjmaşii au doborât soarele Luanei, distrugând cetatea şi lăsând în urmă o scoarţă terestră pustiită.

Un alt tărâm

Cele mai ciudate fenomene petrecute în zonă sunt dispariţiile de persoane: provizorii sau permanente, aşa cum reiese din povestirile sătenilor, colectate de Ilie Mândricel, un profesor de română din comuna Bozioru.

Prima dispariţie semnalată s-a petrecut în 1981, în comuna Bozioru, satul Nucu din Munţii Buzăului. Protagonişti aveau să fie doi fraţi, care, odată ajunşi în apropierea unei stânci de dimensiuni mari, cu o formă neregulată, au observat nişte semne bizrre săpate în piatră, aproape de vârful acesteia.

Unul dintre ei a ridicat un obiect straniu de culoare galbenă, ce putea fi asemănat cu un lanţ. În următoarea clipă, a dispărut brusc. Înmărmurit, fratele cere ajutorul Miliţiei. La faţa locului, Miliţia realizează o reconstituire, moment în care tatăl băiatului, sosit şi el în zona în care fiul său se făcuse nevăzut, escaladează stânca, punând mâna pe obiectul auriu. Sub privirile uluite ale martorilor, tatăl dispare pentru totdeauna.

Dovezi distruse

Conştienţi că se află în faţa unui fenomen mai mult decât straniu, miliţienii au predat cazul ‘’paranormalilor’’ de la Securitate.

Zona a fost izolată în cel mai scurt timp, urmând ca Departamentul Zero să preia cercetările. Cu sprijinul armatei, accesul care ducea spre drumul la stâncă a fost strict interzis, în timp ce o altă echipă se ocupa cu aşa numita operaţiune de cercetare-diversiune, care avea ca scop convingerea oamenilor locului că nimic nu se întâmplă şi că totul este sub control.

Supravegheată chiar din aer, cu un elicopter, securiştii au putut observa că misteriosul lanţ reprezenta, de fapt, o pârghie ancorată în piatra stâncii, care nu părea făcută de mâna omului. Dosarul cu probe a fost clasificat, împreună cu semnele străine abia vizibile, prezente pe stâncă, a căror explicaţie nu a fost găsită.

Securitatea dinamitează stânca

Odată făcute fotografiile cu inscripţiile care nu semănau cu nici una dintre scrierile din antichitate, la ordinul soţilor Ceauşescu, Securitatea dinamitează stânca, scrierile şi artefactul dispărând pentru totdeauna.

Timp de câteva zile, în zonă s-a putut observa un contur de culoare verde deschis, care, la scurt timp, dispare şi el. Se pare că despre această explozie vorbeşte legenda, toate aceste misterioase evenimente fiind relatate în presa anilor 2004 – 2005, precum şi în cartea lui Radu Cinamar ‘’Viitor cu Cap de Mort’’.

Experimente asupra vortexului energetic

Ilie Ceauşescu, care avea o unitate de paranormali în apropierea lacului Gotes, a efectuat cu ajutorul cercetătorilor angajaţi o serie de experimente militare. Totul se întâmpla în anii ’80, în Munţii Buzăului, iar experimentele aveau să studieze apariţia unui fenomen la fel de misterios, un vortex energetic, instalat în anumite condiţii geo – magnetice, însoţit de tulburări energetice care produceau transmisia telepatică.

Testele experimentale realizate între1978 – 1981 au arătat că atunci când se întruneşte un număr nedeterminat de factori electromagnetici (biofizici, geomagnetici şi nu numai) se poate produce dispariţia instantanee a unor persoane. Prin urmare, legile fizicii cunoscute în prezent nu pot încă explica fenomele paranormale petrecute în zonă.

Ceaţa albastră, la fel de inexplicabilă

La fel de inexplicabilă este şi ceaţa albastră, strălucitoare şi cu irizări ciudate, manifestată sub forma unei cupole, care, măsurată cu un dispozitiv pentru radiaţii luminoase, măsoară 28.000 de grade Kelvin.

Fenomenul este însoţit de o concentrare a infrasunetelor de foarte joasă frecvenţă (3,4 Hz), precum şi de un zgomot de fond foarte separator pentru orice fiinţă vie. În acele momente, persoana prezintă stări de greaţă, cefalee, halucinaţii auditive şi vizuale.

Ceaţa albastră, care ia forma unui vârtej relativ orizontal, poate aspira violent în interior subiectul uman. Asupra acestei aspiraţii s-au făcut experimente asupra a doi subiecţi umani, la un interval de doi ani. Rezultatele: teamă transformată în spaimă incontrolabilă.

Echipa de extrasenzoriali explică experimentele şi misterele din Munţii Buzăului

Vasile Rudan, cel care a condus echipa de extrasenzoriali şi care a efectuat o serie de teste în regiune, în anii ’80, la cererea gen. Ilie Ceauşescu, explică misterele din Munţii Buzăului.

Se pare că în acel tunel energetic, timpul se dilată, iar subiectul uman este supus unor solicitări fizice şi psihice puternice, având senzaţia de sufocare. Odată expulzat din tunelul turbionar, omul simte că pluteşte, cerul este senin, strălucitor, iar în zonă este o linişte totală.

Pe lângă starea de linişte interioară, subiectul este total dezorientat, îşi pierde simţul orientării în teren pe o perioadă de maximum două ore, vede peisajul inversat (ca în oglindă) şi îi vede pe cei din jurul său ca fiind neobişnuiţi.

Ceaţa albastră şi experimentele de comunicaţie telepatică

Pentru un studiu solicitat de Ministerul Apărării Naţionale, în aceeaşi zonă s-au făcut experimente de comunicaţie telepatică, efectuate pe grupe de subiecţi copii.

Astfel a reieşit că în timpul ceţii albastre turbionare, comunicațiile telepatice au o acurateţe de 96% – 98% în percepţia mesajului.

Acest fenomen (al ceţii albastre) este însoţit şi de cel al descărcării temporare a pilelor electrice, în urma căruia dozimetrul pentru raze gamma a încetat să mai funcţioneze, ca de altfel, nici electromotorul aparatului de filmat. După disiparea ceţii, funcţiile aparatelor au revenit la normal.

Fenomenul este comparabil cu cel descris într-un documentar despre Triunghiul Bermudelor, în care se vorbeşte despre ceaţa albastră ca ‘’vârtej electronic’’ sau ‘’ceaţă electronică’’, cunoscută pentru devierea unui avion cu 160 de kilometri faţă de ruta iniţială.

Sursa: https://lataifas.ro/destinatii-turistice-unice/75856/vortexul-energetic-si-ceata-albastra-din-muntii-buzaului/

Foto: tinutulbuzaului.org

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...