Societatea Fabian și Noua Ordine Mondială

Distribuie!

„Strategia de război a unui general roman

Societatea Fabian este o organizaţie britanică fondată în 1884. Denumirea sa vine de la numele generalului roman din secolul al treilea Quintus Fabius Maximus, care l-a învins pe Hannibal.

Fabianii au descoperit secretul strategiei acestui general: niciodată să nu înfrunţi direct inamicul, la câmp deschis, ci înfrânge-l treptat, prin mai multe bătălii mici, retrăgându-te după fiecare atac victorios.

Fabius a fost un mare războinic aplicând simpla strategie a răbdării gradate. Ştia că nu poate înfrânge armatele puternice ale lui Hannibal într-o confruntare deschisă, pentru că avea mult mai puţini luptători. Niciodată nu şi-a înfruntat direct inamicul.

Simbolul societăţii Fabian: un lup îmbrăcat în piele de oaie

Aceasta este strategia adoptată de Societatea Fabian. Au hotărât că sistemul întreprinderilor private le este superior ca forţă şi concepţie şi că strategia lor va fi să nu înfrunte niciodată sistemul cu capul înainte. Trebuie să se mulţumească cu o serie de mici victorii care, însumate, vor avea ca rezultat o mare victorie şi triumful absolut al socialismului.

societatea Fabian 1Simbolul iniţial al societăţii era o broască ţestoasă, sugerând înaintarea înceată, greoaie a animalului, dar mai târziu l-au schimbat cu un lup îmbrăcat în piele de oaie, pe care George Bernard Shaw (membru al Societăţii Fabian) îl sugerase cu mult timp înainte, considerându-l un simbol mult mai potrivit pentru emblema Societăţii Fabian decât o ţestoasă.

Filosofia Societăţii a fost scrisă în 1887 şi fiecare membru este obligat să o respecte. Ea spune aşa:
“Societatea Fabian urmăreşte reorganizarea societăţii prin scoaterea pământurilor şi capitalului industrial din “regimul proprietăţii individuale şi de clasă.” Societatea are deci ca scop dispariţia proprietăţii private asupra pământului.

Abolirea proprietăţii private

Societatea Fabian confirmă primul principiu al marxismului: abolirea proprietăţii private, în acest caz dreptul de a avea pământ. Astfel ea se înscrie în rândurile armatei nonviolente a conspiraţiei marxiste, acceptând calea nonviolentă a răbdării gradate spre guvernare totală. Întreaga strategie a fost detaliată de H. G. Wells, cunoscutul scriitor de SF, şi el membru al Societăţii Fabian, care a scris:

“Va rămâne în principal în puterea celor câţiva englezi care au fondat Societatea Fabian să asigure un al treilea sistem ideatic concepţiei de socialism, să transforme socialismul revoluţionar în socialism administrativ. Socialismul va înceta să mai fie o revoluţie deschisă şi va deveni un complot”.

George Orwell, la rândul lui membru al Societăţii Fabian, a spus în romanul 1984, prin intermediul personajului său O’Brien: „Ştim că nimeni nu ajunge la putere cu intenţia de a o părăsi. Puterea nu este un mijloc; este un scop. Nimeni nu instituie o dictatură cu intenţia de a păstra o revoluţie; se declanşează o revoluţie cu intenţia de a institui o dictatură”.

Toate eforturile acestor socialişti fabieni s-au concretizat atunci când, în 1905, Societatea Fabian a găzduit o ramură a metodei marxiste violente de a ajunge la putere: comuniştii bolşevici. Principalul scop al întâlnirii lor în Londra a fost ca Societatea Fabian să le împrumute bani bolşevicilor pentru a putea declanşa Revoluţia din 1905 în Rusia.”[1]

Societatea Fabian si Comunismul

„Cativa dintre cei mai eruditi membri ai claselor bogate si intelectuale ale Angliei au format o organizatie pentru perpetuarea conceptului colectivist, dar nu dupa litera lui Marx. S-a numit Societatea Fabiana. Numele este semnificativ, pentru ca a fost ales in onoarea lui Quintus Fabius Maximus Verrucosus, general Roman care, in secolul II B.C., l-a tinut pe Hannibal in sah, epuizandu-i armata prin diverse tactici militare de intarziere, manevre fara sfarsit, si evitand confruntarea pe cat posibil. Spre deosebire de marxisti care se grabeau sa ajunga la putere prin conflict direct cu guvernele existente, fabianistii erau dispusi sa astepte, sa ocoleasca lupta, lucrand linistit si cu rabdare din interiorul guvernelor pe care le tintisera. Pentru a sublinia aceasta strategie si pentru a se separa de marxisti, au adoptat o broasca testoasa ca simbol. Scutul lor oficial portretizeaza imaginea unui lup in blana de oaie. Cele doua reprezentari insumeaza perfect strategia lor.

Este acum 1884, si ne gasim in Surrey, Anglia observand un mic grup de fabianisti, stand in jurul unei mese, in eleganta casa a lui Sydney si Beatrice Webb, doi dintre membrii lor de frunte. Acestia vor deveni cunoscuti mai tarziu in lumea intreaga drept fondatorii Scolii Engleze de Economie.

Casa lor a fost donata Societatii Fabiane si a devenit cartierul general al organizatiei. In jurul mesei se afla figuri cunoscute, cum ar fi George Bernard Shaw, Arnold Toynbee, H.G. Wells, si multi altii de acelasi calibru. Apropos, Societatea Fabiana inca exista si multi oameni de la varf ii sunt membri, printre acestia aflandu-se si prim ministrul Angliei, Tony Blair.

H.G. Wells a scris o carte menita sa serveasca drept ghid, aratand cum poate fi implementat colectivismul in societate fara a atrage atentia sau isca vreo opozitie. S-a numit Conspiratia pe fata (The Open Conspiracy), iar planul a fost detaliat in amanunt. Fervoarea lui a fost intensa. A spus ca religiile vechi vor trebui sa faca loc noii religii a colectivismului. Noua religie ar trebui sa fie statul, a spus el, iar statul va trebui sa comande intreaga activitate umana, avand elitisti precum el in functiile de conducere.

Pe una din primele pagini sta scris: “Aceasta carte arata direct si pe cat posibil de clar ideile esentiale ale vietii mele, perspectiva lumii mele… Aceasta este religia mea. Acestea sunt obiectivele mele directe si criteriul a tot ceea ce fac.” [nota: H.G. Wells, The Open Conspiracy (New York: Doubleday, Doran and Co., 1928), p. vii.]

Cand a declarat colectivismul ca fiind religia sa, era serios. Asemenea altor colectivisti, a simtit ca religia traditionala este o bariera in calea acceptarii puterii statale. Este un competitor pentru loialitatile omului. Colectivistii privesc religia drept un mecanism prin care clericii tin masele incatusate, oferindu-le o viziune a ceva mult mai bun in lumea ce va sa vina. Daca vrei sa schimbi ceva, nu incatusare este ceea ce iti doresti. Din contra, vrei descatusare.

De aceea Marx a numit religia opiumul popoarelor. Sta in calea schimbarii revolutionare. Wells a spus ca noul opium ar trebui sa devina colectivismul, o viziune a unor lucruri mult mai bune in lumea de maine. Noua ordine trebuieste construita pe conceptul ca indivizii nu reprezinta nimic in comparatie cu lungul continuu al societatii, si ca numai servind societatea reusim sa ne conectam la eternitate. Era foarte serios.

Planul din Conspiratia pe fata a fost urmat in toate dependentele britanice si in Statele Unite. Drept rezultat, lumea de astazi este foarte aproape de viziunea lui H.G. Wells. Inchinarea in fata zeului numit societate a devenit noua religie. Nu conteaza in ce fel ne este insultata demnitatea sau libertatea, ni se spune ca este necesar pentru propasirea societatii, si aceasta este piatra de temelia a incatusarii sub lanturile colectivismului. Mai marele bine pentru grupul mai numeros a devenit opiumul maselor.

Margaret Cole a fost Conducatoarea Societatii Fabiane in 1955 si 1956. Tatal ei G.D.H. Cole, a fost unul dintre liderii timpurii ai organizatiei inca de prin 1937. In cartea sa, Povestea socialismului fabianist [The Story of Fabian Socialism], descrie legatura comuna ce ii tine pe colectivisti impreuna. Ea spune:

Fabianistii sunt, in acord cu propriul lor simbolism, lupi in blanuri de oaie, si aceasta explica de ce stilul lor este mult mai eficient in tari unde traditiile parlamentare sunt bine stabilite si unde oamenii se asteapta sa aiba o voce in propriul lor destin politic. Leninistii, pe de alta parte, au tendinta de a fi lupi in blanuri de lupi, si stilul lor este mult mai efectiv in tari in care traditiile parlamentare sunt slabe si unde oamenii sunt obisnuiti oricum cu dictaturile.

Pot fi in dezacord asupra stilului; pot fi in concurenta pentru rolul dominant in Noua Ordine Mondiala ce va sa vina, pentru cine va detine cele mai inalte pozitii in piramida puterii; pot chiar trimite armate opuse sa lupte pentru a stabili intaietatea teritoriala asupra unor portiuni ale globului, dar niciodata nu se cearta in privinta telurilor. Pe tot parcursul acestui drum, sunt frati de sange pe sub piele si intotdeauna se vor uni impotriva dusmanului comun, si anume impotriva oricarei opozitii la adresa colectivismului. Este imposibil sa intelegem ce se intampla in Razboiul impotriva Terorismului astazi, fara a fi constienti de aceasta realitate.”[2]

SURSE
  1. http://www.lovendal.ro/wp52/societatea-fabian-organizatia-britanica-care-a-sustinut-din-umbra-bolsevismul-rus/
  2. http://mdzr.blogspot.ro/2008/05/societatea-fabiana.html
  3. Foto: lovendal.ro

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...