Scrisul de mână îmbunătățește memoria

Distribuie!

În era digitală, când mulți oameni scriu mai repede cu ajutorul tastaturii decât cu pixul, un studiu realizat de cercetătorii americani scoate la iveală avantajele scrisului de mână.

Acesta este util în procesul de învățare și îmbunătățește memoria – au concluzionat realizatorii studiului.


Acesta a fost realizat la Universitatea Princeton din Statele Unite și a avut în vedere compararea a două grupuri de subiecți, cărora li s-au prezentat aceleași materiale video.

Jumătate dintre participanții la studiu au fost rugați să ia notițe, folosind un pix și o foaie de hârtie, iar cealaltă jumătate a avut laptopuri la dispoziție.


Concluzia? Cei care au scris de mână au structurat informația mult mai eficient și chiar au reținut mai multe detalii decât cei care au folosit laptopul. Aceștia din urmă au transcris pur și simplu tot ce au auzit.

Ambele tehnici au avantajele lor, dar psihologii recomandă să folosim și scrisul de mână atunci când vrem să învățăm și să sistematizăm informațiile eficient.

Sursa: https://www.europafm.ro/scrisul-de-mana-imbunatateste-memoria

Foto: europafm.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...