Școala Tinerilor Lideri este o inițiativă a Forumului Economic Mondial, care urmărește formarea și instruirea unei generații de lideri politici
Școala tinerilor lideri este o inițiativă a Forumului Economic de la Davos, care urmărește formarea și instruirea unei generații de lideri politici. Însă lista absolvenților nu se limitează la cei trimiși să guverneze peste națiunile Pământului, ci îi cuprinde și pe mulți dintre managerii corporațiilor de top.
Oamenii din spatele World Economic Forum, pe baza recomandărilor primite de șa Școala tinerilor lideri, decid cine va juca un rol major în politică. Astfel, în context, George Soros a decis înființarea unei noi instituții (în 2012), „Comunitatea globală Shapers”. Aici sunt reunite elitele Young Global Leaders school, dar numai cursanții sub 30 de ani și identificați ca având potențial de conducere. În cei 10 ani de funcționare, aproape 10.000 de participanți au trecut prin acest program.
Comunitatea Shapers este doar un alt teren de testare, o nouă probă prin care sunt selectați viitorii lideri politici ai lumii. Atent verificați și bine instruiți în ce au de făcut înainte de a fi poziționați în aparatul politic mondial! Institutul îi selectează doar pe cei care arată dorința de a face tot ce li se spune și sunt obedienți.
O rețea mondială de bogăție și influență
Absolvenții Young Global Leaders school sunt foarte bine situați în societate și nici nu este greu să urce având în vedere că au acces la rețeaua de contacte a WEF imediat după absolvire, dacă nu chiar din timpul școlii.
Pentru o mai bună înțelegere a nivelului: actualul Consiliu de Administrație al WEF include personalități precum Christine Lagarde (ex-director general al Fondului Monetar Internațional și actual președinte al Băncii Centrale Europene), Regina Rania a Iordaniei (una dintre cele mai puternice femei din lume) și Larry Fink (CEO al BlackRock, cea mai mare corporație de gestionare a investițiilor la nivel internațional, cu un fond anual de aproape 9 trilioane de dolari).
Oficial, scopul urmărit de școala lui Soros este dat de facilitarea și cooperarea la nivel înalt între marile corporații și guvernele naționale. Pe de altă parte, însă, mulți văd în Școala tinerilor lideri academia Elitei, locul în care cresc stăpânii zilei de mâine.
Majoritatea liderilor politici și de afaceri proeminenți de astăzi a trecut, în drumul spre vârf, prin școala „de cadre” a lui Schwab. Ernst Wolff dezvăluie câteva lucruri despre Young Global Leaders school care sunt relevante pentru înțelegerea evenimentelor mondiale actuale.
Începuturi misterioase. Rolul lui Henry Kissinger
Povestea începe cu Forumul Economic Mondial (WEF), un ONG fondat de Klaus Schwab în 1971, pe când era doar un simplu economist și inginer mecanic german, în vârstă de doar 32 de ani.
Cum a reușit Klaus Schwab să aducă la Davos, în Elveția, încă de la prima reuniune, 440 de directori din 31 de țări? Pentru un tânăr inginer mecanic, fără experiență internațională, a fost o realizare neașteptată, dar în spatele acestei povești de succes, crede Ernst Wolff, se ascunde trecutul lui Klaus Schwab, care înseamnă contacte și relații cultivate în timpul studiilor universitare. Schwab a fost „ucenicul” lui Henry Kissinger pe vremea când fostul consilier pentru Securitate Națională al SUA decidea absolut tot în politica americană.
În acei ani, Kissinger și Harvard Business School plănuiau înființarea unui forum de management, iar ONG-ul World Economic Forum al lui Klaus Schwab ar fi fost lansat pe piață cu banii Harvardului și influența lui Kissinger, susține Ernst Wolff.
WEF este cunoscut pentru conferințele anuale pe care le organizează la Davos, în fiecare ianuarie, cu participarea liderilor politici și de afaceri din întreaga lume. Astăzi, este cea mai importantă rețea din lume, reunind puterea elitei globaliste – aproximativ 1000 corporații multinaționale fac parte din Forumul Economic!
Lideri politici școliți de „Elită”
În 1992, Klaus Schwab a înființat o instituție paralelă, școala Global Leaders for Tomorrow. Cei înscriși trebuie să aibe o recomandare și abia apoi sunt supuși unui proces riguros de selecție.
Din prima promoție au făcut parte lideri politici de anvergură – Angela Merkel, Nicolas Sarkozy, Justin Trudeau și Tony Blair.
În prezent există aproximativ 1.300 de absolvenți ai acestei școli, iar lista include și nume ale unor șefi din domeniul Sănătății.
Sursa: National.ro
Foto: Internet
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.