Rezerva de alimente a SUA, cel mai mare experiment chimic din istoria omenirii

Distribuie!

“de Mihai Vasilescu

În 1958, congresman-ul american James Delanay a cerut ca Legea medicamentelor, produselor alimentare şi cosmeticelor din SUA să interzică substanţele chimice cancerigene în alimentele procesate. Acest amendament, cunoscut drept Clauza Delanay ar fi dus inevitabil la colapsul industriei de pesticide şi aditivi alimentari din SUA, care după cum ştim, este şi astăzi una din cele mai profitabile ramuri economice americane.


Clauza Delanay a fost înlocuită, prin eforturile susţinute ale corporaţiilor producătoare de substanţe de sinteză în complicitate cu agenţiile guvernamentale, cu un sistem care pune în mare pericol sănătatea „consumatorilor”.

Sănătatea populaţiei era oricum pusă în pericol, întrucât Clauza Delanay s-a aplicat încă din start numai pentru produsele alimentare procesate, nu şi pentru cele proaspete. Cu alte cuvinte, produsele respective erau interzise doar dacă nivelul de substanţe cancerigene la care se ajungea în urma procesării lor depăşea nivelul „normal” de cancerigene din cerealele, fructele sau legumele ce stăteau la baza lor.


În 1988, Agenţia guvernamentală pentru protecţia mediului din SUA (Environmental Protection Agency, EPA) a ridicat restricţiile faţă de mai multe pesticide, pe motiv că acestea au un risc minim asupra sănătăţii oamenilor. Această modificare a fost contestată în instanţă de Consiliul de apărare a resurselor naturale (Natural Resources Defense Council) care a câştigat procesul. EPA a fost obligată atunci prin hotărâre judecătorească să aplice Clauza Delanay.

În loc să facă aceasta însă, EPA a propus o reformă legislativă de înlocuire a Clauzei Delanay cu un sistem de „evaluare a riscului”. Conform acestuia, guvernul (prin intermediul EPA) poate permite utilizarea anumitor cancerigeni în urma unei analize, care pune în balanţă riscurile şi beneficiile utilizării substanţei respective. De exemplu, dacă „doar” un milion de consumatori se îmbolnăvesc de cancer în urma consumării unui aliment, acest lucru este considerat un risc neglijabil în raport cu „beneficiul” de a putea stoca acel produs o perioadă mult mai mare de timp, datorită adaosului de substanţă cancerigenă.

Studiile arată că americanii consumă mai mult de 300 de pesticide înregistrate de EPA. Conform studiilor clinice 70% dintre ele cauzează în mod cert cancer. În plus, atunci când afirmă că o toxină nu este periculoasă, noul sistem de evaluare a riscului ia în considerare doar substanţa izolată în condiţii de laborator. În realitate, aceste toxine sunt consumate pe perioade lungi de timp, interacţionează unele cu altele într-un mod foarte complex şi au efecte cumulative pe care nimeni nu le poate anticipa. Consecinţele sunt însă vizibile – numărul de cazuri de cancer este în continuă creştere.

În ciuda protestelor a numeroase organizaţii de protecţie a consumatorilor şi a mediului, Clauza Delanay a fost complet anulată în 1995. Jay Feldman, de la Coaliţia naţională împotriva utilizării pesticidelor avertiza: „În momentul în care Clauza Delanay va fi de domeniul trecutului, corporaţiile agricole vor începe să distribuie cancer în mod legal, iar Congresul şi EPA vor crea probabil un nou sistem pentru a calcula de la ce cifră se poate considera că numărul de decese este suficient de mare.””

Sursa: https://yogaesoteric.net/rezerva-de-alimente-a-sua-cel-mai-mare-experiment-chimic-din-istoria-omenirii/

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...