Proiectul MKUltra a implicat mai multe metodologii de manipulare a diferitelor stări mentale ale oamenilor și de modificare a funcțiilor cerebrale, inclusiv administrarea de medicamente (în special LSD)

Distribuie!

“Proiectul MKUltra a fost un program secret de cercetare a modificărilor comportamentului uman care a fost administrat de către Office of Scientific Intelligence din cadrul CIA. Începuturile sale datează din aprilie 1953, când directorul CIA, Allen Dulles, a autorizat demararea sa sub conducerea doctorului Sidney Gottlieb.

Având la dispoziţie 6 procente din bugetul CIA, acest program a extins experimentele de control mental de la nivelul spionilor la nivel de masă, vizând controlul la nivelul unei armate aflate pe câmpul de luptă sau chiar controlul întregii populaţii civile. Originea acestor experimente de control mental se pare însă că merge mai înainte în timp.


Se cunoaşte la ora actuală faptul că, după înfrângerea Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, SUA a adus din Germania elita cercetătorilor celui de-al treilea Reich (prin aşa-numita operaţiune Paperclip). Gottlieb a avut astfel la dispoziţie nu doar documentaţia experimentelor de manipulare din lagărele de concentrare naziste (în special Dachau), ci şi o parte din „experţii“ care le-au conceput.

Experimentele cu droguri, radiaţii, microunde şi ultrasunete din cadrul programului MKUltra s-au realizat asupra prizonierilor de război, asupra soldaţilor, dar şi asupra unor pacienţi din spitale psihiatrice sau, pe ascuns, chiar asupra populaţiei. Un exemplu îl constituie aşa-numitele „case securizate“ în care se desfăşurau experimentele. Printre acestea se numărau unele bordeluri în care se administrau substanţe psihodinamizante atât prostituatelor, cât şi clienţilor, comportamentul lor fiind observat prin oglinzi semitransparente.


Programul MKUltra a cuprins peste 150 de subproiecte, din care enumerăm doar câteva: experimente de hipnoză realizate la Universitatea Denver, experimente desfăşurate la Boston Psychopathic Hospital, studierea depresivilor, a schizofrenicilor şi alcoolicilor, modificarea personalităţii, studii de magie neagră, experimente cu LSD efectuate asupra studenţilor, producerea infirmităţilor, fabricarea drogurilor, recoltarea plantelor psihodinamizante, combinarea drogurilor, hipnozei, privării senzoriale şi a insomniei, acţiunile malefice în timpul somnului, combinarea dintre izolarea forţată şi administrarea electroşocurilor, experimentele asupra refugiaţilor străini, substanţele alergene, aşa-zisele tabere pentru copii, influenţarea şi manipularea insidioasă a copiilor, a grupurilor de adolescenţi, sugestiile subliminale etc. Aceste documente atestă efectuarea de experimente cu droguri şi folosirea tehnicilor de hipnoză asupra studenţilor în zeci de universităţi din SUA, fără cunoştinţa sau acordul acestora.

Oficial, programul a fost oprit în anul 1973. Există dovezi clare cu privire la folosirea cetățenilor americani și canadieni ca subiecți în diferite faze ale proiectelor de control al minții. MKUltra a implicat mai multe metodologii de manipulare a diferitelor stări mentale ale oamenilor și de modificare a funcțiilor cerebrale, inclusiv administrarea de medicamente (în special LSD) și a altor substanțe chimice fără ştirea victimelor, hipnoza, privarea senzorială, izolarea, abuzul verbal și sexual, precum și utilizarea diferitelor forme de tortură.

În anul 1973, Richard Helms, pe atunci director al CIA, a ordonat distrugerea documentelor MKUltra. Doi ani mai târziu, existența proiectului a fost adusă la cunoştinţa publicului cu ajutorul investigaţiilor efectuate de Church Committee (Comitetul Senatorial pentru Studiul Operaţiunilor Guvernamentale în domeniul Activităţilor de Spionaj, condus de senatorul Frank Church), care a folosit mărturii ale unor victime şi documente care au scăpat de distrugere.

Legea libertății de informare, Freedom of Information Act (FOIA) a permis publicarea a 20.000 de documente conexe. Toate acestea au fost prezentate într-o audiere care a avut loc în 1977 în Senat. Senatorul Ted Kennedy a afirmat atunci că „Directorul adjunct al CIA a dezvăluit implicarea a peste 30 de universităţi şi instituţii în «teste amănunţite şi experimente» care includeau folosirea drogurilor, chiar pe subiecţi care nu fuseseră înştiinţaţi în prealabil despre aceasta, de la toate nivelurile societăţii, atât nativi americani, cât şi emigranţi străini. Cel puţin un deces, al doctorului Olson, a rezultat în urma acestor activităţi.“

CIA a pretins că experimentele MKUltra au fost abandonate odată cu închiderea programului. Cu toate acestea, Victor Marchetti, un veteran al CIA care avea o activitate de 14 ani în cadrul Agenţiei, a dezvăluit în anul 1977 că adevărul este cu totul altul.

Declaraţia lui Marchetti a confirmat suspiciunile sumbre ale celor care sunt convinși că administraţia americană îşi continuă studiile nefaste în această privinţă şi că experimentele pe subiecţi supuşi împotriva voinţei lor la teste se derulează în continuare în secret.

Scopul acestor experimente este, printre altele, găsirea unor modalități de „programare“ a ființei umane, de „partiţionare“ a conştiinţei umane pentru a face persoana să răspundă la comenzi fără să fie măcar conştientă că o face. Marchetti a adus deja la cunoștința publicului și alte fapte abominabile săvârșite în cadrul proiectului MKUltra: „La experimentele care au început în anul 1950 au participat peste treizeci de universităţi şi institute, subiecţilor involuntari fiindu-le administrate medicamente ce conțineau LSD și alte substanţe psihotrope. S-a recurs şi la ședințe de hipnoză combinate cu perioade de izolare forţată, cu abuzuri şi torturi, reuşindu-se ştergerea memoriei unor subiecți, spre a o reconstrui apoi într-o manieră complet diferită. Doctorul Olson este unul dintre cei care au decedat, neputând rezista la presiunile acestui cumplit experiment de modificare a funcţiilor cerebrale.”

În anul 1995, sunt cunoscute mărturiile dr. Valérie Wolf – specialist în ajutorarea victimelor acestor proiecte. Prin intermediul ei, victimele Christine DeNicola şi Claudia Mullen, au descris metodele de iradiere ce erau practicate în special asupra copiilor, pentru a-i supune manipulării mentale în vederea transformării lor în spioni sau asasini.

Sunt incriminați în cazul de faţă medicii L. Wilson Green, Sydney Gotlieb şi Martin Orne, directori ştiinţifici ai laboratoarelor chimice şi radiologice ale Armatei. Se știe că unul dintre subiecţii controlați mental prin intermediul acestui proiect a fost asasinul senatorului Robert F. Kennedy, iar altul, James Eagan Holmes, a ucis 12 oameni în anul 2012, în cinematograful Aurora din Colorado.

Deşi programul MKUltra a fost în mod oficial oprit, nu există nicio autoritate care să controleze ce se petrece cu cele peste 150 de sub-proiecte aparţinând de MKUltra, care de altfel sunt foarte dificil de monitorizat, spre a şti dacă într-adevăr acest proiect satanic s-a încheiat definitiv.

Programul experimental al CIA de control mental denumit „Operaţiunea Artichoke” a fost demarat în 1951. Acest proiect urmărea dezvoltarea unor metode de interogare „speciale şi extreme“ care se concentrau asupra mijloacelor de manipulare a minţii şi conştiinţei umane.

El a fost la origine o reacţie la zvonurile care afirmau că URSS-ul şi China comunistă foloseau tehnici de spălare a creierului şi că acestea erau puse în aplicare asupra prizonierilor luați în războiul din Coreea, care se desfăşura la vremea respectivă şi înghiţea resursele SUA.

Pe lângă tehnici de dezorientare, privare de somn, „chirurgie“ psihică, electroşocuri, hipnoză, privare senzorială, programul era focalizat asupra folosirii drogurilor (de exemplu, amfetaminele şi LSD-ul, care tocmai fusese descoperit). Experimentele nu s-au derulat numai în laboratoare sau în case securizate, ci şi în închisori şi spitale de boli mentale.

Operaţiunea Artichoke s-a concentrat, de asemenea, asupra problemei disponibilizării aşa-zişilor „agenţi terminaţi“, altfel spus asupra găsirii unor metode de ștergere a memoriei acelor agenţi operativi care „au văzut prea multe“ şi nu mai ofereau garanţii.

Acest gen de experimente au fost la originea zvonurilor despre asasinii programaţi mental numiţi în mod plastic „candidaţi manciurieni“. În afara unor zvonuri care au circulat în anii ʼ50, anumite informaţii oficiale şi unele detalii sumbre despre acest program au ieşit la lumină abia în anul 1975, când au fost declasificate o serie de documente.

CIA a cheltuit milioane de dolari pentru studiul metodelor de influenţare şi controlare a minţii umane prin intermediul drogurilor. Un document MKUltra din 1955 enumeră studiile efectuate asupra substanţelor care influenţează comportamentul, psihicul şi mentalul, clasificându-le astfel:

– substanţe care generează un comportament impulsiv şi imposibilitatea de a raţiona până la punctul în care subiectul ajunge să se facă de râs singur în public;
– substanţe care măresc eficienţa mentală şi îmbunătăţesc percepţiile;
– substanţe care previn sau înlătură beţia provocată de alcool;
– substanţe care intensifică efectul alcoolului şi starea de beţie;
– substanţe care induc (reversibil) simptomele unor afecţiuni psihomentale cunoscute;
– substanţe care uşurează inducerea stării de hipnoză şi o fac mai „eficientă“;
– substanţe care întăresc rezistenţa la privaţiuni, tortură şi presiuni în timpul interogatoriilor sau al procedurilor de spălare a creierului;
– substanţe care induc amnezia (pierderea parţială sau completă a memoriei);
– acțiuni fizice care induc stări de şoc şi confuzie şi care pot fi utilizate pe ascuns;
– substanţe care produc handicapuri fizice precum paralizia picioarelor, anemie;
– substanţe care induc stări euforice, fără a avea efecte secundare;
– substanţe care modifică personalitatea şi induc dependenţa de o altă persoană;
– substanţe care generează stări de confuzie mentală, alterând capacitatea de a raţiona;
– substanţe care diminuează voinţa şi eficienţa în muncă, chiar și atunci când sunt administrate în cantităţi infime, nedetectabile;
– substanţe care generează slăbiciune şi distorsionează percepţiile vizuale şi auditive, fără efecte permanente;
– substanţe care pot fi administrate pe ascuns, în cantităţi infime, pentru a face imposibilă orice activitate fizică.

Un experiment odios s-a desfăşurat la Spitalul Comunitar din Lexington, Kentucky, sub conducerea doctorului Harris Isabel. Acesta a fost angajat de CIA pentru a crea o serie de droguri sintetice. În acest scop, el a făcut experimente asupra pacienţilor săi, în special asupra celor de culoare. Partea tragică este că spitalul respectiv era o unitate de recuperare a dependenţilor de droguri şi de alcool.

În loc să îi trateze pe cei care se internau acolo de bunăvoie, personalul medical le administra cantităţi mari de droguri. Uneori se făcea aceasta fără ştirea sau asentimentul pacienţilor, alteori era exploatată efectiv dependenţa lor. LSD-ul, morfina, mescalina, marijuana şi scopolamina sunt doar câteva dintre substanţele ce au fost folosite.

Una dintre tehnicile investigate implica administrarea practic continuă a LSD-ului, în cantităţi foarte mari, pentru perioade lungi de timp (peste două luni). O altă tehnică urmărea combinarea efectelor barbituricelor (injectate într-un braţ) cu amfetaminele (injectate în celălalt braţ, după ce pacientul adormea). Scopul era ca subiectul să poată fi interogat în somn. Alte experimente combinau drogurile foarte tari (heroina, de exemplu) cu alcoolul.

Experimente MKUltra s-au desfăşurat şi în Canada, prin intermediul medicului Donald Ewen Cameron, care a fost recrutat de CIA pe când lucra la Allan Memorial Institute din cadrul Universităţii McGill din Montreal. El era plătit de CIA pentru a reproduce experimentele din programul MKUltra pe pacienţii săi.

În afară de LSD, Cameron experimenta diferite substanţe cu efect paralizant şi terapia cu electroşocuri de 30-40 ori mai intense decât în terapia convenţională. El le inducea pacienţilor o stare de comă de lungă durată prin intermediul unor droguri (este cunoscut un caz în care un pacient a fost menţinut timp de trei luni în comă) şi în acest timp le punea benzi audio cu sugestii sau zgomote.

Alegând pacienţi care fuseseră internaţi pentru tulburări minore precum anxietatea sau depresia postnatală, el a ajuns să îi distrugă la modul cel mai concret, efectele relelor lui tratamente devenind ireversibile. Ca rezultat al tehnicilor aplicate, pacienţii uitau să vorbească, nu îşi mai recunoşteau părinţii, deveneau convinşi că investigatorii sunt părinţii lor. Incontinenţa şi amnezia erau efectele cele mai neînsemnate ale procedeelor demente experimentate de Cameron.

Acest personaj odios este astăzi considerat o somitate în lumea ştiinţifică. El era preşedintele Asociaţiei Mondiale de Psihiatrie, preşedintele Asociaţiei Psihiatrice din SUA şi al celei din Canada în acelaşi timp. Cameron făcuse parte, de asemenea, din tribunalul medical de la Nürenberg. Aşa-numitele „experimente canadiene“ ale MKUltra au ieşit la iveală mult mai târziu, în 1984. Cea mai şocantă dezvăluire a fost faptul că autorităţile canadiene nu numai că ştiau despre aceste experimente, dar chiar au aprobat desfăşurarea lor.

Problema recrutării subiecţilor era rezolvată şi prin şantaj. CIA avea control asupra unui număr relativ mare de bordeluri, în care filma pe ascuns tot ceea ce se petrecea. Unele bordeluri erau amenajate ca veritabile case securizate de studiu şi analiză. Fie vizitatorii erau drogaţi fără ştirea lor şi filmaţi pentru a li se analiza comportamentul, fie erau şantajaţi prin anumite filmări pentru a accepta să se supună testelor.

Mai mult decât atât, prin metode de control mental ale proiectului MKUltra au fost „antrenate“ un număr mare de prostituate. Scopul era, printre altele, punerea acestora la dispoziţia unor personaje politice importante. Drogurile şi alte metode de manipulare erau folosite pentru spălarea creierelor acestor fiinţe chinuite, pentru ca ele să păstreze discreţia şi să se supună tuturor capriciilor clienţilor lor. Pe de altă parte, ca orice altă agenţie de spionaj, CIA avea pe statul de plată numeroşi „agenţi“ care, de fapt, erau prostituate.

Oficialii CIA au declarat că experimentele cu droguri au fost abandonate în anii ʼ60, pentru că nu s-au obţinut rezultate notabile. Nu există însă nicio dovadă și nicio garanţie că acesta ar fi adevărul, mai ales că foşti salariaţi ai CIA au confirmat prin declaraţii publice continuarea certă a experimentelor cu droguri mai târziu, în anii ʼ80 şi chiar şi în prezent.

Alte surse din CIA au declarat că eforturile de cercetare s-au focalizat asupra „psiho-electronicii“ – manipularea cu ajutorul şocurilor electrice. Doctorul Jose Delgado, neurofiziolog la Universitatea Yale, a beneficiat de finanţare pentru experimentele sale de stimulare electrică a creierului. Prin implantarea unor electrozi în creier, Delgado a descoperit că dobândea o mare putere de influenţă asupra subiecţilor săi.

El a creat nişte dispozitive electronice care emiteau unde radio de frecvenţă medie. Receptorul implantat la nivelul creierului permitea modificarea stării psihice într-o plajă foarte largă (dar numai în zona nefastă). Stările induse includeau furia, dorinţa necontrolată şi oboseala. Delgado a ajuns la concluzia că atât mişcările, cât şi emoţiile şi comportamentul pot fi comandate prin impulsuri electrice.

Experimentele realizate de dr. Ross Adey de la Universitatea din California au demonstrat posibilitatea de a influenţa undele cerebrale prin intermediul unor unde radio specifice. Un alt cercetător fără scrupule, Allen Frey, a realizat experimente de inducere a somnului la distanţă, prin intermediul undelor electromagnetice.

De asemenea, el a reuşit inducerea unor zgomote şi a altor perturbări senzoriale prin intermediul undelor radio (subiectul auzea zgomote care nu existau de fapt). Experimentele sale au fost continuate de Joseph Sharp, care a reuşit să transmită cuvinte prin intermediul undelor radio. Toate aceste experimente ştiinţifice au fost susținute şi apoi monopolizate de agenţiile de spionaj.

În 1974, J.F. Scapitz a experimentat combinarea acestor experimente şi tehnologii care folosesc undele electromagnetice cu experimentele iniţiale de hipnoză din cadrul proiectului MKUltra. Astfel, prin transmiterea unor sugestii sau comenzi rostite de un hipnotizator experimentat se acţiona asupra subiecţilor direct la nivel subconştient, fără ca aceştia să realizeze că se petrece ceva.

Mişcarea hippie şi aşa-numita „vară a iubirii“ din anul 1967 sunt, afirmă specialiştii, corelate cu experimentele cu LSD realizate asupra populaţiei SUA şi în special asupra tineretului american, în cadrul MKUltra şi posibil şi al altor programe secrete. Unii cercetători care au analizat documentaţia existentă despre programul MKUltra asociază cu acesta anumite asasinate celebre.

Astfel, atât asasinul lui Robert F. Kennedy, cât şi asasinul premierului israelian Yitzhak Rabin au fost subiecţi ai unor experimente de programare mentală. Se spune că la fel s-a petrecut și cu uciderea congresmanului Leo Ryan în timp ce acesta realiza o investigaţie în Jonestown.

Mai mult, cutremurătorul genocid de la Jonestown, în care 900 de persoane din secta „Templul Soarelui“ condusă de Jim Jones au murit într-o presupusă sinucidere colectivă, a fost, se pare, declanşat prin metodele de control mental puse la punct de CIA.”

Sursa: https://yogaesoteric.net/zece-metode-subversive-secrete-prin-care-fiintele-umane-de-pe-aceasta-planeta-sunt-cel-mai-adesea-manipulate-fara-sa-si-dea-seama-iii/

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...