Prim-ministrul britanic Winston Churchill și președintele american Dwight Eisenhower au tăinuit existența OZN-urilor observate în anii ’40

Distribuie!

“Stia de existenta OZN-urilor, dar nu a vrut sa starneasca teama in randul cetatenilor. Este vorba despre prim-ministrul britanic Winston Churchill, care impreuna cu presedintele american Dwight Eisenhower au facut un secret de stat din aceste aparitii.

Se pare ca OZN-urile si-au facut aparitia inca din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, atunci cand un asemenea obiect zburator neidentificat s-a intalnit cu o aeronava militara pe coasta de est a Angliei.


Era vorba despre un obiect metalic ce zbura pe aceeasi traiectorie cu aeronava si care a accelerat la un moment dat si a disparut. Armata britanica nu a putut, insa, sa identifice obiectul, ceea ce a provocat ingrijorare si de partea americana. Despre acest secret stia si fostul presedinte american, Dwight Eisenhower, care a convenit cu Churchill ca aceste aparitii sa fie tinute sub tacere cel putin 50 de ani.

Toata povestea a iesit la iveala dupa declaratiile facute de un britanic, care sustine ca bunicul sau, care a fost apropiat lui Churchill, a participat la discutia dintre Churchill si Eisenhower cu privire la incident.


“Evenimentul trebuie clasificat imediat, pentru ca ar aduce panica in randul populatiei si ar distruge credinta in Biserica”, ar fi exclamat Churchill, potrivit spuselor martorului.

Nepotul sau, care a scris Guvernului britanic in 1999, cerand detalii despre eveniment, a primit un raspuns potrivit caruia nu a existat o inregistrare a discutiei celor doi, dar si ca inainte de 1967 toate dosarele despre OZN-uri erau distruse dupa cinci ani, pentru ca nu existau destui cetateni interesati de acest subiect.

Documentele facute publice de guvern arata ca au existat zeci de incidente in care au fost observate OZN-uri intre 1995 si 2003, in 1996 fiind vazute aproape 600 de OZN-uri, iar autoritatile si armata nu au reusit sa gaseasca o explicatie pentru aceste situatii.

Insa, pe masura ce termenul de 50 de ani a trecut, Ministerul Apararii nu s-a mai preocupat de problema OZN-urilor decat ca o sarcina pentru departamentul de relatii publice. In 2009, linia speciala pentru raportarea incidentelor de acest tip s-a inchis.”[1]

SURSE

  1. https://stirileprotv.ro/stiri/international/churchill-si-eisenhower-au-tainuit-existenta-ozn-urilor-ivite-in-anii-40.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...