Piramide subterane aparținând civilizației etrusce, descoperite în Italia (2012)

Distribuie!

“Arheologii au facut o descoperire fara precedent in orasul Orvieto din Italia, unde au gasit doua piramide subterane. Potrivit cercetatorilor, ineditele constructii apartin civilizatiei etrusce si dateaza din secolul al V-lea i.Hr.

Prima piramida etrusca descoperita a fost amplasata sub o crama, precizeaza echipa de arheologi americani si italieni, potrivit Discovery News.


“In sectiunea de sus, care a fost modificata in timpurile moderne si folosita ca o crama de vinuri, am observat o serie de trepte antice sculptate in perete. Ele au apartinut in mod evident unei constructii etrusce”, a spus David George, arheolog de la Universitatea Saint Anselm din New Hampshire, Statele Unite.

Peretii pesterii au avut o forma conica, specifica structurii piramidale. In mod curios, o serie de tuneluri ale constructiei etrusce s-au daramat sub crama, fiind posibila existenta unor structuri ascunse, nedescoperite pana acum.


Dupa ce arheologii au efectuat sapaturi in podeaua realizata in secolul al XX-lea s-a ajuns la un etaj medieval. Imediat sub acest nivel, au gasit artefacte, precum ceramica din secolele al V-lea si al VI-lea i.Hr.

La nivelul cel mai de jos la care s-a ajuns cu sapaturile “s-a gasit un tunel care ajunge intr-o alta structura piramidala, ce dateaza din secolul al V-lea i.Hr. si care se adauga la misterul descoperirii”, a spus David George.

Civilizatia etrusca a fost mult timp considerata ca fiind una dintre cele mai mari enigme ale antichitatii. Etruscii au avut o perioada de inflorire in jurul anului 900 i.Hr. in regiunea Etruria (o zona centrala din Italia, unde in prezent se intind Toscana, Lazio, Emilia-Romagna si Umbria) si au dominat zona timp de cinci secole.

Piramidele subterane de la Orvieto ar putea oferi o perspectiva unica asupra acestei vechi civilizatii. “Pesterile au intr-adevar o forma neintalnita in alta parte in Etruria”, a spus Larissa Bonfante, profesor la Univeristatea New York.

Cel putin cinci piramide etrusce exista sub oras. Trei dintre acestea nu au fost inca excavate. “Piramidele subterane ar putea reprezenta niste structuri religioase sau niste morminte. Ar fi o descoperire fara precedent”, a declarat Claudio Bizzarri, co-director al proiectului arheologic de la Orvieto.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/magazin/arheologie/piramide-subterane-apartinand-civilizatiei-etrusce-descoperite-in-italia-1190939
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...