Paranormalii care au uimit oamenii de știință cu superputerile lor

Distribuie!

Lumea a fost mereu fascinată de super-puteri. Există ființe umane dar și unii yoghini avansați care au capacităţi pe care oamenii de ştiinţă nu le pot explica: pot să picteze o capodoperă fiind legaţi la ochi, pot să efectueze calcule complicate pe care doar computerele pot să le realizeze, au o vedere mai ceva ca a unui vultur, rezistă la dureri incredibile. Poveştile de viaţă ale acestor câţiva oameni depăşesc cu mult puterea de înţelegere a savanţilor din zilele noastre, deşi cercetătorii au studiat astfel de abilităţi în ultimele decenii.

Ingo Swann este omul care îşi poate „proiecta” vederea (de fapt corpul astral) la orice distanţă, chiar şi la mii de kilometri. Este vorba despre o putere specială care nu este deţinută de un singur om, ci de mai mulţi, iar acest lucru reprezintă un fapt verificat.


CIA, NSA şi Universitatea Stanford au colaborat în cadrul unui studiu ce a vizat fenomenele parapsihologice. Experimentul, întins pe durata a peste două decenii, a inclus şi acest gen de vedere la distanţă. În respectivele experimente, mai multe persoane au fost capabile să descrie obiecte distincte, aflate în încăperi separate, dar şi obiecte îndepărtate, aflate în zone în care acele persoane nu au călătorit niciodată.

Specialiştii spun că această „super-putere” constă în proiecţia conştiinţei în afara trupului şi trimiterea ei într-un loc aflat la mare depărtare de locul în care se află trupul persoanei respective.


Unul dintre participanţii la experiment, Ingo Swann, a fost capabil să „vadă” şi să descrie un inel din jurul planetei Jupiter despre care oamenii de ştiinţă nu ştiau că există la acea vreme. Ingo a reuşit apoi să „vadă” şi Luna, dar şi alte fenomene ciudate, cu ajutorul puterii sale care este studiată în cadrul parapsihologiei.

Uri Geller, devenit faimos în întreaga lume datorită capacităților sale, este omul care, în timp ce ţinea o prelegere în clădirea Capitoliului din Washington, a reuşit să curbeze o lingură în faţa invitaţilor săi, fără să aplice nicio forţă de ordin mecanic asupra ei. Lingura a continuat să se îndoaie şi după ce Uri Geller a „lăsat-o” să cadă pe masă, în timp ce el îşi reluase discursul.

Stephen Wiltshire, diagnosticat cu autism la vârsta de trei ani, este un artist care desenează şi pictează peisaje urbane extrem de detaliate. El are capacitatea de a reproduce în desenele sale cu o precizie extraordinară fotografii ale unor oraşe după ce le-a observat timp de doar câteva secunde. Astfel, Stephen Wiltshire a reuşit să deseneze, din memorie, o imagine aeriană a oraşului Singapore, în cele mai mici detalii.

Wim Hof a stârnit nedumerire în rândul comunităţii ştiinţifice atunci când, folosindu-se doar de meditaţie, a reuşit să stea scufundat în gheaţă timp de aproape două ore, fără ca temperatura internă a trupului său să se modifice în vreun fel. Reuşita sa este remarcabilă şi se înscrie în seria de dovezi care atestă importanţa rolului pe care conştiinţa îl joacă asupra felului în care trupul uman reacţionează la diverşi stimuli sau la diverse situaţii.

După ce a reuşit să îşi menţină neschimbată temperatura internă a trupului în acel experiment, Wim Hof a escaladat Muntele Everest în pantaloni scurţi, a rezistat cu brio răului de altitudine, a alergat maratonul din deşertul Namib fără să bea apă şi a demonstrat, într-un laborator medical specializat, faptul că este capabil să îşi influenţeze la comandă propriul sistem nervos vegetativ şi sistemul imunitar.

Daniel Tammet este un savant autist. Poate executa calcule matematice de cea mai înaltă dificultate cu viteze uluitoare. Totuşi, spre deosebire de alţi oameni capabili de performanţe similare, Tammet reuşeşte să şi descrie modul în care face aceste calcule. El spune că în mintea lui, fiecare cifră şi număr până la 10.000 vine cu propriile forme şi senzaţii unice, astfel încât Tammet poate „vedea” rezultatele calculelor ca pe nişte peisaje şi poate „simţi” atunci când un număr este prim sau divizibil. Spre exemplu, el a descris imaginea vizuală a lui 289 ca fiind una urâtă, pe cea a lui 333 atractivă, iar pe π l-a catalogat ca fiind superb. Parapsihologii spun că este un fel de manifestare a sinesteziei.

Miroslaw Magola, supra-numit şi „Omul Magnetic”, sfidează legile gravitaţiei printr-o abilitate manifestată, în cazul său, cu o forţă cu totul extraordinară. Aplicând capacităţile lui psihokinetice obiectelor din jur, Miroslaw poate ridica de la sol, prin simplă atingere, obiecte din aproape orice material, de la tacâmuri metalice, până la plăci de marmură, păstrându-le ataşate de trupul său oricât timp doreşte.

Jittarat Wongsomboon, o femeie în vârstă de 55 de ani din Thailanda, poate să râdă cu un volum maxim de 110 decibeli. Pe 5 iulie 2008, Jittarat a participat la Concursul de râs Ripley’s International, în staţiunea thailandeză Pattaya şi a câştigat bizara competiţie râzând continuu, timp de 12 minute şi 26 de secunde, ocazie cu care a atins un volum de 110 decibeli.

Călugării budişti. În timpul unei vizite într-o mănăstire îndepărtată în anii 1980, Herbert Benson, profesor de medicină la Universitatea Harvard, şi colegii săi au studiat un grup de călugări din Munţii Himalaya care puteau, prin Tum-mo (o tehnică yoga), să îşi mărească temperatura la nivelul degetelor de la mâini şi de la picioare cu aproximativ 17 grade Celsius. Este o diferenţă de temperatură considerabilă, iar cercetătorii nu ştiu nici până în prezent cum puteau acei călugări să genereze o astfel de căldură.
Mai târziu, în 1985, cercetătorii de la Universitatea Harvard au realizat o înregistrare video în care acei călugări budişti reuşesc să usuce cearşafuri ude şi reci doar cu ajutorul căldurii generate de trupurile lor. De altfel, călugării care îşi petrec nopţile reci de iarnă dormind afară, la altitudini de peste 4.500 de metri, în Munţii Himalaya, nu reprezintă deloc ceva neobişnuit pentru locuitorii din acele zone.

Lucrurile nu se opresc aici, pentru că aceiaşi cercetători americani au studiat un grup de călugări budişti iniţiaţi în tehnici avansate de meditaţie, în Sikkim, în India, şi au constatat cu mare uimire că acei călugări puteau să îşi reducă metabolismul cu 64%.

SURSE

  1. http://www.evz.ro/sase-oameni-cu-super-puteri-care-i-au-pus-in-dilema-pe-oamenii-de-stiinta-unul-dintre-ei-a-vazut-luna.html
  2. Yogaesoteric.net

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...