OZN-uri în China

Distribuie!

“Ozn-uri in China

Provincia Sichuan din China este situata in bazinul superior al fluviului Yangtze, invecinandu-se spre vest cu Tibetul. Cunoscut sub numele de „Pamantul Abundentei”, provincia este unul dintre leaganele civilizatiei chineze si locul a numeroase anomalii, mistere si fenomene paranormale. La doar o ora distanta de Chengdu, capitala provinciei, se inalta Emei Shan, cel mai cunoscut si cel mai mare dintre cei patru munti sacri ai budismului din China, ridicandu-se la 3099 de metri, locuit inca de acum 5000 de ani si gazduind 76 de manastiri. Dar provincia gazduieste si Centrul spatial si de lansare a rachetelor Xichang.  Ufologul Paul Stonehill a postat pe retea, in iunie 2016, un articol privind fenomenul OZN din provincia Sichuan, din care spicuim in continuare cateva informatii.


 China comunista a ridicat, inca in 1979, interdictia privind raportarea observarii unor OZN-uri, cu zece ani inainte de vecinul si rivalul sau de la nord, Uniunea Sovietica. Iar majoritatea observatiilor sunt relativ recente. Zhang Zhousheng, un fost astronom la Observatorul Yunnan, a vazut un OZN in Sichuan, pe 26 iulie 1977, in partea de nord a orasului Chengdu. Zhang a zarit o aparitie in forma de spirala, si a aratat-o si altor persoane. Apoi a constatat ca era de fapt un obiect galbui, cu o forma sferica, aparent emitand o mare spirala, care se vedea in mod clar in lumina Lunii. Dara care inconjura de cel putin trei ori obiectul avea culoarea albastru spre verde.

Obiect cu forma de spirala


 Spirala se deplasa pe cer in linie dreapta, sincron cu sfera. Viteza sa era constanta, aproximativ zece grade pe minut. Marimea, forma si luminozitatea obiectului nu se schimba, iar spirala nu se rotea in jurul sferei. Nu ramanea nicio trena in urma lor pe cer. La 22:14 spirala a disparut in spatele norilor, la altitudinea de 10 grade. Reperarea a durat aproximativ cinci minute. Omul de stiinta chinez a fost socat de ceea ce a vazut. Dar Zhang nu a fost singur; mii de alti martori au urmarit OZN-ul in acea noapte, in 1977.

 Povestea lui Zhang nu se termina aici… Astronomul a facut o predictie, in iunie 1981, ca in luna iulie a aceluiasi an, OZN-ul in forma de spirala va fi vazut din nou. Intr-adevar, pe 24 iulie, 1981, intre orele 22:33-22:53, milioane de oameni din Sichuan si provinciile vecine au vazut din nou un corp in forma de spirala luminoasa zburand pe cer. Zhang a sustinut ca el stie mai mult decat oricine altcineva din lume sa calculeze cand vine un OZN, dar nu poate fi sigur care este locul potrivit unde il putem vedea.

 S-a scris ca observatia masiva OZN din noaptea de 24 iulie 1981 a fost prima de asemenea amploare din China. Obiectul se deplasa cu o viteza incredibil de redusa in atmosfera superioara, la altitudini la care aparatele noastre de zbor nu pot ajunge. Observatorul astronomic cunoscut sub numele de Zijinshan, de pe Muntele Purpuriu, de langa Nanjing, China, a distribuit un comunicat in care afirma ca „populatia a 14 provincii din tara noastra a urmarit acest fenomen ceresc”. Evenimentul a fost mentionat, pe 8 august 1981, si de agentia de stiri sovietica TASS.

 Un alt cercetator chinez dedicat fenomenului OZN este Wang Sichao, un astronom planetar la Observatorul Academiei Chineze de Stiinte de pe Muntele Purpuriu. El a fost intervievat de The Yangtse Evening Post pe 1 iulie 2002. Dupa ce a analizat descrierile martorilor, el a ajuns la concluzia ca OZN-ul din 1981 a fost o „masinarie de zbor interdimensional”. Potrivit profesorului Wang Sichao, spirala OZN ar fi evoluat la o altitudine de aproximativ 650 km, cu o viteza de aproximativ 1,6 kilometri pe secunda, inainte de a fi disparut. Profesorul Sichao crede ca exista fiinte extraterestre si acestea au capacitatea de a vizita Pamantul nostru, cu navele lor de tip OZN, deci ca OZN-urile sunt realizari inteligente si nu fenomene naturale.

 Chinezii sustin ca astfel de „masini interdimensionale” au fost observate la ei de zeci de ori. Sichao si colegii sai de la Observatorul Astronomic Zijinshan au inregistrat, au adunat si au analizat incidentele OZN incepand din 1971. Dupa 1981, cercetatorii chinezi au studiat si cronicile antice pentru evenimente similare si au gasit peste treizeci de trimiteri la „sageti indoite” care zburau in cer, ca si la alte anomalii de tip OZN.

 In anul 1987, in Occident au circulat rapoarte privind un numar de sfere de rosii care au zburat peste Sichuan. Potrivit ziarului Izvestia din 20 martie 1987, un OZN de forma unei palarii de paie de culoare portocalie a aparut la altitudinea de un kilometru deasupra provinciei. OZN-ul a disparut dupa o jumatate de ora. Au fost douazeci de martori oculari; unul a mentionat ca obiectul scotea sunete ciudate.

 In decembrie si ianuarie 1999, au existat multe rapoarte OZN de pe intreg teritoriul Chinei. S-a presupus ca au fost teste ale unui avion militar invizibil radar, dar aceasta explicatie nu a putut fi sustinuta. Ceva foarte interesant a zburat peste trei provincii din China, inclusiv Sichuan, si in luna iunie 2002. Dupa cum s-a raportat de catre mai multe surse mass-media, pe 30 iunie, la ora 22, a fost observat un obiect misterios, care emitea lumina si isi schimba forma. Relatarile vorbeau despre o raza de lumina portocalie sau alba care a zburat de la est la vest, si a fost vizibila timp de aproximativ trei minute. Unii spuneau ca avea dimensiunea unei mese, altii ca avea o forma schimbatoare, ca de evantai. Dar, in general, rapoartele primite de la diferiti martori au fost asemanatoare in privinta formei, dimensiunii, duratei de timp si a traiectoriei de zbor. Obiectul, destul de mare, zbura la o altitudine mult mai mare decat avioanele. Un ziar din Sichuan scria ca un pilot de la fortele aeriene l-a confundat cu un avion inamic.

 Unele OZN-uri sunt probabil rachete lansate de la centrul Xichang. De exemplu, intr-un caz, OZN-ul s-a dovedit a fi o racheta-sonda folosita pentru a colecta date despre energiile si campurile magnetice din ionosfera.

 Adevaratele OZN-uri, deci cele neidentificate, oricare ar fi originea lor, par sa fi fost interesate si de facilitatea ultrasecreta chineza, infiintata la inceputul anilor 1960, cunoscuta in Occident sub numele de „Academia de Nord-Vest”, cu obiective de cercetare si proiectare pentru producerea de arme nucleare. Au fost interesate inclusiv de institutul pentru experimente de reprocesare a combustibililor cu uraniu puternic imbogatit, infiintat la sfarsitul anilor 1970. Oficial, aceasta academie secreta si-a incetat activitatea in 1987, laboratoarele sale fiind mutate in alte locatii din provincia Sichuan.

Povesti supranaturale

 Yuan Mei (1716-1797) a fost un functionar de succes, un autor de ghiduri pentru examenele in functii publice, un compilator si editor de volume de povesti supranaturale si un artist plastic al peisajelor inflorite; este, de asemenea, considerat a fi cel mai mare dintre toti scriitorii chinezi privind bucataria si un sustinator al educatiei femeilor. Yuan a imbratisat spiritul Zen, dar a respins puternic atat variantele populare ale taoismului, cat si budismul formalizat. El a primit cel mai inalt grad academic la 23 de ani si apoi si-a continuat studiile avansate. Parasind functia sa publica, s-a retras cu familia la o proprietate a sa numita „Gradina Multumirii”. Printre altele, aici el a adunat si a publicat povesti locale cu fantome.

 Yuan Mei a calatorit in intreaga China, colectand folclor. Cartea sa „Cenzurat de Confucius: Povestiri cu stafii” contine descrieri fascinante de creaturi paranormale; unele dintre ele seamana tulburator cu rapoartele moderne cu extraterestri. Asa este, de pilda, descrierea creaturii intalnite in provincia Sichuan de savantul Fei Mi si generalul Yang Zhan in timpul sederii lor in palatul guvernamental, care se spunea ca, la etaj, era bantuit de monstri. Nici generalul, nici asistentul sau Li, nu credeau in monstri si au decis sa-si petreaca noaptea la acel etaj. Mi Fei a fost solicitat sa li se alature. Fiind o natura mai suspicioasa, el s-a inarmat cu un felinar si cu o sabie. Dupa al treilea ceas din acea noapte, a vazut un monstru umbland tiptil la etaj. El a descris creatura dupa cum urmeaza: avea fata, dar nu si sprancene sau ochi. Era lipsit de viata si rigid ca un lemn. Avea ceva ca un ochi la spate; emitea o lumina aurie stralucitoare, pe care, aparent, o putea directiona catre oameni.

 O alta istorie culeasa de Yuan spune ca Zhang Xiao-Po din Pinghu statea in curtea lui, sub cerul senin, cand dintr-o data a auzit un zgomot ca de rupere. A aparut o crapatura pe cer si in mijlocul ei a vazut doi ochi, ca niste barci, cu pupile stralucitoare care emiteau o lumina puternica, „rotunda ca osia unui car”. Intreaga curte a fost inundata de stralucire. Cunoscatorii au spus ca asa e cand cerul isi deschide ochii.

DAN D. FARCAS

“[1]

SURSE

  1. http://www.revistamagazin.ro/content/view/12907/4/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...