Nikola Tesla și misterul originii sale

Distribuie!

„Nicolae Teslea (1856-1943), cunoscut sub numele de Nikola Tesla este de fapt un istro-roman devenit cetatean american. Numele initial de familie a fost Draghici, insa acesta a fost inlocuit prin porecla de Teslea, dupa meseria de dulgheri teslari, transmisa in familie.

Ascensiunea lui va incepe odata cu terminarea cursurilor de inginerie de la Politehnica din Graz, cand va inaugura seria descoperirilor sale. A lucrat apoi la Budapesta si Paris, trecand in cele din urma Oceanul, in America.

Aici se angajeaza la compania lui Edison, dar dupa ce-i perfectioneaza acestuia generatoarele electrice va demisiona din cauza unor neintelegeri financiare.

Ideile sale despre curentul alternativ au prins viata datorita unui investitor, astfel ca la Targul International de la Chicago, in 1893, sute de lumini s-au aprins in fata a 27 de milioane de vizitatori. In 1898 a demonstrat public dirijarea prin radio a unui vas fara echipaj. Nicolae Teslea este inventatorul primului sistem de comunicatie wireless, lui datorandu-i si primii roboti, prima telecomanda si ideea de vehicul cu decolare verticala.

Tot el este descoperitorul campului magnetic invartitor, al frecventei de rezonanta a pamantului si inventatorul sistemului bifazat electric alternativ, al primelor motoare asincrone bifazate, al transformatorului electric de inalta frecventa, al bobinei lui Teslea, al primului neon, al primelor fotografii cu raze X. A realizat primul cutremur artificial, prima hidrocentrala si primul brevet pentru aplicatii radio.

Cu toate acestea, Oficiul american pentru patente l-a indicat pe Marconi drept inventator al radioului, datorita puternicei sustineri a acestuia de catre oligarhia financiar-bancara. La un moment dat Teslea a fost acuzat de nebunie, intocmai ca in cazul lui Eminescu. Dupa cercetarile sale in domeniul fisiunii nucleare, Teslea descopera o noua “raza mortala”, dar moare in 1943, in plin razboi mondial, cand cercetarile lui puteau schimba soarta razboiului.

Moartea sa ramane extrem de controversata. Foarte probabil Einstein, care a beneficiat de arhiva lui Teslea dupa ce l-a vizitat in 1933, a definitivat realizarea bombei atomice datorita cercetarilor acestui mare savant istro-roman al lumii: Nicolae Teslea.”

Sursa: https://www.bzi.ro/nikola-tesla-si-misterul-originii-sale-758195

Foto: Internet

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...