Dispariții misterioase de nave în secolul XX, în Triunghiul Bermudelor

Distribuie!

“Conform datelor furnizate de societatea de asigurări maritime Lloyd, între 1929 și 1952 pe mările și oceanele lumii au dispărut în mod misterios 228 vapoare, excepție făcând vasele scufundate în război. Între 1971 și 1982 între Bermude-Florida-Puerto Rico s-au înregistrat 600 de dispariții inexplicabile. Căpitănia portului Miami a înregistrat dispariția a 200 de yachturi cu echipaj cu tot, numai în anul 1971. În 1902 este găsită plutind în derivă, fără echipaj la bord nava germană ”Freya”, plecată din Manzanillo, Cuba, cu o zi înainte.

La 4 martie 1918, dispăruse vasul american ”Cyclops”, plecat din Barbados spre Norfolk-Virginia, cu 300 de oameni la bord.


În decembrie 1924 se pierde fără urmă între Bahamas și Cuba cargoul japonez ”Raifuku Maru”, care a apucat să transmită mesajul: ”Pericolul ne amenință ca un pumnal…Veniți repede…nu vom putea scăpa”.

În 1925 dispare cargoul american ”Cotopaxi”, cu destinația Havana, în 1926, cargoul ”Suduffco”, în 1931, la sud de Barbados dispare vasul ”Stavenger”, în 1938 cargoul ”Anglo Australian”.


În februarie 1921 eșuează pe coastele Carolinei de Nord, fără nici un marinar la bord ,”Carol Deering”. În aprilie 1952, ”John and Mary” este găsită plutind în derivă la 50 mile sud de Bermude, cu încărcătura neatinsă și fără echipaj. Alte nave plutind fără echipaj: ”Gloria Colite” în 1940, ”Rubicon” în 1944.

În 1963 dispar cinci nave mari, cu 957 de marinari la bord: ”Nereus”, ”Proteus”, ”Marine Sulphur Qeen”, ”Snow Boy”. Apoi nava britanică de călători ”City of Glasgow”, cu 81 de marinari și 399 de pasageri. Căutarea de 22 de zile nu a dat niciun rezultat.

În 1966, Garda de Costă descoperă un șlep în derivă, remorcherul său ”Southern Cities” nu a fost găsit niciodată.

În 1967 dispare remorcherul ”Gulff Master”, cu destinația Florida. În octombrie 1968 dispare cargoul ”Ithaca Island”. În aprilie 1970 ”Milton Iatrides”. În 1973 cargoul ”Anita” și ”Norse Variant”. Acesta din urmă își dă poziția și trimite un SOS înainte să dispară. Salvatorii au găsit un supraviețuitor cățărat pe un panou de lemn. Acesta a declarat că din senin peste nava de 20.000 de tdw un val uriaș s-a prăvălit peste bord și un vânt foarte puternic au scufundat nava în trei minute cu echipaj cu tot.

Totul s-a întâmplat precum scrie cu secole în urmă Cristofor Columb în jurnalul de bord: ”Un fel de vârtej de vânt” iscat din senin care i-a scufundat trei nave, dându-le peste cap. El a mai pomenit de ”ape luminoase”, o ”minge de foc” care a dat ocol caravalelor sale și a plonjat în ocean.”[1]

SURSE

  1. https://actualitateasm.ro/stiri/56637-disparitii-misterioase-de-nave-in-secolul-xx-in-triunghiul-bermudelor/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...