Neutronii au toate proprietăţile pietrei filosofale

Distribuie!

“Lumea ştiinţifică din ultimii ani a fost marcată de o revenire în forţă a alchimiei; astăzi o întreagă literatură este impregnată cu referiri la aceasta. Dar nu este deloc cazul să uităm câtă neîncredere a provocat alchimia de-a lungul secolelor!

Consideraţi uneori drept precursori ai chimiştilor moderni, alchimiştii au fost luaţi adesea drept şarlatani sau, în cel mai fericit caz au fost priviţi cu milă, fiind taxaţi drept nişte sărmani visători. Şi totuşi păstrăm în noi imagini şi aspiraţii tainice ce provin din impresionarea inconştientului colectiv modelat de cei care, cândva, ştiau să mânuiască cu pricepere forjele alchimiei.


Nu avem, desigur, foarte multe dovezi că ei au reuşit cu adevărat să transforme plumbul în aur, dar chiar şi în prezent suntem fascinaţi de conceptul de piatră filosofală, care continuă să înglobeze pentru noi toate virtuţile.

Mulţi sunt cei care se întreabă la ora actuală: oare intuiţia genială a alchimiştilor nu a fost justă? Ştim cu toţii că radioactivitatea se datorează unei rupturi violente a unor atomi, ale căror fragmente rezultante reprezintă apoi ele însele atomi ai altor corpuri. Prin urmare, radioactivitatea este un fenomen de transmutare naturală, cu o degajare uriaşă de energie.


În 1919, Rutherford a realizat prima transmutare artificială provocată în laborator. Astfel, prin lovirea substanţei numite Beriliu cu particule emise de Poloniu el a obţinut neutronii, care au toate proprietăţile pietrei filosofale. Deci, chiar privind prin această prismă grosieră, putem spune că alchimiştii au imaginat cu mult timp în urmă teorii perfect valide.

O altă interpretare genială a datelor alchimice a fost furnizată apoi de psihologul C.G. Jung. El a propus ipoteza potrivit căreia ceea ce alchimistul vede sau crede că vede în materie ar fi, de fapt, ansamblul propriului său inconştient proiectat asupra acesteia, şi astfel el declanşează misterioasele procese de REZONANŢĂ cu anumite energii subtile din univers.

Între aceste două viziuni asupra alchimiei, una pur materialistă şi alta pur spirituală, noi ne propunem să arătăm celor care practică YOGA un aspect intermediar, legat de ambele variante: alchimia tainică a metalelor. Acest aspect depăşeşte domeniul controversat al ipotezelor, fiind astăzi un fapt demonstrat ştiinţific, ce izvorăşte din uluitoarea descoperire a metalelor în interiorul cromozomilor sau, mai exact, în interiorul moleculei de ADN.

Astfel, s-a observat că metalele care provoacă cele mai puternice variaţii ale conformaţiei moleculei de ADN sunt EXACT acelea ce au fost atribuite cu secole în urmă de către alchimişti planetelor şi luminariilor cunoscute în epoca respectivă:

AURUL, având drept corespondent Soarele, FIERUL, având drept corespondent planeta Marte, STANIUL (sau COSITORUL) având drept corespondent planeta Jupiter, PLUMBUL, având drept corespondent planeta Saturn, ARGINTUL, având drept corespondent Luna, MERCURUL, având drept corespondent planeta Mercur şi CUPRUL (sau ARAMA) având drept corespondent planeta Venus.

Ipoteza a fost validată printr-o tehnică extrem de sensibilă, derivată din polarografie: voltametria cu redisoluţie anodică. Au putut fi astfel puse în evidenţă în molecula de ADN următoarele metale: Cupru, Plumbul, Fierul, Zincul, Cadmiul, Manganul, Mercurul, Argintul, Aurul, Nichelul, Cobaltul, Staniul, Aluminul, Platina etc.”

Sursa: https://yogaesoteric.net/purtam-in-fiecare-celula-un-zodiac-in-miniatura

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...