Misterele Munților Carpați

Distribuie!

„Munţii Carpaţi sunt, practic, un simbol al României. Pe lângă frumuseţea izbitoare, aceştia ascund legende vechi de milioane de ani şi mistere încă neelucidate. Munţii Carpaţi se întind pe 1.500 de kilometri, iar numele lor vine de la tribul de daci al Carpilor. Se spune că acest trib trăia în Moldova, în Carpaţii Orientali.

Numele acestora vine de la un cuvânt indo-european care înseamnă piatră. Carpaţii se întind pe teritoriul a opt state europene: Austria, Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Ucraina, România şi Serbia. Altitudinea maximă este pe Vârful Gerlachovski (2.655 de metri), din lanţul muntos Tatra, din Slovacia. În Româna, Carpaţii sunt împărţiţi în trei mari lanţuri: Orientali, Meridionali şi Occidentali.

Legendele Munţilor

Mai multe mistere, rămase încă neelucidate, învăluie şi acum Carpaţii. Majoritatea lor sunt legate de Munţii Bucegi. Cea mai vehiculată dintre legende spune că Munţii Carpaţi sunt străbătuţi de tuneluri subterane secrete şi că unele ar avea şi sute de kilometri lungime. Ştiinţa nu a putut încă să explice dacă acestea au fost făcut de mâna omului, de forţa naturii sau chiar de extratereştrii după cum susţin amatorii de paranormal.

În munţii Bucegi se spune chiar că aceste tuneluri ar fi încărcate de energie şi că au dat de-a lungul timpului ani întregi de cutremure zilnice şi insomnia generală. Susţinătorii teoriei spun că tunelurile secrete nu sunt dispuse haotic, ci ar avea forma unui lup cu gura deschisă. „Misterele tunelurilor secrete nu au fost încă elucidate. Nu s-au făcut însă nici cercetări foarte amănunţite în zonă.

Este o teorie care se vehiculează de foarte mulţi ani. Este foarte greu să o dovedeşti sau să o infirmi. Dacă aceste tuneluri există ele sunt tot o creaţie a naturii. Eu nu sunt un amator de paranormal şi cred că până la urma ştiinţa va elucida misterele“, a mai spus geologul. Tot amatorii de paranormal şi energii misterioase vorbesc despre faptul că pe Vârful Omu, dar şi pe crestele Munţilor Retezat şi Ceahlău ar fi existat sanctuare dacice asemănătoare.

Au fost supranumite Triungiul de Aur, datorită energiilor foarte mari descoperite în cele trei puncte. Un alt mister al munţilor este zona Şapte Izvoare de pe Valea Ialomiţiei. Cercetările făcute aici în anii 80 au arătat că apa din aceste izvoare nu are niciun fel de bacterii, un fapt unic în lume. Legenda merge mai departe şi spune că apa izvoarelor provine de la un lac subteran de unde chiar Zalmozis a băut apă.

Se mai spune că pe vremea domnitorilor din dinastia Basarabilor, oamenilor de rând le era interzis să bea apă de acolo. Avea voie însă soldaţii care astfel deveneau mai puternici şi mai rezistenţi. O altă legendă spune că în Bucegi ar există o poartă către altă lume denumită Gură de Rai.

Dacia

Pe site-urile care promovează fenomenele paranormale se spune că în 1999, cercetători din Bucureşti au studiat zona şi au găsit în Bucegi o pantă de un kilometru încărcată cu energie magnetică atipică, ce poate fi adimilată cu Gura de Rai din tradiţia populară românească. Se spune că Gura de Rai este o zonă unde se crează o legătură între cer şi pământ, un fel de drum către Rai. Un alt mister este cel ai tezaurului secret.

Se spune că în tunelurile din Munţii Carpaţi, generaţii la rând de domnitori au ascuns comori. Toţi moşteneau câteva un tezaur şi erau obligaţi să îl sporească. Nu aveau voie să se atingă de aceste bogăţii. Misterirosul tezaur al României nu a fost însă niciodată descoperit.”[1]

SURSE

  1. http://adevarul.ro/locale/brasov/de-vine-numele-carpatilorr-misterele-muntilor-acopera-treime-romania-tunelurisecrete-statui-inexplicabile-recorduri-impresionante-1_550a9173448e03c0fdb33178/index.html
  2. Foto:

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...