Mistere care ar putea fi rezolvate prin călătoria în timp

Distribuie!

“Mistere care ar putea fi rezolvate prin calatoria in timp

Calatoria in timp a fost mult folosita, in fictiune, ca o metoda de corectare a greselilor din trecut. Printre misterele din trecut care dau de furca oamenilor de stiinta amintim monumentul Stonehenge, manuscrisul Voynich sau epidemia din Europa din secolele al XV-lea si al XVI-lea.

Dar ce s-ar intampla daca toti calatorii in timp ar recupera trecutul in beneficiul stiintei, se intreaba io9. Probabil, s-ar deschide noi perspective in domeniul cunoasterii, benefice pentru omenire.


Va prezentam cateva mistere stiintifice din trecut, care ar putea fi rezolvate in prezent.

Monumentul de la Stonehenge


Constructia monumentului neolitic din Marea Britanie ridica o serie de intrebari, ca de exemplu cum l-au facut, de ce l-au ridicat. E posibil ca oamenii care l-au construit sa fi purtat robe albe si barbi lungi, asa cum a spus istoricul Eddie Izzard.

Nu exista nicio modalitate de a sti aceste lucruri. Mergand inapoi in timp s-ar putea ridica un monument istoric mult mai putin misterios.

Manuscrisul Voynich

Manuscrisul Voynich este de aproximativ cinci sute de ani si este scris in intregime intr-un limbaj codat. Este posibil sa fie doar opera unui farsor inteligent. Manuscrisul a fost descoperit de catre Wilfrid Voynich in anul 1912.

El contine 240 de pagini de text si ilustratii. Nimeni nu a fost capabil sa-l descifreze. Datarea cu carbon a manuscrisului a aratat ca el provine de la inceputul secolului al XV-lea.

Hieroglifele Rongorongo

Rongorongo este un sistem de hieroglife care a fost gasit pe tablitele de lut din Insula Pastelui. Nu exista dovezi ca oamenii din regiune au scris in acesta limba si astfel aceste scrieri au aparut ca o anomalie.

Nimeni nu stie despre ce se scrie in aceste tablite si nici nu poate intelege acesta limba ciudata. Lingvistii incearca sa o descifreze, dar fara a se descoperi vreo “piatra de la Rosetta” sansele sunt reduse.

Singura sansa ar fi ca oamenii de stiinta sa se intoarca in timp si sa invete limba pierduta.

Epidemia din Europa din secolele al XV-lea si al XVI-lea

Intre anii 1400 si 1551 o epidemie teribila a lovit Europa si in special Anglia. Primele victime au avut niste simptome neobisnuite, un sentiment de frica, transpiratie si febra. Apoi in scurt timp au murit.

Au supravietuit foarte putini oameni. Nimeni nu stie cum s-a raspandit boala despre care se crede ca a fost ciuma. In lipsa oricaror cunostinte despre un tratament adecvat, epidemia a facut ravagii.

Trimiterea in timp a oamenilor de stiinta ar putea rezolva misterul, prin luarea unor probe de sange si prin analiza acestora.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/magazin/descoperire/mistere-care-ar-putea-fi-rezolvate-prin-calatoria-in-timp-1193117
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...