Mass-Media oficială din SUA se află în declin: încrederea oamenilor scade pe zi ce trece

Distribuie!

“Un cutremurător sondaj Gallup arată că doar 1 din 3 americani mai cred ce scriu ziarele, şi doar 1 din 7 persoane cu vederi conservatoare din SUA mai cred ce citesc în mass-media

Conform unui sondaj Gallup din 2016, 32% dintre americani au „o mare încredere” sau „o încredere rezonabilă” în mass-media, în scădere cu 8% față de anul trecut. 14% dintre republicani (cei cu vederi conservatoare) exprimă „încredere” în mass-media, în scădere cu 18%, de la 32% anul trecut, acesta fiind cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani. De asemenea, încrederea în presă este mai mică în rândul americanilor tineri și a celor în vârstă.



Încrederea americanilor în mass-media

Încrederea în mass-media americană „de a raporta știri complete, corecte și precise” a ajuns la cel mai scăzut nivel din istoria sondajelor Gallup. Acest lucru se datorează și isteriei provocate de presa progresistă din SUA împotriva lui Donald Trump.


Începând din 1972, Gallup adresează publicului american întrebarea: „În general, câtă încredere aveți în presă – ziare, televiziune și radio – în privința transmiterii știrilor în mod complet, cu acuratețe și echitabil?”.

De-a lungul istoriei acestor sondaje anuale, încrederea americanilor în mass-media a atins punctul cel mai înalt în 1976, de 72%, când publicul a apreciat jurnalismul de investigație în urma mai multor anchete de presă referitoare la războiul din Vietnam și la scandalul Watergate.

După ce a stagnat la un nivel intermediar din anii ’50 până la sfârșitul anilor ’90 și în primii ani ai noului secol, încrederea americanilor în mass-media a scăzut apoi lent și constant. Astfel, aceasta a ajuns sub nivelurile din 2007, de când presa progresistă a început să fie din ce în ce mai agresivă în propagandă.


Republicanii şi-au pierdut şi ultima picătură de încredere în mass-media

În timp ce este clar că încrederea americanilor în mass-media s-a erodat în timp, campania electorală din 2016 poate fi motivul real pentru care aceasta a scăzut atât de brusc în acest an – scrie Gallup. Mulți lideri republicani și analiști conservatori au afirmat că Hillary Clinton a primit din partea presei o atenție sporită și a fost prezentată exagerat de pozitiv, în timp ce Donald Trump a fost prezentat în mod nedrept sau negativ. Acesta ar putea fi motivul principal care să explice încrederea foarte scăzută în mass-media a republicanilor din SUA. Practic, încrederea lor în presă s-a evaporat.

De asemenea, este posibil ca republicanii să aibă mai puțină încredere în mass-media ca urmare a unor critici aspre ale lui Trump asupra presei, critici care au demontat mai multe manipulări la care mass-media progresistă s-a pretat în ultimul timp.

De asemenea încrederea în presă a scăzut în SUA și în rândurile celor tineri și a celor în vârstă, deși aceștia din urmă sunt în general mai predispuși să afirme că acordă credit la ceea ce se transmite în presă.


Tinerii și bătrânii nu mai cred în minciunile progresiste

CartoonMediaBrainwashDavidDees

Cât despre segmentul americanilor maturi, în prezent 26% dintre americanii cu vârste între 18 și 49 de ani spun că au o încredere mare sau rezonabilă în mass-media (în scădere de la 36% anul trecut), și doar 38% dintre persoanele cu vârsta de peste 50 de ani afirmă același lucru (în scădere de la 45% în 2015).”[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=10661
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...