Lumini misterioase pe suprafața Lunii

Distribuie!

“Flash-uri ciudate de lumină apărute pe Lună au creat stupoare în rândul oamenilor de știință din întreaga lume. Fenomenul observat în ultimii ani nu a primit până acum o explicație, dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe.

Luminile bizare de pe Lună au fost observate prima oară în anii 1950. Oamenii de știință au putut vedea cum unele părți de pe suprafața satelitului natural al Pământului se luminează brusc, uneori pentru scurte perioade de timp, alteori pentru perioade mai îndelungate, ce pot dura de la 20 de minute până la câteva ore.


De obicei, aceste fulgere emit lumină de culoare roșiatică sau roz.

Cercetătorii nu au putut găsi până acum o explicație, deși există unele teorii. O ipoteză ar fi aceea că Luna este bombardată de meteoriți, în timp ce alți oameni de știință susțin că ar fi vorba de vântul solar ce intră în contact cu praful selenar.


O echipă de savanți condusă de Hakan Kayal, profesor de tehnologie spațială la Julius-Maximilians-Universität Würzburg din Germania caută o explicație pentru acest fenomen ciudat, potrivit The Independent.

Cercetătorii au instalat un telescop în Sevilla (Spania), ce folosește două camere video prin care pot observa mai bine ce se întâmplă pe suprafața Lunii. Când ambele camere surprind un flash de lumină, telescopul face fotografii și înregistrări video, pe care le trimite apoi echipei de savanți, care se consultă ulterior cu experții Agenției Spațiale Europene.

Găsirea unei explicații pentru aceste fulgere bizare de pe Lună este esențială, în condițiile în care țări precum SUA, China și India speră să ajungă pe satelitul natural al Terrei în următorii ani.”[1]

SURSE

  1. https://www.rfi.ro/stiinta-112049-lumini-misterioase-luna-cercetatori-explicatie
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner