Lacul Albastru din Maramureș este unic în Europa

Distribuie!

“Sunteti in pana de idei, iar primavara va cheama afara din case? Nu uitati ca sunt zone care in acest anotimp isi arata adevarata splendoare. Prin poieni si paduri, pline de parfum, pot fi admirate specii rare de flori.

De asemenea, in Maramures, la poalele Muntilor Gutai, puteti descoperi singurul lac din Europa care isi schimba culoarea in functie de lumina.


Lacul Albastru s-a format prin prabusirea unei galerii miniere de exploatare, unde de-a lungul timpului s-a colectat apa de ploaie. Strajuit de o padure de gorun si pin, are patru metri adancime.

Sorin Todoran, Clubul Civic Lacul Albastru Baia Sprie: “Lacul Albastru este un obiectiv care atrage foarte multi turisti in zona. A fost neglijat o buna parte din timp, doar localnicii au stiut de el.”


Si la Cluj, cascada Valul Miresei, din Rachitele, ofera cel mai frumos spectacol imediat ce vine primavara, iar apa se dezgheata.”

Video

@departamentinformatiiro Lacul Albastru din Maramureș este unic în Europa #maramures❤️ #maramures🇷��❤ #bucovina #muntiirodnei #bistrita #bistritanasaud #romania ♬ sunet original – Departamentul de Informații Ro

Sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/travel/de-ce-este-unic-in-europa-lacul-albastru-din-maramures-o-buna-parte-din-timp-doar-localnicii-au-stiut-de-el.html

Foto: laculalbastru.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...