Influența directă a gândurilor asupra organismului

Distribuie!

“Așa cum am menționat anterior, conştiinţa poate influența în mod direct funcțiile trupului, dar mai există un alt aspect important, și anume influenţa generată de comportamentul nostru. Iată un exemplu: Cu toții avem etape în viață care nu sunt neapărat vesele și pline de motivație.

De fapt, chiar dacă nu am trecut niciodată printr-o depresie, unele dintre senzațiile pe care le-am experimentat în aceste perioade se aseamănă cu cele care se produc în această boală. Din păcate, în aceste vremuri tulburi, abandonăm unele aspecte referitoare la atenția pe care ne-o acordăm atât pe plan fizic, cât și pe plan emoțional sau chiar spiritual.


În acest sens, unul dintre primele aspecte care sunt afectate este, de obicei, alimentația. Astfel, ajungem să sacrificăm acele alimente care sunt mai sănătoase pentru altele care ne oferă mai multă plăcere gustativă, însă mai puține beneficii pentru sănătate. De ce facem aceasta? Se pare că dorim să obținem prin intermediul gustului plăcerea care am pierdut-o în alte aspecte ale vieții.

Din păcate, aceasta este modalitatea prin care hipotalamusul facilitează în universul nostru lăuntric senzația de bine pe care am pierdut-o într-un mod sau altul, adică modalitatea prin care dorim să evităm apariția gândurilor perturbatoare. Însă aceasta este o atitudine contraproductivă pentru sănătatea trupului.


Totuși, pierderea echilibrului lăuntric nu este singurul motiv pentru care ne neglijăm alimentația. Celălalt motiv important este acela că, odată cu tristețea, obișnuiește să apară și lipsa motivației. Acțiunile care înainte erau de rutină, acum ni se par dificil de efectuat.

Diverse studii realizate pe persoane bolnave au arătat că o atitudine lăuntrică benefică a determinat ca pronosticul de însănătoșire să crească în mod considerabil. Acest fapt se poate datora unei influențe directe a gândurilor asupra biochimiei organismului sau asupra punerii în funcțiune a mai multor instrumente de control a bolii, cum ar fi realizarea exercițiilor fizice sau o alimentație sănătoasă și echilibrată.”

Sursa: https://yogaesoteric.net/gandurile-si-emotiile-nefaste-persistente-ajung-sa-se-manifeste-sub-forma-de-boli

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...