Incident OZN misterios în Antarctica. După 50 de ani, britanicii fac publice mai multe documente privind un eveniment neobișnuit petrecut în 1965

Distribuie!

“În iulie 1965, la 18 ani de la binecunoscutul incident Roswell, ziarele din întreaga lume au anunțat folosind titluri senzaționale, că au fost văzute OZN-uri peste Antarctica, în special de către marinarii de pe Detașamentul Naval Orcadas (Argentina) și din alte trei baze care operează pe Insula Deception din Chile.

După incident, s-au publicat patru rapoarte oficiale, două de la FACh (Forțele Aeriene Chiliene) și alte două lansate de marina argentiniană. Cu toate acestea, Regatul Unit, care a avut și ea martori la acest incident, nu a trimis presei britanice nici măcar un comunicat. Totuși, se pare că evenimentul a fost raportat și catalogat de Studiul Antarctic Britanic. Doar recent au devenit publice unele documente care vorbesc despre acest misterios incident.


Agentul aeronautic brazilian Rodrigo Moura Visoni a fost omul responsabil pentru descoperirea dosarelor declasificate aparținând U.K. Documentul este un raport care vorbește despre observarea OZN-ului pe insula Deception de către britanici. Dosarul care poartă antetul Anchetei Britanice Antarctice (BAS), este adresat ministrului apărării R.A. Langton și este semnat de directorul BAS, cunoscutul explorator Sir Vivian Fuchs.

Pe data de 12 iulie a acestui an, British Survey Base of Antarctic on Deception Island (62° 59’ S, Long 60° 34’ W) a raportat următoarele, pe care le citez după cum ați cerut: «Cei de la baza argentiniană de pe Insula Deception au observat o lumină colorată în mișcare în zilele de 7 iunie, 20 iunie și 3 iulie. De asemenea și colegii chilieni au făcut observații similare în ultimele două date specificate anterior. Lumina se mișca aparent haotic pe cer, cu o viteză uriașă, pentru circa 20 de minute după care dispărea la fel cum și apărea, fără niciun zgomot.» Cu stimă, V.E. Fuchs”.


Întregul lanț de evenimente se crede că a început la data de 7 iunie 1965, când meteorologul Jorge Stanich de la baza argentiniană a observat un obiect staționar galben, în înaltul cerului. Potrivit lui Stanich, obiectul enigmatic avea un diametru de aproximativ 50 de metri și a dispărut după câteva minute, fără urmă. Stanish a observat același obiect și în ziua următoare. Pe 18 iunie, obiectul ar fi apărut din nou, dar de această dată au asistat mai mulți martori, marinari ai bazei chiliene.

Conform declarațiilor, acesta își schimba culoarea din galben în roșu și verde și a fost vizibil pentru aproximativ 15 minute. La 3 iulie, nouă membri ai aceleiași baze au observat timp de 20 de minute „o masă luminată, în formă de lenticulară”, care ocazional își schimba culoarea și se mișca peste tot cerul cu o viteză foarte mare. Simultan, obiectul a fost văzut de 17 persoane deasupra bazei argentiniene de pe aceeași insulă.”[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=18622
  2. Foto: yogaesoteric.net
  3. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...