Dispariții misterioase ale unor avioane

Distribuie!

Desi cazurile in care un avion pur si simplu dispare fara urma sunt rare, istoria aviatiei a mai cunoscut situatii precum cea a zborului Malaysia Airlines MH379.

Constructorul aeronautic american Boeing a anunţat că participă, alături de autorităţile americane, la căutările avionului de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines, care a dispărut de pe radare în weekend. Căutările avionului de tip Boeing 777, care avea 239 de persoane la bord, au fost extinse după trei zile de operaţiuni fără rezultat.

Revista americană Time notează că de-a lungul timpului, au existat mai multe cazuri in care avioane au dispărut fara nici-o urmă și reamintește 6 din cele mai celebre dispariții.

Zborul AirFrance 447

Un avion Airbus A330 ce zbura de la Rio de Janeiro spre Paris, a cazut in oceanul Atlantic in 2009, toti cei 228 pasageri si echipajul au murit. Cu toate acestea, a fost nevoie de mai bine de 5 zile pentru echipele de salvare sa gaseasca epava si alte trei zile pentru ca investigatorii sa poata preciza faptul ca gheata a determinat deconectarea pilotului automat. Trupurile a 74 de victime au ramas si acum nedescoperite.

Amelia Earhart

Una dintre cele mai cunoscute si mai longevive legende ale aviatiei, pilotul-reper Amelia Earhart a disparut cu avionul sau, Electra, in oceanul Pacific in anul 1937 in incercarea de a face un zbor in jurul globului. Nicio urma a avionului sau nu a fost gasita, in ciuda eforturilor ce au costat milioane de dolari, iar Earhart a fost declarata decedata abia in 1939.

Zborul Tiger Line Flight 739

Un avion militar american a decolat din Guam in 1962 cu peste 90 de persoane la bord, cu destinatia Filipine, dar nu a avut vreodata. Pilotii nu au transmis niciun apel de urgenta, dar apoi, in ciuda efortului a peste 1300 de oameni, epava avionului nu a fost gasita. Un echipaj liberian aflat pe un cargo petrolier a afirmat ca au vazut ‘un obiect foarte luminos’ pe cer in momentul disparitiei avionului, insa Autoritatea Americana pentru Zboruri Civile a declarat ca ‘nu se pot determina cauzele probabile ale incidentului’.

British South American Airways

Au trecut mai bine de 50 de ani pana cand a fost gasita urma celor 11 persoane de la bordul zborului disparut in muntii Anzi in 1947. O echipa de alpinisti argentinieni au descoperit ramasitele motorului in muntii Anzi in anul 1998, iar mai tarziu o expeditie militara a gasit si ramasitele umane. Unele voci spun ca prabusirea avionului a provocat o avalansa pe muntele Tupangato, avalansa care ar fi acoperit avionul cu zapada.

Triunghiul Bermudelor

O serie de disparitii deasupra spatiului denumit ‘Triunghiul Diavolului’, un spatiu oceanic vast intre Florida, Puerto Rico si Insulele Bermude a dat acestei regiuni o notorietate de necontestat. Doua avioane ale British South American Airways au disparut in aceasta regiune intre 1948 si 1949, mai bine de 51 de persoane au disparut in aceaste zboruri si nu au mai fost gasite vreodata. In 1945, cinci bombardiere americane plecate intr-o misiune de antrenament in aceasta zona, nu au mai fost vreodata gasite. La rândul său, a disparut și aeronava de recuperare cu un echipaj de 13 oameni, care fusese trimisă în căutarea avioanelor militare.

 

Zborul uruguaian Air Force 571

Un zbor cu destinatia Santiago, Chile, cu 45 de pasageri si echipaj, s-a prabusit in muntii Anzi, in conditii meteo vitrege in 1972, iar 12 oameni au murit. Pentru 72 de zile autoritatile nu au reusit sa contacteze supravietuitorii. Intre timp, opt dintre acestia si-au pierdut viata in timpul unei avalanse care a lovit epava avionului in care acestia se adaposteau. Cei 16 ramasi in viata au recurs la canibalism pentru a supravietui, consumand cadavrele celor care nu au reusit sa ramana in viata. Ei au fost gasiti la mai bine de doua luni de la disparitia avionului de pe aparatele radar.

Sursa: https://www.europafm.ro/time-disparitii-misterioase-ale-unor-avioane


Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...