• Fără categorie

De ce nu avem cu toții automobile electrice?

Distribuie!

“Este aparent de neînţeles de ce noi, oamenii de pe Pământ, permitem această situaţie actuală atât în domeniul economic şi tehnologic, cât şi în cel al energiei, a aşa-ziselor secrete sau chiar situația de multe ori dramatică din mediul social. Pare că majoritatea fiinţelor umane preferă să trăiască într-un fel de rutină „confortabilă”, bazându-se pe „alţii” care îi asigură un aparent „confort”.

Incredibilele minciuni şi manipulări la care este supusă populaţia prin intermediul mass-media, controlul şi monopolul asupra ştirilor şi evenimentelor, toate acestea au fost şi sunt posibile mai ales datorită ignoranţei şi prostiei oamenilor, care preferă să se complacă în această situaţie, în loc să vadă adevărul ei, ce apare foarte clar pentru cel trezit și vigilent. După cum spuneam, cauzele posibile pentru o atare stare de spirit par a fi aroganța deșănțată, prostia, ignoranța și lenea de a schimba ceva în propria viață.


Peste tot în lume, la momentul actual, mass-media ajută guvernele să ascundă modul criminal prin care mint populația, tăinuind cele mai importante metode şi descoperiri, ce ar putea face viaţa mult mai pură şi mai uşoară. Mai mult decât atât, prostia nesfârşită a celor mulţi îi face pe aceştia să creadă că guvrnele „fac tot ce pot” pentru ca oamenilor să le fie mai bine. Este cutremurător nivelul ignoranţei şi chiar al sminteniei de care sunt cuprinşi foarte mulţi oameni. Pentru cei mai mulţi, o pâclă deasă s-a aşternut pe ochii şi pe înţelegerea lor, nelăsându-i să vadă adevărul ce este ascuns doar de o pojghiţă subţire de minciună şi manipulare.

Dacă toţi oamenii ar vedea într-adevăr că ei sunt controlaţi în cel mai disperat mod, că sunt minţiţi, manipulaţi şi asupriţi prin tot felul de taxe, ori prin mijloace precare de trăi, atunci în mod sigur expresia penibilă de „teorie a conspiraţiei” ar dispărea din vocabularul lor, făcând loc unei acţiuni demne şi totodată ferme de înlăturare de la putere a unor fiinţe nenorocite, care în imensa lor aroganță şi maleficitate doresc doar înrobirea omenirii şi exploatarea ei.


Dintre numeroasele alternative şi posibilităţi, cea a înlocuirii automobilelor cu ardere internă, cu automobilele electrice reprezintă o variantă salutară. Pentru aceasta, energia electrică nu este deloc necesar să provină din arderea cărbunilor sau din exploatarea energiei nucleare, aşa cum se practică în prezent.

Iată câteva dintre motivele surprinzătoare pentru care populaţia planetei noastre nu se bucură de avantajele extraordinare oferite de maşinile electrice în transport:

1. Ele sunt prea uşor de întreţinut. Într-adevăr, practic vorbind, automobilele electrice nu necesită întreţinere decât în termeni minimi. Fie doar şi acest simplu fapt, ar falimenta toate marile corporaţii din prezent, care sunt implicate în industria automobilelor.
2. Automobilele electrice au o autonomie, multe dintre ele, de 4-500 de kilometri.
3. Ele pot fi reîncărcate la domiciliu, la capacitate maximă, într-o oră sau cel mult două.
4. Funcţionează pentru echivalentul unei fracţiuni din preţul benzinei şi al întreţinerii mașinilor actuale.
5. Au aceeaşi viteză şi acceleraţie ca şi automobilele cu ardere internă.

Este important să remarcăm faptul că automobilele electrice nu reprezintă o „fantezie” constructivă şi nici una „experimentală”. Dimpotrivă, ele au fost şi sunt fabricate şi vândute, dar în limite foarte restrânse. Avantajele expuse (la care, bineînţeles, se adăugă într-o măsură foarte mare avantajul lipsei complete de poluare a atmosferei cu noxele gazelor de eşapament şi cea a nivelului aproape nul de zgomot extern – adică lipsa poluării sonore) au fost verificate de cei care le-au achiziţionat şi le-au folosit până acum.

Speram totuşi că această situaţie de „neînţeles” să ia sfârşit cât mai repede…”[1]

SURSE

  1. http://www.edituradaksha.ro/articles/view/de-ce-nu-avem-cu-totii-automobile-electrice-a263
  2. Foto: radiocluj.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...