Complexul subteran secret din Mount Weather (SUA) și Guvernul din Umbră

Distribuie!

“La doar 46 mile de Washington DC, există o bază militară subterană misterioasă situată adânc în interiorul unui munte în apropierea orașului rural Bluemont, Virginia. Aici în Mount Weather se află, de asemenea, Biroul West-Virginia de Control al Operațiunilor de Conflict. În martie, 1976, Revista Progresiv a publicat un articol intitulat uimitor “Muntele Misterios”.

Autorul, Richard Pollock, pe baza raportului său de investigație cu privire la audierile subcomitetelor din Senat și pe “mai multe interviuri off-the-record, cu foștii oficiali asociați cu Mount Weather.” Raportul său, precum și un articol în 1991 din Time Magazine intitulat “Ascunzătoarea Judecății de apoi “, furnizează câteva indicii serioase cu privire la ceea ce se întâmplă în subteran.


Ted Gup, scria pentru Time, descriind această bază, după cum urmează:

“Mount Weather este o facilitate practic autonomă. Deasupra solului, împrăștiate peste tot peluze îngrijite și o duzină de clădiri care abundă cu antene și sisteme releu cu microunde. O stație de epurare pe bază de plante, cu o capacitate de 90.000 galoane pe zi, si două rezervoare ce dețin 250.000 galoane de apă ar putea alimenta aproximativ 200 de persoane mai mult de-o lună; iazuri subterane de asemenea aprovizionează suplimentar cu apă. Nu departe de poarta de intrare a instalației sunt un turn de control și un heliport. Secretele reale ale muntelui nu sunt vizibile la nivelul solului. ”


“Secretele reale” ale muntelui sunt protejate de semne de avertizare, de 3 metri, lanțuri mari de garduri, sârmă ghimpată, si paznici înarmați. Șoferii curioși și excursioniștii de pe Appalachian Trail sunt deposedați de schițe și camere și trimiși pe un alt drum. Securitatea este drastică. Guvernul a deținut sit-ul din 1903; l-a dat în serviciu artileriei, apoi unei ferme în timpul Depresiunii, și unei instalații a Biroului Național de Starea Vremii. În 1936, Biroul american de mine a preluat controlul și a început să sape.

Mount Weather este practic un oraș subteran, potrivit fostului personal intervievat de Pollock. Îngropat adânc în interiorul pământului, Mount Weather a fost echipat cu facilități cum ar fi:

· Apartamente și dormitoare private
· Străzi și trotoare
· Cafenele și spitale
· Sistem de purificare a apei, centrală electrică și clădiri de birouri
· Un mic lac alimentat cu apă dulce de la izvoare subterane
· Sistem propriu de tranzit în masă
· Sistem de comunicații TV

Mount Weather este centrul subteran de comandă și autosusținere a Agenției Federale de Management al Situațiilor de Urgență – FEMA. Facilitatea este centrul operațional al aproximativ 100 de alte centre federale relocate, dintre care cele mai multe sunt concentrate în Pennsylvania, Virginia de Vest, Virginia, Maryland și Carolina de Nord. Împreună această rețea de facilități subterane constituie coloana vertebrală a programului american “Continuitatea Guvernului”. În caz de război nuclear, declararea de legeii marțiale, sau alte situații de urgență națională, președintele, cabinetul său și restul puterii executive vor fi “mutați” la Mount Weather.

Ce cunoaște Congresul despre Mount Weather?

Potrivit Subcomisiei Senatului pentru Drepturi Constituționale în 1975, Congresul nu are aproape nici o cunoaștere și supraveghere bugetară sau de alt fel a Mount Weather. Generalul Air Force pensionar Leslie W. Bray, în mărturia sa a declarat:

,,Eu nu am libertatea de a descrie cu precizie care este rolul, misiunea și capacitatea pe care o avem la Mount Weather, sau a oricărei alte locații precise.”

Aparent, acest capital subteran al Statelor Unite este un secret doar pentru Congres și contribuabilii americani care au plătit pentru asta. Rușii știu despre ea, cum este raportat în Time:

“Puțini în guvernul american pot vorbi de ea (baza subterană susamintită), deși se presupune că toate de-a lungul timpului, sovieticii le-au cunoscut ca localizare precisă și misiunea lor (spre deosebire de Congres); experți în domeniul apărării au specificat faptul că sit-ul este țintă vizată pe hărțile de la Kremlin.”

Rușii au încercat să cumpere imobiliare chiar lângă ușă, ca un “Fond de Stat” pentru oamenii lor din ambasade, dar acordul nu s-a încheiat de către Departamentul de Stat.

,,Guvernul în Așteptare” al Mount Weather

Raportul lui Pollock, bazat pe interviurile sale cu foști oficiali de la Mount Weather, conține informații uluitoare ale personalului bazei. Orasul subteran conține un ,,guvern-în-așteptare” paralel:

“Surse guvernamentale de nivel înalt, vorbesc prin promisiunea de strictă a anonimatului, că fiecare dintre departamentele federale reprezentate la Mount Weather este condus de o singură persoană căreia i se conferă rangul de funcționar la nivel de Cabinet. Protocolul chiar cere ca subordonații să-i abordeze cu “domnul Secretar”. Fiecare dintre membrii Cabinetului (paralel) se pare că este numit de Casa Albă și servește pe un termen nedeterminat. Facilitatea încearcă să dubleze funcțiile vitale ale ramurii executive a administrației.”

Toate departamentele federale se regăsesc la Mount Weather, inclusiv Rezerva Federală și Poșta din SUA cât și societățile private au de asemenea birouri acolo. Cu alte cuvinte acesta este Guvernul din Umbră din afara oricărui control al societății civile (și lumea crede că este cea mai dreaptă democrație din lume…).

Ce fac ei la Mount Weather?

1. Colectează datele cetățenilor americani

Subcomisia Senatului în 1975 a aflat că:

“[…] facilitatea deține dosarele a cel puțin 100.000 de americani. [Senatorul] John Tunney mai târziu a susținut că computerele din Mount Weather pot obține milioane de dosare de informații suplimentare cu privire la viața personală a cetățenilor americani pur și simplu accesând datele stocate în oricare dintre celelalte nouăzeci și șase de Centre Federale Relocate.”

2. Stocarea informațiilor necesare

“Generalul Bray a dat subcomitetului Tunney o listă a categoriilor de fișiere deținute la Mount Weather: instalații militare, facilități guvernamentale, comunicații, transport, energie și putere, agricultură, producție, servicii de vânzare cu amănuntul și angro, forța de muncă, instituții financiare, medicale și educaționale, instalații sanitare, populație, locuințe, și stocurile de mărfuri. ”

3. Jocuri de-a războiul

Aceasta este principala activitate de zi cu zi a celor aproximativ 240 de persoane care lucrează la Mount Weather. Jocurile sunt destinate pentru a instrui birocrații bazei pentru gestionarea unei game largi de probleme asociate atât războiului cât și a unei crize politice interne. Deciziile sunt luate în “Camera Situației” din centrul nervos al bazei.

Camera Situației este camera războiului arhetipal, cu “diagrame, hărți și orice mijloace vizuale sunt necesare” și “echipamente de comunicații conectate cu Casa Albă și “Raven Rock”, baza subterană a Pentagonului la șaizeci mile nord de Washington, care are legătura cu aproape fiecare unitate militară americană din întreaga lume”, potrivit articolului din Progressiv.

4. Managementul crizelor civile

Personalul Bazei studiază mai multe scenarii de război. “Crizele” interne sunt, de asemenea, urmărite și privite, și au existat momente când Mount Weather aproape a pivotat în acțiune, așa cum Pollock a raportat:

“Funcționarii care au fost la Mount Weather în cursul anilor 1960 spun că complexul a fost de fapt pregătit să-și asume anumite competențe guvernamentale în timpul crizei rachetelor din Cuba din 1961 și asasinarea președintelui Kennedy din 1963. Instalațiile utilizate pentru ,,Gestionarea Crizelor Civile” au la bază un program de veghe din timpul revoltelor urbane din 1967 și 1968 (atunci Garda Nationala a tras cu mitralierele din elicoptere in masele de civili, n.b.) și din timpul unui număr mare de demonstrații naționale împotriva războiului, au afirmat sursele.”

Facilitatea Mount Weather folosește o gamă largă de resurse pentru a monitoriza continuu poporul american.
Potrivit lui Daniel J. Cronin, fostul director adjunct al FPA (actuala FEMA), sateliții de recunoaștere, rapoartează informații poliției locale și de stat, precum și FBI pentru aplicarea legii, acestea fiind doar câteva dintre resursele disponibile pentru FEMA de culegere de informații.

5. Menținerea și actualizarea ,,Listei supraviețuitorilor”

Folosind toate datele generate de jocurile de-a războiul și scenariile de criză internă, facilitatea actualizează continuu o listă de nume si adrese ale persoanelor considerate a fi “vitale” pentru supraviețuirea națiunii, sau care pot “ajuta esențial la serviciu non-stop”. În articolul din 1976, “lista de supraviețuitori” conținea 6.500 de nume, care a fost considerată a fi mică.

Cine plătește pentru toate astea și cât ?

În timp ce zeci de milioane de dolari au fost cheltuiți pe menținerea și modernizarea complexului pentru a proteja câteva sute de funcționari desemnați în caz de atac nuclear, guvernul SUA a redus drastic pregătirea de război pentru cetățenii SUA. O broșură din 1989 intitulată ,,FEMA ești pregătită?”, sugerează ca cetățenii să-și construiască adăposturi improvizate folosind mobilier utilizat, carti si alte obiecte de uz casnic comun.

Oficial, Mount Weather (și bugetul său) nu există. FEMA refuză să răspundă întrebărilor despre această facilitate; ca purtător de cuvânt FEMA Bob Blair a declarat revistei Time: “Aș fi bucuros să vă spun despre asta, dar ar trebui să vă omor după aceea.”

Nu știm cât de mult a costat Mount Weather de-a lungul anilor, dar, desigur, contribuabilii americani au purtat această povară, este vorba de trilioane de dolari.

Care este scopul ultim al Mount Weather?

Am văzut că Mount Weather conține deja un guvern paralel, neales, gata să preia controlul Statelor Unite deasupra cuvântului președintelui sau succesorului său. Facilitatea conține o bază masivă de informații asupra cetățenilor americani, care este operată fără garanții sau responsabilitate. Aparent, acest hub scump dintr-o rețea de baze subterane americane a fost conceput pentru a păstra formularul de guvernare în timpul unei holocaust nuclear. Dar Baza nu este pur și simplu un Punct de Comandă din timpul Războiului Rece. Informații privind strategiile de comandă și control în timpul situațiilor de urgență naționale au fost în mare parte secretizate de publicul american.

În plus, nu există nici un Ordin Executiv cunoscut publicului care să sublinieze restaurarea Constituției după ce o urgență națională s-a încheiat. Cu excepția cazului în care Guvernul Paralel de la Mount Weather nu decide din bunătatea inimii sale de-a întoarce puterea autorității constituționale, Statele Unite ale Americii putându-se confrunta cu o cinstită lovitură de stat dându-se drept o urgență națională. Ca enigmatica Area 51 din Nevada, guvernul federal vrea să mențină facilitatea Mount Weather îngropată în secret. Conștientizarea publică a acestui loc și scopul acesteia ar ridica întrebări serioase despre CINE deține frâiele puterii în această țară.

La 16 aprilie 1996, New York Times a raportat că o bază militară misterioasă se construiește în Rusia:

“Într-un proiect secret ce amintește de zile ale Războiului Rece, Rusia construiește un complex militar subteran mamut în Munții Urali – oficialii occidentali și martorii ruși spun. Ascuns în interiorul muntelui Yamantau în domeniul Beloretsk de Uralii de Sud, proiectul a implicat crearea unui complex imens, deservit de o cale ferată, o autostradă, și mii de muncitori.”
Articolul din New York Times citează oficiali ruși care descriu construcția subterană ca un sit minier, un depozit de comori ale Rusiei, o zonă de depozitare a alimentelor, precum și un buncăr pentru liderii Rusiei în caz de război nuclear. S-ar părea că Parlamentul rus știe despre bazele subterane ruse în timp ce Congresul SUA nu stie prea multe despre Mount Weather (cum este cu democrația și transparența …??).

De unde provin banii?

Banii pentru constructia acestor baze, evident sunt negri, din moment ce ele în documente nu există, nu au nici fonduri alocate din buget. Pe planetă se estimează a fi cca. 1400 de baze subterane, iar numai în SUA cca. 150. Banii negri provin din vânzarea de armament, de droguri, precum și jaful corporațiilor elitei asupra bogățiilor altor state slabe (aici intră și România) de pe planetă. Acestea au început a fi construite din anii 1920 cu scopul de a proteja elita occidentală față de un cataclism major.”[1]

SURSE

  1. https://burebista2012.blogspot.com/2015/02/complexul-subteran-secret-din-mount.html
  2. Foto: burebista2012.blogspot.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...