Ce se întâmplă dacă gândeşti rău despre alţii. Cum funcţionează efectul de bumerang şi ce este legea rezonanţei

Distribuie!

“Gândurile negative îndreptate către o persoană sau mai multe se întorc la cel sau cea care le iniţiază. Ele supun organismul la un stres aproape continuu, provocând afecţiuni pe partea emoţională, psihică şi fizică a acelei persoane.

Când vorbim despre gânduri, fie ele pozitive sau negative, totul se reduce la legea rezonanţei, spun specialiştii. Există şi o expresie care reflectă extrem de bine acest lucru: ”Ce semeni, aia culegi”.


”Legea rezonanţei nu poate fi păcălită de nimeni, deşi unii cred că o pot face, pentru că ea funcţionează pe principiul bumerangului: ce trimiţi în exterior, vei primi înapoi. Aproximăm că un gând pozitiv are un kilogram de energie, astfel că un gând negativ va avea tot un kilogram de energie. În momentul în care gândim negativ despre o persoană, este exact ca atunci când tragem un glonţ către persoana respectivă, chiar dacă este un glonţ mental. Conform legii rezonanţei, acest gând negativ emis se va întoarce cu o greutate de trei ori mai mare asupra emiţătorului”, explică psihologul Stelian Chivu cum funcţionează legea rezonanţei.

Privind din alt unghi, tot ce facem în viaţa de zi cu zi va fi reflectat înapoi exact ca o oglindă. S-a dovedit ştiinţific că toate gândurile negative se întorc mai devreme sau mai târziu la cel care le-a emis şi se materializează, afectând persoana în cauza la nivel mental, emoţional sau fizic.


Limitaţi intelectual şi predispuşi la probleme psihice

Procesul este, de fapt, foarte simplu. Un gând negativ va genera o emoţie negativă, care se va transforma ulterior într-o stare negativă în organism. ”Gândeşti negativ de cinci ori, te împiedici pe stradă şi cazi. Te întrebi apoi ce s-a întâmplat, pentru că nu ai greşit cu nimic. Acest lucru nu e musai să se întâmple imediat după ce ai gândit negativ, dar la un moment dat un eveniment de acest gen va avea loc. Este practic suma gândurilor negative pe care le-ai avut”, detaliază psihologul Stelian Chivu.

Gândind negativ mereu, creezi o atitudine negativă, care duce la un comportament negativ, spun specialiştii. Mai multe studii ştiinţifice efectuate pe acest subiect au concluzionat că persoanele care gândesc negativ sunt limitate din punct de vedere intelectual, iar la un moment dat pot să manifeste chiar şi probleme psihice.

Pe partea emoţională, persoanele care şi-au făcut din gândirea negativă un scop în viaţă vor manifesta stări de anxietate, depresie şi tot felul de fobii. Fizic, gândurile negative vor crea afecţiuni la ficat, splină şi pancreas. ”Gândurile negative fac ca în viaţa unei persoane să intre oameni de aceeaşi factură. Cine se aseamănă, se adună, spune o vorbă din popor. Prin urmare, dacă constatăm că avem prieteni cu gânduri negative, este bine să ne analizăm, la rândul nostru, pentru a descoperi dacă acest lucru nu a porrnit chiar de la noi”, punctează psihologul Stelian Chivu.

Cum să scăpăm de gândurile negative

Ştiinţific, la persoanele care gândesc negativ se creează nişte sinapse neuronale care permanentizează acest mod de a fi. Cu alte cuvinte, creierul se va modifica, creând reflexe necondiţionate care să faciliteze gândirea negativă la aceste persoane.

Primul pas spre eliminarea gândurilor negative din viaţa noastră este să conştientizăm că le avem, când se manifestă şi dacă sunt rezultatul unor factori exteriori, cum ar fi prietenii sau anturajul. Într-un asemenea caz, este bine să renunţăm la prietenii care generează sau amplifică gândurile negative pe care le avem, dar să ne schimbăm şi modul de manifestare.

Este posibil, de asemenea, ca gândirea negativă să se manifeste doar asupra anumitor persoane, cum ar fi fosta iubită sau şeful de la serviciu. Dacă nu reuşiţi să identificaţi singur sursa gândurilor negative pe care le aveţi, este bine să apelaţi la un specialist.

Un lucru este cert. Este necesar să vă schimbaţi modul de gândire, partea de dezvoltare personală având un rol important aici. Din anturaj trebuie să dispară, de asemenea, persoanele care sunt predispuse să gândească negativ.

Există şi exerciţii mentale şi emoţionale, care pot înlocui gândurile şi emoţiile negative cu altele pozitive. ”Atragem calităţile oamenilor la care ne gândim şli despre care vorbim”, concluzionează psihologul Stelian Chivu.”

Sursa: https://adevarul.ro/locale/galati/ce-intampla-dacagandesti-rau-despre-altii-functioneaza-efectul-bumerang-estelegea-rezonantei-1_59cf6a7b5ab6550cb8ac9a79/index.html

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...