Calcaiul de la Aiud: un artefact vechi de 250.000 de ani care schimba radical istoria Romaniei si bulverseaza toti cercetatorii! Inca o dovada ca civilizatia pe aceasta Planeta a inceput din Carpati! Autoritatile au incercat sa ascunda aceasta descoperire!

Distribuie!

Calcaiul de la Aiud: un artefact vechi de 250.000 de ani care schimba radical istoria Romaniei si bulverseaza toti cercetatorii! Inca o dovada ca civilizatia pe aceasta Planeta a inceput din Carpati! Autoritatile au incercat sa ascunda aceasta descoperire!

Asemenea descoperiri au avut loc şi în România. Una dintre ele a fost făcută în anul 1973 de câţiva muncitori care lucrau la o carieră de nisip de pe malul Mureşului, undeva lângă Aiud. Ei au găsit la un moment dat, la o adâncime de aproximativ 10 metri, trei bolovani de nisip pietrificat, pe care i-au spart.


În unul dintre ei au descoperit un ciudat obiect de metal. A fost chemată la faţa locului o echipă de investigaţie formată din specialişti, care după o operaţiune de curăţare au constat că este vorba despre un obiect confecţionat în principal din aluminiu, în greutate de 2,5 kg având dimensiunile de 20x12x7 cm.

Calcaiul de la Aiud

Pentru a determina compoziţia exactă a obiectului, acesta a fost trimis la laboratorul Institutului Măgurele. Concluzia buletinului de analiză (buletinul nr. 380, proba NK-2, emisă de Centrul de cercetări şi proiectări pentru metale radioactive de pe platforma Măgurele) a fost aceea că respectiva piesă metalică este formată dintr-un aliaj având la bază aluminiul în proporţie de 89%, împreună cu alte 11 metale.


Aspectul uluitor constatat a fost însă acela că oxidul de aluminiu de pe suprafaţa obiectului era neobişnuit de gros, ceea ce indica faptul că acea piesă a stat foarte mult timp în pământ, metalul având în mod clar o structură îmbătrânită.

Metalurgiştii au stabilit ca vechimea obiectului este de cel puţin 250.000 de ani! Uimiţi de rezultate, cercetătorii români au trimis proba de lucru la un laborator din străinătate, la Lausanne, în Elveţia, unde informaţia evidenţiată la Măgurele a fost confirmată în totalitate. Detaliile obiectului sugerează faptul că piesa a făcut cândva parte dintr-un ansamblu funcţional şi că a fost pierdută dintr-un motiv oarecare în albia de atunci a râului Mureş.

Dar cine să fi deţinut o asemenea tehnologie acum 250.000 de ani?! Oamenii de ştiinţă au fost mai mult decât şocaţi deoarece aluminiul în stare pură nu poate fi găsit în natură, iar tehnologia necesară obţinerii unui grad atât de ridicat de puritate a fost disponibilă omenirii doar de la mijlocul secolului al XlX-lea. Aluminiul a fost descoperit în laborator abia în anul 1825 de către Oersted, iar producerea sa pe cale industrială a început tocmai în 1883.

Este evident că în cei 90 de ani care au trecut din 1883 până în 1973 ar fi fost imposibil să se fi produs un strat de oxid de aluminiu atât de gros. Misterul nu a putut fi explicat în niciun fel şi, în consecinţă, obiectul a fost încadrat la Muzeul Naţional de Istorie al Transilvaniei din Cluj, la secţiunea OOPART (Out of Place Artifact – artefact care nu se încadrează locului în care a fost descoperit).

În anii care au urmat, obiectul a rămas spre păstrare la Muzeul Naţional de Istorie din Cluj sub denumirea de „Călcâiul din Aiud”. În anul 2005, editorii unei reviste având ca tema OZN-urile din România au găsit artefactul în depozitul muzeului şi au făcut o oarecare vâlvă, publicând şi câteva articole despre existenţa acestuia.

În 2007, obiectul a fost vedeta unei expoziţii ce a avut loc în cadrul Muzeului, dar… în mod straniu a fost retras după puţin timp de către conducerea de atunci a muzeului. Este semnificativ că aceeaşi conducere a refuzat apoi şi cererea de prezentare a obiectului într-o expoziţie din Germania, cerere făcută de renumitul autor şi cercetător în paleoastronautică, Erich von Daniken. De atunci, oficial, nu se mai ştie nimic despre „Călcâiul din Aiud”.

SURSE

  1. Marvin White – “Istoria interzisa a omenirii”.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner