Ca să obţinem pacea interioară e necesar să ne educăm voinţa şi să avem răbdare

Distribuie!

Voinţă şi răbdare

Ca să obţinem pacea interioară e necesar să ne educăm voinţa şi să avem răbdare cu noi înşine. Avem nevoie în acelaşi timp şi de dragoste faţă de noi, dar şi faţă de cei din jur, dar şi de cunoaştere. Pentru că pacea este o stare interioară, ea nu se poate obţine mecanic, prin limitări şi condiţionări din exterior.


Cea mai eficientă cale pentru dobândirea acesteia este autocunoaşterea. E nevoie să ne analizăm şi să identificăm ce anume ne face să fim liniştiţi mental şi emoţional. Pentru unii poate fi o plimbare pe munte sau într-un parc, în timp ce pentru alţii această stare este indusă de meditaţie, citit sau ascultarea muzicii preferate.

Ca să păstrăm pacea interioară, este necesar să ne deconectăm în fiecare zi de trecut, de exterior şi de grijile legate de ce ne rezervă viitorul. Una dintre cele mai simple căi pentru a face asta ne este oferită de Stelian Chivu şi constă în concentrarea atenţiei pe propria respiraţie timp de un minut sau două, astfel încât să ne reconectăm la prezent.


”Folosim practic exteriorul ca să declanşăm pacea interioară. Un prim pas în acest sens este să obţinem pacea gândurilor şi să ne echilibrăm emoţiile. Pacea se cultivă zilnic, nu când avem timp şi chef. Când ajungem la pacea reală, profundă, aceasta nu se mai pierde niciodată”, conchide psihologul Stelian Chivu.

Sursa: https://adevarul.ro/locale/galati/cum-obtinem-pacea-interioara-spun-psihologii-mai-importanta-decat-iubirea-fericirea-1_623e540d5163ec4271a9ffa7/index.html

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...