Astrofizica şi dimensiunea spirituală a vieţii omeneşti

Distribuie!

“S-ar putea spune, aşadar, cu îndeajuns de multe motive, că astrofizica reprezintă o bună introducere în metafizica vieţii. Se poate întrevedea, cu uşurinţă, cum datele ştiinţei trimit la felul patristic de a înţelege locul omului în Univers.

Omul rezumă întreg cosmosul, iar astrofizica realizează un excelent preambul la înţelesurile spirituale ce privesc dimensiunea cosmică a persoanei şi a celei ipostatice a cosmosului. De sus, bolta cerească poate să orienteze gândurile, să urce reflecţia omenească spre un alt plan al existenţei.


Situat deasupra pulsaţiilor cotidiene, consumate în orizontala socio-culturală a vieţii, cerul pare să formuleze o invitaţie la înălţare, dincolo de planul concret al vieţii. Datele uimitoare ale astrofizicii, prin întrebările profunde pe care le trezeşte cerul, ne ajută să descoperim chemarea către un alt infinit şi putinţa de a sesiza în toate acestea generozitatea şi înţelepciunea lui Dumnezeu cel nemărginit care a dăruit omului viaţă şi putere de înţelegere în cuprinsul acestui univers extraordinar.”

Sursa: https://yogaesoteric.net/astrofizica-o-posibila-introducere-la-metafizica-vietii


Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...