Armele nucleare nedeclarate ale Israelului, important factor de destabilizare al Orientului Mijlociu

“Armele nucleare NEDECLARATE ale Israelului, important factor de destabilizare al Orientului Mijlociu
BOMBA ATOMICA, o afacere a elitei EVREIESTI?
In anii 1930 Rockefeller Foundation incepe o masiva aducere a evreilor bine pregatiti sau cadre universitare din Europa. Desi aveau mijloace financiare sa scoata toti evreii, n-au facut-o insa …
Albert Einstein (1879–1955), evreu german, considerat un geniu si cel mai mare om de stiinta din istoria moderna il convinge (impreuna cu evreul Leo Szilard) pe presedintele american Franklin Delano Roosevelt de necesitatea fabricarii bombei atomice, iar acesta in AUGUST 1939 autorizeaza inceputul cercetarilor (Manhattan Project). Dar razboiul a inceput in SEPTEMBRIE … Bomba este functionala de abia in 1945 si pe ultima suta de metri a razboiului este lansata asupra civililor din Hiroshima si Nagasaki. Daca mai intarziau putin, nu mai aveau motiv s-o foloseasca …
SUBLINIEZ: nu guvernul a cerut savantilor descoperirea unei super arme, ci savantii au cerut guvernului construirea ei. Iar o parte dintre acestia au cerut dupa razboi crearea CERN (ati auzit de ea cu ocazia tam-tamului mega acceleratorului de particule). Asta este TERIBILA REALITATE.
Acest Albert Einstein, ateu, socialist si un oponent aprig al nationalismului declara intr-o scrisoare deschisa catre Adunarea Generala a ONU, 1947:
“Pentru a atinge scopul final – care este o singura lume, nu doua lumi ostile – un astfel de Guvern Mondial Partial nu trebuie niciodata sa actioneze ca o alianta împotriva restului lumii. Singurul pas adevarat catre un guvern mondial, este Guvernul Mondial însusi.“
Sa vedem cine au fost ceilalti savanti ce si-au adus aportul la sinistra arma:
J. Robert Oppenheimer (1904–1967), evreu american, director al Manhattan Project, supranumit “tatal bombei atomice“ a depus eforturi deosebinte pentru realizarea ei la Los Alamos National Laboratory.
In 1933 invata sanscrita si citeste Bhagavad Gita scrisa in limba de origine. Invatatura aceasta orientala avea sa-i devina filosofia vietii.
Referitor la Trinity test (denumirea primei testari a unei explozii nucleare realizate pe teritoriul SUA pentru studierea grozaviei ce va fi la scurt timp lansata asupra civililor japonezi), Oppenheimer cita din Bhagavad Gita:
“Dacă lumina a o mie de sori ar exploda odată pe cer, ar fi ca frumuseţea celui puternic. Acum am devenit Moartea, distrugătorul lumilor„
Tot in anii 30 este influentat de idei comuniste.
Niels Bohr (1885–1962), evreu danez, premiul Nobel 1922. Participant principal la Manhattan Project. Cunoscut ca fiind prim consultantul “tatalui bombei atomice“
Isidor Isaac Rabi (1898–1988), evreu din imperiul austro-ungar, laureat Nobel, director asociat din 1940 la Massachusetts Institute of Technology, in cadrul departamentului ce a dezvoltat constructia bombei atomice. Fost student al lui Oppenheimer. Era unul din putinele exceptii caruia i se permiteau intrari – iesiri din ultra secretul Los Alamos.
Victor Frederick Weisskopf (1908-2002), evreu din imperiul austro-ungar, ATEU , a lucrat la Los Alamos, in cadrul Manhattan Project.
David Joseph Bohm (1917–1992), evreu american, contributii majore in fizica, filozofie, neuropsihologie si in Manhattan Project.
Activist Young Communist League si mai apoi legaturi cu organizatii comuniste. Multiple intalniri cu Dalai Lama.
Nicholas Kurti (1908–1998), evreu ungur, fizician, a lucrat la proiectul bombei atomice.
Sir Rudolf Ernst Peierls (1907–1995), evreu german, fizician, rol major in programul nuclear britanic.
Cand Hitler a venit la putere studia cu bursa Rockefeller la Cambridge University. A ramas in Marea Britanie.
In martie 1940 , impreuna cu Otto Frisch descriau teoretic cum se poate produce o bomba atomica pe baza uraniu 235, folosind mai putin de 1 kg. Astfel se alatura Manhattan Project si Los Alamos Laboratory.
Otto Robert Frisch (1904–1979), evreu austriac, impreuna cu Rudolf Peierls descriau teoretic cum se poate produce o bomba atomica pe baza uraniu 235, folosind mai putin de 1 kg. Amandoi au lucrat din partea britanica la Manhattan Project
Iata Frisch-Peierls memorandum scrisa de cei doi in martie 1940 si care dovedeste ca stiau foarte clar efectele macabrei bombe la care lucrau:
“Strictly Confidential
Memorandum on the properties of a radioactive “super-bomb”
The attached detailed report concerns the possibility of constructing a “super-bomb” which utilizes the energy stored in atomic nuclei as a source of energy. The energy liberated in the explosion of such a super-bomb is about the same as that produced by the explosion of 1000 tons of dynamite. This energy is liberated in a small volume, in which it will, for an instant, produce a temperature comparable to that in the interior of the sun. The blast from such an explosion would destroy life in a wide area. The size of this area is difficult to estimate, but it will probably cover the centre of a big city.
In addition, some part of the energy set free by the bomb goes to produce radioactive substances, and these will emit very powerful and dangerous radiations. The effect of these radiations is greatest immediately after the explosion, but it decays only gradually and even for days after the explosion any person entering the affected area will be killed.
Some of this radioactivity will be carried along with the wind and will spread the contamination; several miles downwind this may kill people. “
Sir Francis Simon, nascut Franz Eugen Simon (1893-1956), evreu german, fizician, a descoperit metoda separarii isotopului Uranium-235, contributie majora la crearea bombei.
A colaborat cu Nicholas Kurti. Tehnologia a fost transferata la Manhattan Project.
Edward Teller (1908–2003), evreu ungur, “parintele“ bombei cu hidrogen. Membru Manhattan Project, fondator si director Lawrence Livermore National Laboratory.
A promovat nuclear testing program. De asemenea Strategic Defense Initiative al lui Ronald Reagan.
A fost recrutat de Nelson Aldrich Rockefeller in Special Studies Project (finantat de Rockefeller Brothers ) care il avea ca director pe Henry Kissinger.
Leó Szilárd (1898–1964), evreu ungur, fizician, a lucrat la Manhattan Project.
Dupa aparitia nuvelei sf The World Set Free scrisa de stangistul, eugenistul si globalistul H. G. Wells a devenit in 1932 primul savant cunoscut ce a dorit cu ardoare crearea unei bombe atomice.
Este momentul sa ne amintim si de un alt sinistru personaj:
Henry Lewis Stimson (1867 – 1950), Secretary of War, guvernator general in Filipine si secretar de stat. Cunoscut pentru efortul sau in al doilea razboi mondial, coordonand recrutarea celor 12 milioane de soldati, directionarea celor 30 de procente din industrie spre campurile de lupta, construirea si decizia lansarii bombelor atomice. L-a supervizat direct pe generalul Leslie Groves, seful Manhattan Project.
Membru Skull and Bones.
A fost influentat decisiv in activitate de Elihu Root, pe care l-a avut ca model. A continuat activitatea aceluia de reorganizare a armatei. Sa ne reamintim ca Elihu Root a fost membru fondator Council on Foreign Relations si primul ei chairman.
Cu zece zile inaintea atacului japonez de la Pearl Harbor si-a notat in jurnal celebra acum discutie de la intalnirea cu presedintele Roosevelt: “cum putem sa-i manevram pe japonezi in pozitia in care sa traga primul foc, dar fara prea mare pericol pentru noi?“
Membru marcant COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS.
*
Programul nuclear al Israelului de construire a armelor atomice
Programul nuclear al Israelului a inceput inca din anii ’60, potrivit documentelor secrete ce au fost dezvaluite in Canada. Apogeul acestui plan a fost atins odata cu cumpararea a 80-100 de tone de uraniu din Argentina pentru producerea armelor nucleare.
Un rol cheie in descoperirea faptului ca Israelul lucreaza la un program nuclear l-a avut Ministerul Apararii din Canada, potrivit The Globe and Mail.
In anul 1986, un tehnician israelian pe nume Mordechai Vanunu a contactat publicatia Sunday Times si a facut dezvaluiri despre existenta unui arsenal nuclear in Israel, la o fabrica din orasul Dimona.
Inca din anii ’60, cand programul secret era in faza initiala, ofiterii servicilor de informatii din Canada au descoperit ca Israelul a cumparat cel putin 80 de tone de uraniu din Argentina.
Constructia facilitatilor nucleare de la Dimona din desertul Negev a inceput dupa ce Israelul si Franta au semnat un acord de cooperare nculeara in anul 1957.
Documentele descoperite de doi analisti, William Burr de la National Security Archive si Avner Cohen, profesor la Institutul de Studii Internationale din Monterey arata ca oficialii americani au aflat ca Israelul a transformat o fabrica de textile si una metalurgica intr-un reactor nuclear la Dimona.
Israelul refuză să confirme sau să nege convingerea larg răspândită că deţine bomba nucleară, dar se crede ca ar avea aproximativ 80 de arme atomice şi suficient plutoniu pentru 200, potrivit Federaţiei Oamenilor de Ştiinţă Americani si ucide fara nici o problema in incercarea de a ascunde orice dovezi legate de arsenalul lor ilegal.
Fostul premier Shimon Peres a declarat într-un interviu televizat în 1998 că Israelul a început să dezvolte o ‘opţiune nucleară’ în anii 1950, pentru a preveni războiul. Se relatează că centrul programului de arme al Israelului este Centrul de Cercetări Nucleare Negev, în apropierea oraşului din deşert Dimona.
De-a lungul anilor, Israelul a dobândit submarine şi avioane capabile să transporte focoase nucleare, dar nu este confirmat şi dacă acestea au fost modificate pentru a face acest lucru. Mulţi estimează că rachetele cu baza la sol Jericho sunt, de asemenea, cu capacitate nucleară.
*
Primele teste nucleare ale Israelului, in 1967
Potrivit unei note a lui McGeorge Bundy, consilier la Casa Alba, din martie 1964, in timpul unei vizite in Canada a prim-ministrului israelian, David Ben Gurion i-a spus omologului sau canadian, John Diefenbaker, ca Israelul “ar putea” sa dezvolte o arma nucleara. Ben Gurion a trasnmis un mesaj similar si presedintelui SUA, John Kennedy.
Dupa aceea, Franta a oprit livrarile maritime de uraniu catre Israel. Serviciile de informatii canadiene au aflat ca Argentina si Israelul au semnat un acord de vanzare a intregii productii de uraniu concentrat al Argentinei, in Israel.
Aceasta implica un transfer de 80-100 de tone, timp de 33 de luni. Acest lucru insemna ca Israelul a avut cantitati nelimitate de uraniu pentru producerea bombelor nucleare.
Analistul Jake Koop din cadrul Minsiterului Apararii din Canada a prezis ca Israelul ar putea efectua un prim test nuclear in anul 1966 si construe 6-10 bombe pana la sfarsitul anului 1968.
Israelul a construit primele dispozitive nucleare, cu putin timp inainte de Razboiul de sase zile din anul 1967.
*
Israelul a oferit arme nucleare apartheid-ului din Africa de Sud
Documente declasificate arunca o lumina noua asupra arsenalului nuclear al Israelului, dezvăluind o ofertă a acestuia de furnizare de arme nucleare regimului de apartheid din Africa de Sud.
Într-un articol publicat duminica, cotidianul „The Guardian” din Marea Britanie a explicat modul în care oficialii din Africa de Sud au cerut focoase nucleare şi Tel Aviv-ul a promis să le vândă regimului de apartheid.
Potrivit raportului, în 1975, pe atunci ministru al apărării in Africa de Sud, Pieter Willem Botha a organizat o întâlnire clandestina cu presedintele israelian Shimon Peres, care la vremea aceea servea ca ministru al apărării in Israel.
Un acord secret de cooperare militară a fost semnat la întâlnire, în care Botha a solicitat,conform relatărilor, arme nucleare şi Peres a oferit spre vânzare trei versiuni de focoase.
Raportul conţine „primul document justificativ” al posesiei israeliene de arme nucleare, a declarat cotidianului care a publicat, de asemenea, o fotografie care arată semnăturile lui Peres şi Botha pe acordul militar din 1975.
Revelaţiile sunt în continuare susţinute de documente din Africa de Sud descoperite de academicianul american Sasha Polakow-Suransky pentru cartea sa intitulată Alianţa nespusa: alianţa secreta a Israelului cu apartheid-ul din Africa de Sud.
Documentele confirma declaratiile lui Dieter Gerhardt, un comandant naval din Africa de Sud închis în 1984, pentru spionaj pentru Uniunea Sovietică. Gerhardt, la eliberarea sa şi colapsul regimului de apartheid, a declarat că Israelul a oferit Africii de Sud opt rachete balistice Ierihon (Jericho) echipate cu „focoase speciale”.
Raportul The Guardian a spus că, consideraţii de ordin financiar l-au împiedicat insa pe Botha sa finalieze afacerea.
În ciuda politicii Tel Aviv-ului, de-a lungul deceniilor, de ambiguitate cu privire la activitatea sa nucleara, Israelul este în general considerat a fi unicul detinator de arme nucleare în regiunea Orientului Mijlociu, experţii militari estimand ca regimul israelian deţine până la 300 de focoase.”
Normal ca detine, altfel nu s-ar fi opus SUA atat de inversunat tutror cererilor ONU, si ale altor tari, de deschidere a siturilor nucleare israeliene pentru inspectorii AIEA si aderarii obligatorii a Israelului la TNP. Ca doar o mana spala pe alta si amandoua obrazul. Iar obrazul subtire cu cheltuiala se tine.
*
Nixon, speriat de armele nucleare ale Israelului
O serie de documente declasificate recent arata ca, in 1969, eforturile de inarmare ale Tel Avivului au pus pe jar administratia americana. In 1969, administratia americana era extrem de ingrijorata din cauza eforturilor depuse de Israel pentru inarmarea nucleara. Asta reiese dintr-o serie de documente secrete din perioada presedintelui Richard Nixon, declasificate recent de Washington. Printre actele facute publice se numara si un raport alarmant referitor la evolutia Orientului Mijlociu, realizat de Henry Kissinger (care era, pe atunci, consilier prezidential pe probleme de securitate ). ,,Israelienii, care se numara printre putinele popoare amenintate cu disparitia, sint probabil mai dispusi decit orice alta natiune sa foloseasca arma atomica ”, se arata in raportul lui Kissinger, datat 19 iulie 1969. Documentul mai subliniaza si unele activitati ilegale la care a recurs Tel Avivul pentru a-si crea arme puternice. ,,Exista dovezi indirecte care sugereaza ca o cantitate considerabila de material fisionabil, folosit in programul nuclear israelian, a fost obtinuta ilegal din SUA, in 1965. Daca am incerca sa convingem administratia din Tel Aviv sa inghete cercetarile in acest domeniu, am avea o mare problema: inspectiile nu ne-ar fi de nici un folos. In Israel exista atit de multe locuri in care poti ascunde substante interzise incit n-am reusi niciodata sa le verificam pe toate. Cred ca israelienii ne-au inselat cu acest program sau poate chiar au furat tehnologie de la noi”, scria Henry Kissinger in raportul sau. Documentul i-a fost trimis liderului de la Casa Alba din acea perioada, Richard Nixon, care tocmai se pregatea sa se intilneasca cu premierul israelian Golda Meir. Actul l-a nelinistit pe presedinte foarte tare. Mai ales ca Golda Meir era celebra pentru duritatea discursului, iar Nixon se afla la inceput de mandat. Potrivit analistilor, documentele recent declasificate scot in evidenta o relatie strinsa, insa plina de probleme, intre SUA si Israel. Statul evreu nu a recunoscut niciodata oficial ca ar detine arme nucleare , dar expertii internationali sint aproape siguri de acest lucru. Printre hirtiile publicate recent se numara si alte documente care releva probleme stringente ale acelei vremi. Astfel, administratia din Washington incerca sa determine Arabia Saudita sa se implice mai mult in stabilizarea Orientului Mijlociu. De asemenea, SUA au analizat posibilitatea sprijinirii unei revolte kurde in Irak, in anii ’70, iar in 1970, regele Hussein al Iordaniei i-a cerut lui Nixon sa atace Siria.
*
Obama este de acord sa se pastreze secretul asupra armelor nucleare ale Israelului
Obama a scos la iveala o intelegere secreta veche de 4 decenii, intelegere ce ii permite Israelului sa detina depozit de armament nuclear fara a fi obligat sa il deschida pentru inspectii internationale, au afirmat trei oficiali ce sunt familiari cu aceasta intelegere.
Oficialii, care au vorbit sub protectia anonimatului din cauza faptului ca aveau discutii private, au afirmat ca Obama a promis sa mentina intelegerea atunci cand l-a gazduit pentru prima data, in luna mai, la Casa Alba pe primul ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu.
Din cauza acestei intelegeri, Statele Unite nu au presat Israelul să divulge informatii despre armele sale nucleare sau sa subscrie la Tratatul de Neproliferare a Armamentului Nuclear (NPT), tratat care ar fi cerut Israelului sa renunte la cele cateva sute de bombe nucleare estimate.
Israelul a fost nelinistit de faptul ca Obama nu va continua intelegerea din 1969 din cauza suportului puternic pe care acesta il ofera pentru neproliferare si din cauza prioritatii de a opri Iranul de la realizarea armelor nucleare. Statele Unite si alte cinci puteri mondiale au facut progrese in timpul discutiilor lor cu Iranul de joi din Geneva, deoarece Iranul a fost de acord sa transfere afara din tara o potentiala cantitate de combustibil pentru bombe si sa construiasca un depozit nou, deschis inspectiilor internationale.
In stirile de saptamana trecuta, remarca facuta de Benjamin Netanyahu in legatura cu acordul Statele Unite – Israel a provocat putin zgomot. El a fost intrebat de Channel 2 Israel daca este ingrijorat de faptul ca discursul lui Obama de la U.N. General Assembly, in care acesta cere o lume fara arme nucleare, se va aplica si in cazul Israelului.
“Era absolut clar din contextul discursului ca el se referea la Koreea de Nord si Iran“, a afirmat liderul israelian. “Dar doresc sa va reamintesc faptul ca in prima mea intalnire cu presedintele Obama in Washington am primit de la dansul, si chiar am cerut sa primesc, o lista in care sa fie enumerate neintelegerile strategice ce au existat timp de multi ani intre Israel si Statele Unite asupra acestei probleme. Nu este lipsit de importanta ca am cerut acest lucru si nu este lipsit de importanta ca am primit raspunsul [documentul].“
Intelegerea din domeniul nuclear a fost realizata la un summit dintre presedintele Nixon si primul ministru al Israelului, Golda Meir, summit ce a inceput pe 25 septembrie 1969. Avner Cohen, autorul tratatului “Israelul si bomba“ si expert in istoria programului nuclear israelian, a afirmat ca intelegerea echivaleaza cu “acceptarea pasiva a Statelor Unite a situatiei armamentului nuclear al Israelului atata timp cat Israelul nu isi va dezvalui public realizarile sale sau nu va testa vreo arma.“
Nu este nici un act oficial al intelegerii si nici Israel sau America nu au facut vreo declaratie publica despre aceasta. Cu toate acestea, in 2007 libraria Nixon a dat publicitatii un memorandum din 19 iulie 1969 de la consilierul departamentului de securitate nationala Henry Kissinger ce exprima in mod clar politica Statelor Unite referitoare la aceasta problema. Memorandumul spune: “In timp ce noi putem dori in mod idealist intreruperea actualei posesiuni a Israelului, de fapt incercam doar sa impiedicam ca aceasta sa devina un fapt recunoscut pe plan international.“
Avner Cohen a afirmat ca politica ce rezulta din acest lucru este echivalentul lui “nu intreba, nu spune“.
Guvernul Netanyahu a cautat sa reafirme intelegerea, in parte din ingrijorarea ca Iranul va cerceta dezvaluirile Israelului asupra programului sau nuclear in negocierile cu Statele Unite si cu alte puteri mondiale. Iran a acuzat in mod frecvent Statele Unite de politica dubla prin faptul ca nu obiecteaza fata de arsenalul Israelului.
Avner Cohen a declarat ca reconfirmarea si faptul ca Benjamin Netanyahu a cerut si a primit un document oficial al intelegerii sugereaza ca “se pare ca nu numai ca nu a fost o intelegere de ansamblu a ceea ca s-a agreeat in septembrie 1969, ci este de asemeni evident faptul ca chiar si insemnarile celor doi lideri s-ar putea sa nu mai existe. Inseamna ca Netanyahu a dorit sa aiba o dovada scrisa in legatura cu aceasta intelegere. De asemeni se confirma si faptul ca Statele Unite sunt de fapt partenere in politica Israelului de a pastra secretul cu privire la armamentul nuclear.“
Jonathan Peled, un purtator de cuvant de la ambasada Israelului in Washington, nu a dorit sa comenteze, asa cum a facut Consiliul Securitatii Nationale al White House.
Intelegerea secreta ar putea sa discrediteze scopul administratiei Obama de a crea o lume fara arme nucleare. In particular, ar putea influenta eforturile Statelor Unite de a forta aducerea Comprehensive Test Ban Treaty si Fissile Material Cutoff Treaty, doua intelegeri in legatura cu care administratiile Statelor Unite au avut discutii in contradictoriu daca ar trebui aplicate sau nu Israelului in trecut. Acestea ar interzice testele nucleare si producerea materialelor pentru arme.
Un angajat al Senatului, familiar cu reconfirmarea din mai, sub protectia anonimatului datorata sensibilitatii acestei probleme, a afirmat “Ce inseamna aceasta este ca presedintele nu a avut de ales si si-a luat angajamente privind programul nuclear al Israelului. In orice caz, aduce in discutie realmente fiecare punct al agendei de neproliferare a presedintelui. Presedintele i-a acordat Israelului un card NPT de eliberare din inchisoare.“
Daryl Kimball, directorul executiv al Asociatiei de Control a Armamentului, a afirmat ca pasul este mai putin daunator politicii Statelor Unite.
“Cred ca este foarte bine ca cei doi lideri ai Statelor Unite si Israelului doresc sa clarifice neintelegerile trecute dintre guvernele lor in legatura cu aceasta problema“, a spus el.
Cu toate acestea, Kimball a adaugat: “Cu respect, doresc sa il contrazic pe Benjamin Netanyahu. Discursul presedintelui Obama si Rezolutia Consilului de Securitate al UN 1887 se aplica tuturor tarilor, fara a tine tine seama de intelegeri secrete dintre Statele Unite si Israel. O lume fara arme nucleare este compatibila cu telul declarat de Israel de a realiza un Orient Mijlociu eliberat de arme de distrugere in masa. Mesajul lui Obama este ca aceleasi responsabilitati de neproliferare si dezarmare ar trebui sa se aplice tuturor statelor si nu doar catorva“.
Doctrina nucleara a Israelului este cunoscuta sub denumirea de “coridorul cel lung“. Prin aceasta, Israelul ar incepe sa ia in considerare dezarmarea nucleara numai dupa ce toate tarile ce sunt in razboi oficial cu acesta ar semna tratatele de pace si toate tarile vecine ar abandona nu doar programele nucleare ci si arsenalele biologice si chimice. Israelul considera armele nucleare ca o garantie existenta intr-un mediu ostil.
David Albright, presedintele Institutului de Stiinta si Securitate Internationala, a afirmat ca spera ca administratia Obama nu va face prea multe concesii Israelului.
“Se spera ca pretul pentru astfel de concesii este acordul Israelului cu privire la Comprehensive Test Ban Treaty si Fissile Material Cutoff Treaty si acceptarea obiectivului pe termen lung a obtinerii unui Orient Mijlociu eliberat de arme de distrugere in masa“, a spus el. “Altfel, administratia Obama a platit prea mult concentrandu-se pe obiectivul eliberarii mondiale de arme nucleare.“
Avea dreptate Ariel Sharon, fost prim ministru Israel, cand spunea:
„Vreau sa va spun ceva foarte clar: Nu va faceti griji de presiunilor americane asupra Israelului. Noi, poporul evreu, controlam America si americanii o stiu.”
*
Un jurnalist britanic avertizeaza asupra complotului israelian de a atrage SUA in razboi contra Iranului
Patrick Seale, DOHA: Un faimos jurnalist şi autor britanic a avertizat că Israelul doreşte să atragă Washington-ul într-un război cu Iranul.
Dar SUA nu cade în capcana israeliana şi de fiecare dată cand se pune problema, Casa Albă expediaza un consilier principal de la departamentul de securitate naţională la Tel Aviv, pentru a spune nu războiului.
Patrick Seale, care este prezent aici pentru conferinţa Clubului Monaco, le-a declarat reporterilor pe marginea evenimentului că Israelul consideră că, începerea unui război împotriva Iranului pe cont propriu ar forta Casa Albă sa intervina, mai ales dacă Teheran-ul tinteste interesele militare ale SUA în Golf.
Perspectivele unui război în regiune nu dau bine pentru GCC(Consiliul de Cooperare pentru statele arabe din Golf). Multe ţări cred că Tel Aviv-ul vrea ca ţările CCG sa fie o ţintă pentru Iran, în eventualitatea unui război.
Gândirea Israelului este că fiind târâta într-un război, regiunea bogata a Golfului, care este, de asemenea, leaganul civilizatiei arabe, va deveni mai slabă.
Seale a susţinut că Israelul crede că poate scapa basma curata indiferent de ceea ce face, mai ales ca rusii sunt ocupati în altă parte – cu Ucraina şi Asia Centrală.
„Acesta este pericolul real cu care ne confruntăm”, a spus scribul britanic care se află în Franţa.
Este o chestiune de imens regret că SUA este slabă atunci când este vorba de Israel şi europenii precum şi arabii rămân divizatii în această problemă, a adăugat el. http://www.thepeninsulaqatar.com
Aceasta stire se leaga de unele putin mai vechi:
In vizita sa la Institutul pentru politica Orientului Apropiat din Washington (WINEP), capul care a fondat AIPAC, ministrul israelian al apararii Ehud Barak a reiterat solicitările lui pentru naţiunile occidentale de a păstra „toate opţiunile” deschise în mişcarea împotriva Iranului. Dar, mai important, el a sugerat ca Israelul ar putea ataca Iranul chiar dincolo de obiecţiile americanilor.
„Nu cred că există necesitatea de a ne coordona în acest sens „, a insistat Barak, adaugand mai târziu, în discursul sau că întotdeauna ne-am ” simţit foarte mândri că niciodată nu le-am cerut americanilor să vină şi să lupte pentru noi.”
Oficialii americani şi-au exprimat în mod repetat, opoziţia faţă de un atac israelian unilateral, constatând că ar fi perceput ca un atac la nivel internaţional al Statelor Unite, care a oferit Israelului un enorm ajutor militar de- a lungul anilor.
Israelul a ameninţat în mod repetat în ultimii ani ca va ataca Iranul şi a presat, de asemenea, Statele Unite si alte natiuni pentru a impune „sancţiuni injositoare” asupra acestuia, ca să-l pedepsească pentru programul sau nuclear civil, în timp ce susţinea ca programul ar putea fi o ameninţare” existenţială ” la adresa Israelului într-o zi.
Dar, chiar şi după ce a reiterat ameninţările de lungă durată pentru a ataca Iranul, Barak in mod deschis a minimalizat ameninţarea Iranului la adresa Israelului, insistând „Cred că iranienii, chiar dacă au bomba, nu ar arunca-o în vecinatate.”
În ciuda cererilor repetate, ale Israelului şi SUA, nu există nici o dovadă ca Iranul are un program activ de arme nucleare, asa cum şi AIEA a confirmat în mod repetat că programul nuclear civil nu a deturnat nici un material in uz non-civil. Liderului suprem iranian, ayatollahul Khamenei, săptămâna trecută, a declarat că armele nucleare au fost interzise religios.
Peres spune ca liderii mondiali trebuie sa isi “indeplineasca promisiunile” pentru a opri Iranul, “cu orice pret”. “Exista o lista lunga cu ceea ce se poate face”, a spus el, fara insa a da explicatii suplimentare.
Shimon Peres a primit Premiul Nobel pentru Pace in 1994.
Le Figaro noteaza ca scurgerile de informatii care au lansat o dezbatere in Israel in jurul posibilitatii pregatirii unui atac fata de instalatiile nucleare iraniene coincid cu un calendar diplomatic, inca o facatura a agendei 21.
Israel, pe de altă parte, are sute de arme nucleare deşi nu este parte semnatară a Tratatului de non-proliferare nucleară dar … are protectie! Divina !?”[1]
SURSE
- http://jurnalulbucurestiului.ro/armele-nucleare-nedeclarate-ale-israelului-important-factor-de-destabilizare-al-orientului-mijlociu/
- Foto: Internet
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.