Arheologii au descoperit o veche așezare pe fundul Mării Egee, chiar lângă coasta insulei Delos, din Grecia (2014)

Distribuie!

“Arheologii au descoperit o veche asezare pe fundul Marii Egee, chiar langa coasta insulei Delos, din Grecia.

Cercetatorii sustin ca ruinele, pe care le numesc “un mic Pompei subacvatic”, comparandu-le cu vestitul oras inghitit de eruptia vulcanului Vezuviu, din apropiere de Napoli, se afla la numai 2 metri adancime, informeaza The Independent.


Descoperirea include si un atelier de ceramica, similar acelora gasite la Pompei si Herculaneum, cu un cuptor si mai multe vase de teracota, ceea ce infirma ipoteza initiala ca ar fi vorba despre un vechi port.

Au mai fost descoperite de asemenea ruinele mai multor cladiri, care s-au prabusit probabil inainte sa fie acoperite de apa, ceea ce intareste faptul ca este vorba despre o intreaga asezare scufundata.


In insula Delos se fac sapaturi arheologice, iar mai multe artefacte au fost deja expuse la muzeele din Delos si Atena.

Asezarea descoperita este un alt loc istoric din pleiada de ruine de la Delos, care este unul dintre cele mai importante situri arheologice si mitologice din Grecia.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/magazin/arheologie/asezare-precum-pompeiul-descoperita-pe-fundul-marii-egee-1335482
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...