Valea oamenilor fără cap – misterioasa zonă din nord-vestul Canadei

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Distribuie!

“Aceasta vale cu nume macabru este, de fapt, Parcul National Nahanni din nord-vestul Canadei. Zona este accesibila doar cu ajutorul barcilor sau a avionului, fiind taramul multor minunatii naturale, ca doline, gheizere si cascade duble ca marime fata de celebra cascada Niagara.

Lord Tweeds Muir, autorul celor “39 de trepte” spunea odata despre aceasta vale ca: “Este o vale a fanteziei (…) Unii spun ca valea a fost odata plina de aur (…) Are un nume ciudat intrucat multi oameni s-au dus aici si niciunul nu s-a mai intors (…) Indienii spun ca acesta este taramul diavolilor”.


Defileul lung de 300 de kilometri a devenit unul cu o faima proasta, ca urmare a nenumaratelor morti si disparitii, castigandu-si astfel numele de “Valea oamenilor fara cap”. Totul a inceput in anul 1908, atunci cand fratii Macleod s-a dus sa prospecteze valea, in cautarea aurului. Nu s-a mai auzit apoi de ei timp de un an intreg, pana cand trupurile lor decapitate au fost gasite in apropierea raului.

9 ani mai tarziu, un explorator elvetian, pe nume Martin Jorgenson, a fost gasit, de asemenea, mort, cu trupul decapitat. In anul 1945, un miner din Ontario a fost gasit in sacul sau de dormit, avand capul taiat de la umeri, potrivit lovendal.net.


In timp ce scepticii prezentei unei forte misterioase in aceasta vale pun mutilarile groaznice pe seama dusmaniilor dintre cautatorii de aur sau a indienilor ostili, exista si alte intamplari ciudate in zona care adauga si mai mult mister valei. Astfel, un renumit trib indian, Naha, pur si simplu a disparut din zona, imediat dupa ce au avut loc primele decapitari.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alti indieni evita zona aceasta de secole intregi, spunand ca exista o forta malefica necunoscuta care ii vaneaza. De asemenea, multe parti ale vaii au ramas total neexploarate, existand totodata legende precum ca aici s-ar afla intrarea in interiorul Pamantului. Altii cred ca valea este taramul unei lumi pierdute, cu vegetatie verde si climat tropical.

Orice ar fi acolo, un lucru e sigur: ceva ciudat se intampla pe defileul raului Nahanni.”[1]

SURSE

  1. http://cultural.bzi.ro/valea-oamenilor-fara-cap-misterioasa-zona-din-nord-vestul-canadei-3381
  2. Foto: sasquatchchronicles.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner