Raport CIA: Israelul a dezvoltat în secret o serie de arme chimice, în anii ’60 și ’70

Distribuie!

“Publicatia Foreign Policy face dezvaluri uimitoare referitoare la Israel, citand un raport al CIA. Acesta afirma ca Israelul a dezvoltat in secret o serie de arme chimice in anii ’60 si 70, ca un mijloc de aparare impotriva statelor inamice.

In documentul CIA se arata ca satelitii americani au descoperit in anul 1982 “o unitate de productie a armelor chimice si o structura de depozitare la Dimona, in desertul Negev”, potrivit Jerusalem Post.


Mai mult decat atat, documentul arata ca “exista si alte facilitati de productie ale armelor chimice, ale unei industrii chimice bine dezvoltata in Israel”.

Documentul CIA afirma ca “in timp ce noi nu putem confirma daca israelienii poseda agenti chimic letali, mai multi indicatori ne determina sa credem ca ei au la dispozitiei cel putin agenti persitenti si non-persistenti”.


Articolul din Foreign Policy sustine ca cercetarea si dezvoltarea acestor arme se desfasoara sub branduri “secrete” la Institutul pentru cercetari biologice din Israel, care este situat la Nes Ziona, in apropierea Tel Avivului.

Dezvoltarea acestui proiect s-a intensificat in urma razboiului Yom Kippur din anul 1973. Raportul sustine, de asemenea, ca in ianuarie 1976, serviciile secrete americane au anuntat ca Israelul a efectuat un posibil test al unei arme chimice in desertul Negev.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/international/israel/dezvaluiri-senzationale-cia-israelul-a-fabricat-in-secret-arme-chimice-1256273
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...