Muntele Weather este unul dintre centrele de operațiuni de urgență unde oficialii guvernului american se retrag în cazul unor situații extreme sau de urgență

Distribuie!

“Muntele Weather este unul dintre centrele de operațiuni de urgență unde oficialii guvernului american se retrag în cazul unor situații extreme sau de urgență. A fost construit în 1950, în timpul tensiunilor din Războiul Rece.

Centrul este situat la baza Muntelui Blue Ridge, 48 de mile distanță de Washington DC. Mai sus se regăsește sediul FEMA ( Federal Emergency Management Agency), agenție a Departamentului de securitate internă al Statelor Unite, dar sub această suprafață se regăsește un imens complex.


În 1991, Time Magazine a vorbit cu un inginer ieșit la pensie care a descris zona ca fiind un buncăr care găzduiește pompe de circulație, un super computer, dar și capacitatea de a transmite prin intermediul studiourilor emisii televizate în cazul unor atacuri nucleare. Au de asemenea acces la Sistemul de alertă în caz de urgență care îi permite președintelui SUA să le vorbească tuturor cetățenilor.

Se spune despre Muntele Weather că este un oraș subteran, că sunt străzi, cafenele, spitale, un sistem propriu de purificare a apei, clădiri de birouri și chiar un mic lac cu apă proaspătă din izvoarele subterane.”


Sursa: https://mondonews.ro/top-10-locuri-pe-care-nu-le-poti-vizita-niciodata-galerie-foto/

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.