• Fără categorie

La G-20 a avut loc și un dialog secret între Trump și Putin

Distribuie!

“Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a avut două întâlniri cu omologul său rus, Vladimir Putin, la summitul G-20 din 7 iulie, a confirmat marți un oficial de la Casa Albă, citat de Reuters. Despre prima s-a relatat pe larg la momentul respectiv, dar a doua a rămas secretă până acum.

A doua conversație între cei doi a avut loc în timpul unui dineu pentru șefii de stat participanți la evenimentul de la Hamburg, a afirmat Ian Bremmer, președintele firmei de consultanță de risc politic Eurasia Group, primul care a dezvăluit existența dialogului respectiv într-o notă către clienți.


La scurt timp după ce agențiile de presă au menționat a doua întâlnire între cei doi șefi de stat, Casa Albă a minimalizat importanța ei: un oficial a afirmat că a fost “doar o scurtă discuție”. El a precizat că Trump și Putin au folosit serviciile translatorului rus, întrucât translatorul care îl însoțea pe președintele american nu cunoștea limba rusă.

Imaginile televizate de la dineu au arătat că lângă Vladimir Putin a fost așezată la masă Melania Trump, soția președintelui Statelor Unite. Bremmer a afirmat că Trump s-a ridicat de la masă, în timpul dineului, și a discutat timp de o jumătate de oră cu președintele rus, “în particular și animat”, asistat doar de translatorul lui Putin.


Bremmer mai susține că absența unui translator american i-a mirat pe participanții la dineu și ar fi constituit o încălcare a protocolului național de securitate.

AGERPRES/(AS — editor: Marius Hosu, editor online: Daniela Juncu)”[1]

SURSE

  1. https://www.agerpres.ro/externe/2017/07/19/la-g-20-a-avut-loc-si-un-dialog-secret-intre-trump-si-putin-02-56-06
  2. Foto: Michael Klimentyev Sputnik Kremlin Pool/EPA

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...

Cookie Consent with Real Cookie Banner