Copyright (Drepturi de Autor)

Distribuie!

“Plagiatul reprezintă însușirea ideilor, metodelor, procedurilor, tehnologiilor, rezultatelor sau textelor unei alte persoane, indiferent de calea prin care acestea au fost obținute, prezentându-le drept creație proprie.”[1][2]

Pe acest site exista trei tipuri de articole:


1. articole originale – acestea fiind redactate de noi, fie traduse integral sau partial de pe alte site-uri straine in limba romana.

2. articole preluate integral – acestea fiind preluate cu sursa, pe care o veti vedea in nota de subsol.


3. articole preluate partial – acestea fiind preluate tot cu sursa, pe care o veti vedea in nota de subsol.

In cazul in care o persoana considera ca un material postat (text, foto sau video) incalca drepturile de autor, persoana respectiva este rugata sa ne trimita un e-mail la adresa office@dni.org.ro. Pe baza informatiilor trimise pe adresa de e-mail, noi vom face modificarile necesare.

De exemplu: O persoana publica un text, care contine una sau mai multe fotografii si unul sau mai multe videoclipuri. Alte persoane preiau acel text impreuna cu fotografiile si videoclipurile postate, fara sa mentioneze sursa.

Alte persoane intra pe site-urile lor, ale celor ce au preluat fara sa mentioneze adevarata sursa, vad articolul, fotografiile si videoclipurile, le preiau, iar ei precizeaza sursa acelor persoane, fara sa stie ca acele persoane au preluat la randul lor informatiile din alta sursa, fara a o preciza, asa cum era normal si tot asa se pierde din vedere adevaratul autor.

De aceea, noi nu putem sti cu exactitate, atunci cand preluam unul sau mai multe texte, una sau mai multe fotografii sau unul sau mai multe videoclipuri de pe un site anume, daca intr-adevar acel site este autorul in drept sau a preluat din alta parte fara, insa, a mentiona sursa sau sursele.

Multe din fotografiile postate in articole nu sunt semnate, ele fiind, practic, anonime. Fiind anonime, nu putem sti cine este autorul sau cine sunt autorii lor. Tocmai din acest motiv, noi va rugam sa ne sesizati, atunci cand observati o astfel de eroare savarsita fara intentie, daca sunteti autorul sau autorii lor.

P.S. De pe acest site oricine poate prelua orice articol, fara nici un fel de limita, cu conditia sa precizeze sursa.

Ultima modificare: 20 Martie 2018

 

SURSE

  1. http://www.legestart.ro/Lege-nr-206-din-2004-(Njg0NTE-).htm
  2. https://ro.wikipedia.org/wiki/Plagiat

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!