Universul există dintotdeauna

Distribuie!

O nouă ecuaţie propusă de astrofizicieni susţine că Universul nu are un început şi niciun sfârşit. Cercetătorii spun că ecuaţia după care a fost teoretizat Big Bang-ul nu se mai aplică.

Cercetătorii spun în noul lor model că au aplicat ultimele descoperiri din mecanica cuantică şi le-au adaptat teoriei generale a relativităţii, descoperită de Einstein. Potrivit calculelor, Universul există dintotdeauna. Da, a existat mereu. Nu are un început, nu are un final.


Până acum, s-a estimat că Universul are 13,8 miliarde de ani şi, înainte de acest moment, totul era comprimat într-un singur punct minuscul. Acest concept se numeşte singularitate. Punctul era infinit de dens şi nu putem studia ce a existat înainte. Acel punct a explodat în Big Bang şi ar fi format Universul.

Cercetătorii egipteni au luat în considerare faptul că teoria actuală explică ce s-a întâmplat după Big Bang, dar nu şi în timpul său sau înainte.


“Singularitatea Big Bang-ului este cea mai complexă problemă de relativitate generală, deoarece legile fizicii nu mai funcţionează acolo”, a declarat Ahmed Farag Ali, de la Universitatea Benha din Egipt, potrivit phys.org.

Ali a colaborat cu Sauya Das de la Universitatea Lethbridge din Alberta, Canada şi a creat un nou model în care Universul este infinit şi momentul singularităţii Big Bang-ului nu s-a întâmplat.

 

Modelul a fost creat folosind noile ecuaţii cuantice şi nu prezice finalul Universului, când acesta va colapsa şi va deveni din nou acel punct dens.

Sursa: https://adevarul.ro/tech/stiinta/cercetatori-universul-nu-inceput-sfarsit-big-bang-ul-nu-avut-loc-1_54da1d2e448e03c0fd789f5d/index.html

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...